Борисов се отказва, хвърля оставка

Не желая кръв по улиците, каза премиерът
Обновена: 20 фев 2013 20:32 | 20 фев 2013 09:19,
4709
Борисов се отказва, хвърля оставка
Снимка: архив, Impact Press Group

Правителството на премиера Бойко Борисов подава оставка днес на обяд. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов днес в НС.

„Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов.

ГЕРБ дойде на власт по демократичен път. Вчера направихме максимума, за да удовлетворя исканията на протестиращите. От днес на практика няма какво повече да направим, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той благодари на парламентарната група на ГЕРБ, на независимите народни представители, че са подкрепяли правителството.

Министър-председателят допълни, че не желае кръв по улиците.

Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа, заяви Борисов.

Дойдох да ви кажа лично. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Оттук натък българите да си избират, заяви Борисов.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов.

В служебно правителство няма да участваме, категоричен беше той.

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4709
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
anna преди 10 години
Здравейте, Вие сте в нужда от заем? можете да получите вашите проблеми, когато решисе сблъскате с него. Am г-жа Анна. От България, миналата седмица понеделник,Търсех заем, за да плащат за сметките си, така че аз се получи встрана на различни измами и бях измами от различни кредитор, ако не иза г-жа, Sadaih кой е моят добър приятел ме представи на г-н Pack Повече(CEO) вместите повече Company кредит, и той да ми помогне със заем от $ 200.000без stress.So Моите добри хора от България
2
 
11
 
! Отговори
gluschenko.anna преди 11 години
Цитата: "Сега ще се опитат стария номер от 90-те, изкуствена инфлация от вън ! Гадни руснаци и турци" А при чем русские? Ругайте свое правительство. Наш президент ничем не лучше, мы точно так же страдаем от инфляции
2
 
0
 
! Отговори
До 4364 преди 11 години
Чуждият цар Фердинанд буквално е бил канибал,сатанист.В мазите на двореца му наскоро бяха намерени кости на хора.
0
 
5
 
! Отговори
Zzzzz преди 11 години
МОЛИ СЕ НАРОДЕ И ТОЗИ ПАТ ГЛАСУВАЙ
0
 
3
 
! Отговори
4485 ++ преди 11 години
водата в Сред. море ще бъде толкова гореща, че рибарите ще събират рибата направо сварена и ще я ядат, защото страшен глад ще настъпи!
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз знам че Нострадаамус е казал, че малко след идването на черен папа започва 3 световна война, която ще бъде на религиозна основа. И това съм го чел още през 1995 или 1996г някъде! Казал е още, че камилите ще пият вода на Дунава, голяма част от водата в Средиземно море ще изври от високата температура от изгряващите слънца (ядрени бомби) и двата континента ще се слеят. водата в Сред. море ще бъде толкова гореща, че рибарите ще я намират сварена и ще я ядат, защото страшен глад ще настъпи!
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двамата отворковци по-долу,защо не вървите при американските
4
 
3
 
! Отговори
народа преди 11 години
Нашата държава ще се управи само ако някой чужденец застане да ни управлява.Не сте ли чели история.Били сме в същото състояние и преди.Като нас няма други в света.Дедите ни са били по-умни от нас като са си избрали чужд цар - Фердинанд, защото са разбрали ,че не можем да се управляваме сами и сме крадливо и завистливо племе - нищо, че сме много умни и будни по някога.Никой ли не се сеща за този вариант и не сам ли прав?
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще се опитат стария номер от 90-те, изкуствена инфлация от вън ! Гадни руснаци и турци
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя Ванга в руски филм на ГС казва, че 2013 черен ще стане Папа и ще започне война която ще приключи с милиарди жертви през 2015. Дайте да умираме сега ! На една моя позната преди 2-3 години и бяха втълпили, че на 21.12.2012 света изчезва и тя като почна...Всеки ден къде с кой свари, та до днес !
1
 
4
 
! Отговори
Премиерът Бойко Бори преди 11 години
ПремиерътПремиерът Бойко Борисов и управляващата партия ГЕРБ могат да спрат напрежението в страната с един единствен ход, а именно със законови промени, които да задължат монополите да публикуват всичките си приходи и разходи фактура по фактура. и управляващата партия ГЕРБ могат да спрат напрежението в страната с един единствен ход, а именно със законови промени, които да задължат монополите да публикуват всичките си приходи и разходи фактура по фактура.
0
 
9
 
! Отговори
Ванга =2013 преди 11 години
Ванга изрича друго важно пророчество: Земята навлиза в нов отрязък от време, защото така е определено и никой не може да го отмени. Дойде времето да се отсява плявата от житото. То носи големи промени и изисква нови хора с ново съзнание. Ще дойдат нови водачи, а старите ще бъдат пометени: някои ат тях ще се опитат да се нагодят към новото време, но няма да успеят те са били нужни за времето, което си отива;
3
 
7
 
! Отговори
Бръчков преди 11 години
Дано Бойко и компания никога вече не се появят на политическата сцена , откъдето дърпаха конците на корупцията в страната ! Страшното обаче е , че няма реално положителна алтернатива в лицето на останалите мекерета , които до болка са ни познати ! Но всеки народ заслужава своите управници ...
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов е като последния вопъл подигравка на Тодор Живков към народа ! Той е като кучето където се върти покрай касапницата, но месар няма да стане . Но аз ви питам честно, има ли някой друг, който наистина да може да се справи в момента ?
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Магистрати, чиито далавери са на път да излязат на светло. Надяват се, че ще се завърнат старите им покровители. Всички, които се чувстват прецакани от това правителство участници в търгове, обществени поръчки, европроекти и пр. Ще очакват да изместят свои конкуренти и да реализират свои намерения. Това са най-доволните - на първо четене. Сигурно има и други.
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Килърите начело с Петър Стоянов Сумиста. Те също чакат връщането във властта на старите партии, за да излязат на свобода и да не лежат доживотните си присъди за убийства, побоища и палежи. Наглите също черпят. Досега протакаха гледането на присъдите им на втора инстанция. Слави Бинев, Славчо Христов, Чавдар Чернев, Гриша Ганчев, и кръгът Банкя обикновен реваншизъм и човешка омраза. Евелин Банев-Брендо няма да прости, че бе арестуван от това правителство. Две от най-известните адвокатски кантори, въпреки че би трябвало да са благодарни на Борисов и Цв
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алексей Петров Трактора шампанско за надеждата, че делото Октопод ще бъде протакано и размито, а той ще се опита да влезе в политиката на предсрочните избори. Това е сигурно на 100%. Има съмнение, че част от мутрите, които провокираха кръвопролитията на протестите, са близки до "Октопода". Шампанско гърмят още: Кристина Патрашкова, Явор Дачков, Иво Димитров (Патрашков), Сашо Диков, Илиана Беновска, Теодор Дечев и още неколцина "рицари" на "свободното слово".
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атака Волен Сидеров печели от оставката и предсрочните избори, защото уличните изяви са неговата стихия. Вече може да съжалява, че допусна ВМРО да се лепнат до него. Румен Овчаров и собственика на Фронтиер Красимир Георгиев, защото се надяват да не излязат всички документи за далавери в енергетиката. Черпи и Корнелия Нинова, защото и нейното име е замесено в такива съмнения.
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за българските турци, които са много добри хора, но се оставят да ги лъжат. Да видят как живее техният елит, как краде и в какви далавери участва. ДСБ надежда за възраждане на партията и на лидера й Иван Костов. Нищо, че в парламента Костов заяви, че Борисов предал властта в ръцете на БСП и ДПС. Самият Костов през последните месеци странно се сближи точно с тези две партии.Радват се и сините край Мартин Димитров, защото виждат шанс да останат в политиката.
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но... Нека погледнем кои среди и хора празнуват оставката на кабинета Борисов. БСП реванш, шанс за реваншизъм. Това е традиционно поведение на партята, наследила БКП. Някога БКП се гордееше най-много с въоръжените си групи. Те съществуват и днес, но са съставени от криминални типове и мафиоти. Някога поне са били идеалисти. Днес видните социалисти са най-кръвожадните капиталисти. ДПС реванш. Шанс отново да влязат във властта и отново Доган да разпределя парчетата, както сам призна преди време. Жалко за българските турци, които са много добри хора, но се оставят да ги лъжа