Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв

Управлението на Борисов ни струваше 7 млрд. лева, сметна Станишев
Обновена: 13 фев 2013 12:16 | 13 фев 2013 11:47,
157
Левицата скочи за "опоскания" фискален резерв
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Реалното състояние на фискалния резерв е много тревожно, да не кажа отчайващо – 3,9 млрд лева, което е под законовия минимум от 4,5 млрд, заяви в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му с 2,5 млрд. евро се е увеличил държавният дълг на страната.

Управлението на премиера Бойко Борисов е струвало на българските граждани над 7 млрд. лева, отчесе Станишев. Той направи сметките, като изчисли липсите от фискалния резерв и новия дълг на държавата.

По негови думи кабинетът ще продължи да харчи неконтролируемо. Според соцлидера е лъснала голата истина, че фискалният резерв е повече от преполовен.

Никой не видя полза от изхарченото от резерва – нито майките, нито бизнесът, нито образователната система, обясни Станишев.

По думите на лидера на БСП премиерът Бойко Борисов неведнъж се е жалвал каква опоскана държава е заварил, но той получил фискален резерв от над 8 млрд. и 200 милиона лева.

Нееднократно сме алармирали, че правителството харчи фискалния резерв, за да покрива дупки в бюджета от покровителството на сивата икономика и контрабандата, заяви Станишев.

По думите на лидера на БСП реално в момента държавата няма резерви. Ето това е наследството на господин Борисов, отсече Станишев.

Правителството, надяваме се временно, е отклонило средства от Сребърния фонд или фонда ”Козлодуй”, обясни бившият финансов министър Пламен Орешарски.

Червените алармираха, че в момента държавата няма пари за текущи разходи.

Според лидера на БСП начинът да се стабилиза фискалният резерв е да има работеща икономика, а правителството е направило точно обратното – разсипало е малкия и средния бизнес и е покровителствало сивата икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: резервСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
2
 
! Отговори
anonymous преди 11 години
Abe nikoj li ne pomni rejima na toka kogato upravliavashe BKP/BSP? mai ne ste bili rodeni oshte...
37
7
 
15
 
! Отговори
де преди 11 години
Мутрата съвсем ни закопа , така е като не мислят с главите си някой българи.
36
14
 
9
 
! Отговори
sostin преди 11 години
тоя лалугер нема ли да пъкне вече от собственната си жлъч , че много ми е писнало от него и шайката комунистически *** покрай него
35
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такава разсипия, мизерия и бандитизъм не сме имали през нито едно управление досега. Докараха ни до последната дупка на кавала. На светлинни години бяха станишевци от тях.
34
13
 
17
 
! Отговори
Berta преди 11 години
Само БСП е алтернативата и силата, която ще омете гербавите комунисти завинаги. Все пак има постоянен и твърд електорат, което не е малко. Това, че друга партия ще ги изхвърли са кьорфишеци.
33
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още малко остава и тия *** и ченгета ще са на бунището ная историята. Не само е за 3 години и половина ни съдраха кожите, но окрадоха и спестяванията ни кътани за черниет дни на мизерията, до които ни докараха. Долу герб и съд за порвеждания геноцид.
32
17
 
8
 
! Отговори
Rado преди 11 години
С две ръце на изборите за Доган, но никога повече за комунисти и милиционери, които ни вкараха в гетото на Европа. Съгласен съм турчин да ме управлява, но да живея като човек, а не като скот през 21 век, управляван от ***.
31
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам кой какво е отклонил и опоскал, ама това Станишев, това Петков, това Овч, това Петър Димитров, вече се обривам като ги слушам.
30
12
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ЧЕРВЕН ***...!"Според лидера на БСП начинът да се стабилизира фискалният резерв е да има работеща икономика, а правителството е направило точно обратното..."АБЕ АМСАЛАК, ТИ СИ СЪЩИЯ *** КАТО БУФОСИНХРОНИСТА БОКО...- В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА НЯМА, ПОВТАРЯМ... НЯМА ***, КОЙТО ДА ДЪРЖИ НИСКИЯ 10% КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК (със 162 изключения за плащане) И 10% "ПЛОСЪК ДАНЪК" БЕЗ НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ...- За да се напълни хазната ТРЯБВАТ....:- 30% ДАНЪК ПЕЧАЛБА- ПРОГРЕСИВЕН ПОДОХОДЕН ДАНЪК
29
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев сънува Боци постоянно !Още си спомням ЕХИДНАТА МУ УСМИВКА ЗАЕДНО С А.ДОГАН ,ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ,....НО ПОСЛЕ ----,В ОПОЗИЦИЯ !
28
17
 
10
 
! Отговори
СУПЕР!!!!! преди 11 години
.....по-добре МВФ-----ОТКОЛКОТО ВЪШКАВИТЕ И ПИЯНИ РУСНАЦИ!!АКО ЩЕ СМЕ РОБИ ---ДА СМЕ РОБИ ПРИ БОГАТИТЕ ---А НЕ ПРИ БЕДНЯЦИ, ВЪШКАРИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ПИЯНИЦИ!!....при богатите ---все ще има нещо за бедния и измъчен български народ!При въшкарите на дон ***.....само един гол...!
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама вие какво друго очаквате от герберастите? Не виждате ли,не усещате ли по джоба си,по мизерния живот,по високата безработица,по античовешкото управление,по безобразията в здравеопазването,земеделието,по сринатата икономика и т.н., ЧЕ КРАДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!!!
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито Герб, нито БСП - за партии, които развъждат *** няма да гласувам! 3 200 000 000 /три милиарда и двеста милиона/ лева ни струват на година!!!!!!!! И стават все по-многобройни... Цял живот на майчински и социални помощи - кой бюджет, коя икономика може да издържи такъв товар?! Наскоро четох, че само още след 10-15 г. и осигурителната система ще рухне и няма да има пари за пенсии!
25
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червени ***!
24
5
 
19
 
! Отговори
от 21 продължение преди 11 години
След Царя дойде Станишев - задругата на БКП-то - и те оглозгаха каквото могат, След Тях се настани Белия магьосник Боко - и със типично мутренски техники , всяка вечер от ТВ-то казваше АЗ направих това, АЗ направих онова. Какво е направил ТОЙ??? Магистралите са с пари на Европейския съюз, Детските градини са пак с пари на Европейския съюз, Земеделието - пак с пари на европейския съюз. И Т.Н. и Т.Н. Така че не е виновен Станишев, всички са виновни , всички са за бесилото....
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Станишев Братле,...отивай да си НАБИРАШ елелкторат ,заприличал е на ----ЧИРоЗ!
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до "ПАРТИЗАНО''-20Другари ,защо сте в ОПОЗИЦИЯ ?Заради ''ЧЕСТНОТО''управление ли?
21
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко наскоро викаше - Когато цифрите говорят...А сега какво ще каже?
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е ясно от отдавна !В който и сектор от икономиката да погледнете положението е повече от отчайващо !В държавния сектор е същото,бюджетните организации или тези на държавна издръжка си прехвърлят едни пари от левия,в десния джоб,частниците карат на кредити от банките,затънали са до шия и всеки момент ще глътнат вода,*** получават соц помощи,пенсионерите гладуват,безработицата расте,Боко вика,че сме добре,да ти пикам на държавата и всичко !
19
10
 
8
 
! Отговори
ЕВАЛЛА, ГЕРБ!!! преди 11 години
....ТОВА Е МАЙСТОРЛЪКА ----ДА БИЕШ ВРАГА ...С НЕГОВОТО ОРЪЖИЕ!!!!Това е "върховно" удоволствие!!!!