Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв

Управлението на Борисов ни струваше 7 млрд. лева, сметна Станишев
Обновена: 13 фев 2013 12:16 | 13 фев 2013 11:47,
157
Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Реалното състояние на фискалния резерв е много тревожно, да не кажа отчайващо – 3,9 млрд лева, което е под законовия минимум от 4,5 млрд, заяви в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му с 2,5 млрд. евро се е увеличил държавният дълг на страната.

Управлението на премиера Бойко Борисов е струвало на българските граждани над 7 млрд. лева, отчесе Станишев. Той направи сметките, като изчисли липсите от фискалния резерв и новия дълг на държавата.

По негови думи кабинетът ще продължи да харчи неконтролируемо. Според соцлидера е лъснала голата истина, че фискалният резерв е повече от преполовен.

Никой не видя полза от изхарченото от резерва – нито майките, нито бизнесът, нито образователната система, обясни Станишев.

По думите на лидера на БСП премиерът Бойко Борисов неведнъж се е жалвал каква опоскана държава е заварил, но той получил фискален резерв от над 8 млрд. и 200 милиона лева.

Нееднократно сме алармирали, че правителството харчи фискалния резерв, за да покрива дупки в бюджета от покровителството на сивата икономика и контрабандата, заяви Станишев.

По думите на лидера на БСП реално в момента държавата няма резерви. Ето това е наследството на господин Борисов, отсече Станишев.

Правителството, надяваме се временно, е отклонило средства от Сребърния фонд или фонда ”Козлодуй”, обясни бившият финансов министър Пламен Орешарски.

Червените алармираха, че в момента държавата няма пари за текущи разходи.

Според лидера на БСП начинът да се стабилиза фискалният резерв е да има работеща икономика, а правителството е направило точно обратното – разсипало е малкия и средния бизнес и е покровителствало сивата икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: резервСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
23
 
! Отговори
Аман до 4 и 2 преди 11 години
Ае спрете се с тоя Станишев виновен. Не съм за никой от тях ама от 89 до сега реално управление на бсп са има няма 5-6 години ( с издънката или подлогата Виденов) - останалото време са управлявали , СДС, НДСВ с ДПС, Герб и т.н. - Всички са направили нещо за да се стигне до тук! За мен е виновен Виденов, че прецака народа с милиярди от обезценяването на лева, след това е Виновен Костов за масовата приватизация и задкулисни продажби за без пари, След това Царя - оправи се за 800 Дни, след това ББ.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 10А предишните ---Костов и 3-ната ламя ,ядоха като молци и марокански скакалци,нищо не остава ,всичко става на ,...плява !
16
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев е супер нагъл тип възползва се от всяка трагедия с българския народ за да си рекламира умрялата партия която беше на власт и която ни докара до това положение заедно с царя и турците.Същия този ми говори за енергийност именно той направи така,че да дойдат 3-те енергийни монопола,именно той се опита да ни набута да плащаме за АЕЦ Белене и пак се опита но няма да му мине номера.Къде са секретните документи къде изгуби,никой нему търси отговорност на тоя мишок! Като умрат бабичките е аут!
15
4
 
9
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
До optimist...лАжеш.Има сайт на Министерството на финансите и отчет за 2009, 2010 и т.н.Няма такива задължения, за които говориш.От 201 до миналата година хер Флик прибра 10% от парите, които дължеше на бизнеса за да им преведе парите.
14
3
 
4
 
! Отговори
В пубертета преди 11 години
В мола всичко е яко.
13
14
 
5
 
! Отговори
ха,ха,хааа..комунета преди 11 години
.....и да дойдете на власт----ЩЕ ВИ СПРЕТНЕМ СЪЩИЯ ВАРИАНТ --КАКТО ВИЕ НА ГЕРБ!ЩЕ ПЛАЩАТЕ ДЪЛГОВЕ ---ДОКАТО ВИ ПОЧЕРВЕНЕЕ ***...ха,ха,хааааааааа!СЪВСЕМ "ЗАКОННИ ДЪЛГОВЕ" -----БЕЗ НИКАКВО МЪРДАНЕ!...ТА ДА ВИДИТЕ И ВИЕ ---КАКВО Е ТОВА...... "политика на изгорентата земя"...."по Сталински"!
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАНИШКАААА , МОНИКА ПАК СЕ Е РАЗГОНИЛА , ОТНОВО СЕ ОГЛЕЖДА ЗА БАНКЕРИ
11
0
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Ало, народоналелението, докога ще търпите, бе? Отдавна стигнахте дъното и вместо да тръгнете нагоре, вие започнахте да риете още по- надолу. Ненормалници.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко лесно се познават БУДАлите, като прочететеш просташките им драсканици!Нищо смислено не можеш да намериш в коментарите им!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''ПАРТИЗАНО''-20И ний сме дали нещо ,на света ----АКЪЛ ,..........а кинтите са за нас !
8
8
 
26
 
! Отговори
етмолог преди 11 години
"Колорадски бръмбари"- много точно Станишев беше описал управлението на герб! Може към таз *** да се прибавят и многобройните калинки.
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как се ОПОСКВА ,...ОПОСКАНОТО ?
6
7
 
8
 
! Отговори
BULGARIN преди 11 години
STANISHEV SKRII SE NYAKADE,CHE NE MOGA DA TI GLEDAM OTVRATITELNATA TI MUTRA.PREDATEL DOLEN.MISLISH CHE ZABRAVIHME KAK PRAVESHE SVIRKI NA DOGAN.
5
9
 
38
 
! Отговори
Мале!!! преди 11 години
Ако това е вярно, в което не се и съмнявам ... тия хора не са за затвора - тия хора са за съд от народа! Реално без резерв сега МВФ (частна институция) ще ни хване здраво за топките и дори пра внуците ни ще продължават да изплащат само лихвите по благородството на МВФ. Ако ги оставим тия до изборите май ще сбъркаме!
4
38
 
17
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Хаха пак старата песен! Да, резервът беше 7 млрд. през 2009, но със огромни задължения, които трябваше да се платят. В момента сумата е възстановена и е точно толкова, колкото беше.
3
4
 
26
 
! Отговори
Кур дю Коленков преди 11 години
Ами БУДАБОЙКО,какво ти се репчи Станишев,нали той е виновен!Кажи го пак!
2
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадеца вика дръжте крадеца така е от 23 години това сме гледали гледали....
1
11
 
25
 
! Отговори
БИЗНЕСА ДА СЕ ВКЛЮЧИ преди 11 години
ВРЕМЕ Е И БИЗНЕСА ДА ПОДКРЕПИ НАРОДА - ГОСПОДА, ТОВА ВИ КАСАЕ И ПРЯКО И КОСВЕНО - ПРОДУКЦИЯТА ВИ ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМА И ЩЕ ФАЛИРАТЕ - ВИЕ И БЕЗ ТОВА ФАЛИРАТЕ ОТ КИТАЙСКИ И ТУРСКИ СТОКИ И ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ - СЕГА И ТОВА КОЕТО ПРОИЗВЕЖДАТЕ - ДАЛИ ЩЕ Е ДЮНЕРИ ИЛИ ЛАМБИНИ ШИШЕТА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМОПОДКРЕПЕТЕ НАРОДА СИ - СВАЛЕТЕ РЕЖИМА И НАЦИОНАЛИЗИРАЙТЕ ДРУЖЕСТВАТА ЗА ДА ИМАТЕ ЕВТИН ТОК И ДА ВИ ИЗЛИЗА ИСАПАЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СТЕ ФАЛИРАЛИ БЕЗРАБОТНИ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА