Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв

Управлението на Борисов ни струваше 7 млрд. лева, сметна Станишев
Обновена: 13 фев 2013 12:16 | 13 фев 2013 11:47,
157
Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Реалното състояние на фискалния резерв е много тревожно, да не кажа отчайващо – 3,9 млрд лева, което е под законовия минимум от 4,5 млрд, заяви в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му с 2,5 млрд. евро се е увеличил държавният дълг на страната.

Управлението на премиера Бойко Борисов е струвало на българските граждани над 7 млрд. лева, отчесе Станишев. Той направи сметките, като изчисли липсите от фискалния резерв и новия дълг на държавата.

По негови думи кабинетът ще продължи да харчи неконтролируемо. Според соцлидера е лъснала голата истина, че фискалният резерв е повече от преполовен.

Никой не видя полза от изхарченото от резерва – нито майките, нито бизнесът, нито образователната система, обясни Станишев.

По думите на лидера на БСП премиерът Бойко Борисов неведнъж се е жалвал каква опоскана държава е заварил, но той получил фискален резерв от над 8 млрд. и 200 милиона лева.

Нееднократно сме алармирали, че правителството харчи фискалния резерв, за да покрива дупки в бюджета от покровителството на сивата икономика и контрабандата, заяви Станишев.

По думите на лидера на БСП реално в момента държавата няма резерви. Ето това е наследството на господин Борисов, отсече Станишев.

Правителството, надяваме се временно, е отклонило средства от Сребърния фонд или фонда ”Козлодуй”, обясни бившият финансов министър Пламен Орешарски.

Червените алармираха, че в момента държавата няма пари за текущи разходи.

Според лидера на БСП начинът да се стабилиза фискалният резерв е да има работеща икономика, а правителството е направило точно обратното – разсипало е малкия и средния бизнес и е покровителствало сивата икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: резервСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
3
 
! Отговори
Марк преди 11 години
Преди 88 години на 13 февруари 1925 година в центъра на София на бул. Дондуков бойна група на БКП убива проф. Никола Милев - виден български историк, публицист, държавен деец, дипломат и участник в македонското революционно движение.Решението за убийството е взето от наказателна тройка (ЧЕКА) в състав от Станке Димитров, Иван Минков и Вълко Червенков.
137
4
 
3
 
! Отговори
комунист преди 11 години
Серго, колкото и да се опитваш да убедиш хората в твоите тези те не ти вярват даже и аз! И знаеш ли защо - защото ти не вярваш в тази идея в която вярвам аз.Ти и твоите съпартийци депутати сте едни богаташи дето искате ние да ви легитимираме вечното депутатстване и богатства окрадени от нас ,но това няма да стане ! Просто и партийните членове няма да гласуват за вас и вие ще отидете в небитието! БСП да се преименува и възобнови без вас!
136
4
 
3
 
! Отговори
Герберче... преди 11 години
Нема страшно ,*** .....ще ви направиме клиенти на МВФ!ТЪКМО , ЩЕ ВИ ГЛЕДАМЕ СЕИРА ....КАК ЩЕ КРАДЕТЕ ОТ НЕГО!Ще се справите ли ....ха,ха,хаааааааааааа---нали сте майстори в "експроприяцията"???!!!
135
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-подло, лицемерно и лъжливо същество от Станишев. Пет години се държа за каисийте и се кланяше на ЕРП-тата,а сега , когато народният гняв изригна, започна да говори за национализация. Къде беше 4 години ,че не се сети тогава да национализираш,бе, плъх продажен? И тоя резерв дето уж го бил оставил тръгна от 5 милиарда, та стигна осем и ги мина. В период на икономически подем една барака не е построил и извади късмет заради кредитния бум и строителния балон, който се пукна със страшна сила
134
5
 
7
 
! Отговори
няма значение преди 11 години
на човек му писва от комунисти навсякъде където погледнеш . народа не разбра ли щоза стока са че най после да ги отхвърли . като немина референдума потяхната *** сега се захванаха да разиграват народа като манипулират с електроенергията зада се разочароват хората и да се надигнат срещу управлението в момента
133
3
 
8
 
! Отговори
чекист преди 11 години
До Анонимен Не сте прав колега. Първото което смаза фашизъма бе мафията. В тоталитарните общества организирана престъпност няма. Корупция също. У нас вече мафията си има държава....и строи магистрали:)
132
10
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
И миналата година имаше същите истерии па накрая се оказа, че резерва си е налице.Каквото излезе от червените усти винаги се оказва Лъжа
131
8
 
8
 
! Отговори
равносметка преди 11 години
Ако изключим Виденов такова некадърно управление в най-новата история няма. През времето на последните три правителства (преди Бойковото) винаги е имало подем в развитието на България. Кой каквото ще да казва правителството на Станишев е едно от най-успешните! ФАКТ !!!
130
2
 
12
 
! Отговори
чекист преди 11 години
Станишев не е прав! Какви 8 милиарда, какъв резерв, какъв заем...? Буда ни учи, че това всичко е илюзорно, че е плод на въображението ни Няма резерв и никога не го е имало. Няма протести, няма фалити, няма безработица, няма високи сметки за ток. И ток няма. Има само магистрали...
129
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБИКНОВЕННО ДОПИТВАНЕ:АКО СМЯТАТЕ ЧЕ ЖИВЕЕМ В ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А НЕ В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЗЕЛЕНО КВАДРАТЧЕАКО СМЯТАТЕ ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО И НЕ ЖИВЕЕМ ВЪВ ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЧЕРВЕНО КВАДРАТЧЕМОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ
128
8
 
7
 
! Отговори
Той преди 11 години
Червените мафиотски *** се притеснили че няма да има какво да крадат след изборите.Не се притеснявайте, НИЕ златните кокошчици ще снесем нови яйчица до тогава!
127
8
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
До Гражданин- Защо вие партизани ли ще ставате след изборите,милионите са в куфарите на червената мафия ,а такива *** като теб само им помагат и лижат задниците .
126
7
 
14
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
Като толкоз искате да се харчи резерва защо не кажете какво направиха с него?Заплати ли вдигнаха, пенсии ли, здравеопазването ли оправиха, селското стопанство ли цъфна... какво? Едно голямо нищо!Потреблението свито, бизнеса колабира, хората мизерстват, комуналните сметки - непосилни...Факт е, че управлението е толкоз неадекватно, че ако с парите бе стимулирало разтеж вече нямаше да сме в това положение и вече дори да възстановяваме изхарченото. Но който и да дойде след ГЕРБ ... горко му!
125
15
 
11
 
! Отговори
СТРИНА преди 11 години
Станишев е сладурче......... да му е кеф на човек да му светне едно шамарче.
124
6
 
16
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
Мен лично не ме интерисува да ли ще се наричат комунистти, демукрати, социалисти или националисти. Не съм решил за кого ще гласувам на изборите, но ще гласувам и няма да е за ГЕРБ. Бебето като се упари на печката не повтаря.
123
16
 
13
 
! Отговори
И топалов преди 11 години
ей *** махнаха регистрацията и пак цъфнахтесамо по минусите може да ви познае човек
122
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 134И какво беше финансирането за магистралата?От републиканския бюджет или с евросредства?Не защитатам в случая ГЕРБ.Просто не мога да разбера що за хора в тази държава все още вярват на комунисти?
121
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защитавайте си комунистите и си ги изберете, щом толкова ви харесват.На *** народ- същото управление.Много знаете да претегляте кой крив и кой прав и вече 100г. тънем в мизерия и мръсотия.Изберете си отново Р.Овч и Серго, че и Р.Петков...
120
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 133Още повече, че комуниситите управляваха при процъфтяваща икономика, в цял свят.Имаше пари...въпреки, че от това последва и кризата. Но те пак нищо не направиха. Само кражби и популистки речи.Обявиха ни за най-корумпирани в Европа, а тоя Серго все едно със златен дъжд го поливаха- не било проблем и те не били виновни за това.Да не говорим за сделките за газа, Белене и всеизвестните криминални субекни, членове на партията.
119
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 133Не влизам в защита на ГЕРБ.И аз не държа да ме разпознават грешно като техен защитник, но на въпроса ти...Винаги, в цялата ни история десните правителства са изграждали нещо и са стабилизирали България, а след това са идвали комунистите да го ограбят и опропастят, скрити зад популистки послания, на които се връзват селяните и пенсионерите.Та...въпреки слабостите на настоящото правителство, поне ще остави магистрала до морето, ако успее и Е79 ще е добре. Какво оставиха БСП?