Оставка дадена, оставка приета! Борисов дойде в НС

Парламентът одобри оттеглянето на кабинета „Борисов“
Обновена: 21 фев 2013 15:10 | 21 фев 2013 13:23,
267
Оставка дадена, оставка приета! Борисов дойде в НС
НС прие оставката на Борисов. Снимка: БТА

НС прие оставката на премиера Бойко Борисов и на неговия кабинет. От общо гласували 215 , 209 подкрепиха оттеглянето на Борисов, петима бяха против, а един се въздържа.

След като Бойко Борисов не присъства по време на 4-часовите дебати в парламента, той влезе в пленарната зала буквално минути преди да бъде гласувана оставката.

"На хората отвън ще кажа, че ние сме хора на реда, всеки, който прави каквото и да било различно, ще го считам за провокатор", каза Борисов веднага след като депутатите гласуваха оставката на кабинета.

Оставката на премиера беше депозирана в НС вчера към 11 часа.

В писмото, изпратено до парламента, премиерът Бойко Борисов заявява, че кабинетът ще изпълнява функциите си до избиране на ново правителство и ще направи всичко необходимо за осигуряване на приемственост.

Още по темата
Оттук нататък топката е в ръцете на президента Росен Плевнелиев. Премиерът Бойко Борисов вече обяви, че няма да участва във формирането на служебен кабинет. Опозиционните партии също поеха курс към предсрочни избори.

БСП и ДПС декларираха, че няма да поемат отговорност за съставянето на кабинет в рамките на този парламент. От ДПС поискаха предсрочните избори да се проведат на 28 април.

Засега единствен лидерът на РЗС Яне Янев смята, че е готов за премиер, а вчера намекна, че е възможно да възстанови парламентарната си група.

Всеки момент Росен Плевнелиев ще направи първото си изявление след избухналата политическа криза у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
Dobrev преди 11 години
ok. ot utre forsirame reformite v bg administratzia - 60% sakrastavame za 1 mesetz, s ostanalite 40% bg administratzia raboti elektronno. kriza e. vremeto leti kato istinski kurshum. nai-beden e bg narod v eu, a ima nai-luksoznata administratzia i nai-mnogobroinata. stom na edin stadion samo 22 dushi igrachi palnyat stadion s 75 000 stastliva publika i stotitzi milioni dushi pred tv ekranite, znachi i v BG moje da stane s 30 dushi maximum obrazovani deputati da pecheli BG s uspeh .
198
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 11 години
Бойко сам няма да си тръгне.От ЕС са му казали да се оттегли и да не усложнява обстановката .Протестите са изненада и за ЕС !Подцениха българското търпение !Протестите за тока няма да спрат .
197
3
 
1
 
! Отговори
toshko преди 11 години
boiko si otide i sas nego i mechtite na nas bulgarite zad granica da se priberem v rodinata
196
1
 
1
 
! Отговори
миро преди 11 години
Той каза:" Те са страшни , много страшни."Имаше предвид тези , които са поръчали покушенията му.Няма по- страшна мафия в страната от енергийната мафия. Там са големите пари и големите сделки.Онези не си играят , не само заплашват- те направо убиват.Знаем вече за 2.5 млд окрадени и похарчени неизвестно къде и как, ами само те ли са?В България има 5 доказани милиардера и още 10 недоказани.Имаме най- много милиардери на глава от населението, а сме най- бедната страна в ЕС.
195
0
 
4
 
! Отговори
очакване преди 11 години
Къде е Алексей Петров, сега е момента и той да излезе и да разкаже някоя лъкардийка. Боже станахме за смях на цял свят с нашите политици. Срам и позор за състоянието на Българския народ след 24 години нескончяем преход. Така намразих две думи в живота си - преход и демокрация и се убедих, че първата няма свършване, а втората е недостижима за българското племе.
194
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Boiko-krasnik na svinete.....HARESVA MI!qVNO TOVA E NOVIQT LOZUG NA PARTIQ GERB...
193
0
 
5
 
! Отговори
зрител преди 11 години
До Емил А.Отново ни отвличат вниманието. Ще се предадем ли пак?Кой казва,че нямаме избор?Хора не можем още веднъж да ги оставим да ни използват за да си затоплят местенцата.Няма значение кой ще е от тях.Трябват ни конкретни решения, не искаме да ни връщат пак назад и да ни объркват, след като са правили всичко заедно.
192
2
 
10
 
! Отговори
ETNA преди 11 години
230-ти: Ако не бяха земеделците (които така презрително си сложил в кавички), щеше да ядеш на някого х*я, щото повечето хранителни продукти се произвеждат на полето. Така, че недей да ядеш квото се не яде, а мисли малко...
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен той пък от къде знае да му беше казал по рано
190
7
 
19
 
! Отговори
народа преди 11 години
Не се подавайте на тези игри и слъзливи приказки.Всички днес по обяд пред парламента бяха с нечия "покана" за да защитят правителството.Трябваше да отидат за да не си загубят работата хора от всички общини в София.
189
0
 
11
 
! Отговори
realist преди 11 години
Умен политически ход от страна на Борисов от гледна точка на ГЕРБ, но какво става с проблемите - те остават! Кой ще ги решава, не е ли това бягство от кризата с ЕРП, след като ДКЕВР няма да предприеме нищо. Театърът го гледахме всички, какво ще стане след това! Задайте си въпроса! Новите избори не решават проблема, защото няма да може да се излъчи никой нов за кратко време и ще сложим старите ***! Тази оставка е удар по исканията на протестиращите досега!
188
6
 
10
 
! Отговори
Емил А. преди 11 години
До зрителХора мислете!!!!....Това беше ход със който се цели запазване на досегашните артисти и досегашния театър.Аз лично искам тези в парламента и техните приятели които досега ядоха и пиха на наш гръб да си платят сметката.Не ми дреме за това кой конкретно е виновен ...а пред парламента в момента са тези които са на хранилка при Бойко........и е нормално да си го искат за да си продължава лапаницата.....
187
0
 
6
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 11 години
До неделя ще почакаме.
186
3
 
18
 
! Отговори
зрител преди 11 години
През последните 23 години политиката беше да имаме пари само за хляб (и то не винаги), но пък да се преситим на зрелища . Това ли искахме,хора?Изведнъж ни поставят един срещу друг , за да забравим защо всъщност излязохме на улицата. Това си беше хитър ход на правителството, защото никой всъщност не може да изпълни това, което той ни обеща на пресконференцията. Колко още ще чакаме сега?
185
8
 
7
 
! Отговори
до 235 преди 11 години
Именно, как ще обвинят Бойко след победата, че е манипулирал вота, като няма как? :)
184
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕТО КАК ПОЛУЧАВАТ ИНСТРУКЦИИ ДРАСКАЧИТЕ НА БСП, ГЛЕДАЙТЕ И СРАВНЯВАЙТЕ С КОМЕНТАРИТЕ:rustocks.blog.bg/politika/2013/02/21/eto-kak-sa-instruktirani-drugarite-net-aktivisti-na-bsp.1055954
183
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Васил Иванов е сериозен разследващ журналист, срещу когото на няколко пъти е имало опити за атентат. Току що потвърди в национален ефир, че поръчките срещу Борисов даже са две, и че в момента свалянето на Правителството е станало със съдействието на енергийната мафия. Нещо, което беше ясно за който може да мисли. Не се ли чудите как така ви фръкнаха изведнъж сметките нагоре рязко???
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
първо прочетете какво казва Жозеф Дол ако го знете кой е де ето ви линк focus-news.net/?id=n1751996
181
1
 
15
 
! Отговори
fsb преди 11 години
братлета, да се съберем в неделя и да покажем на политическата клоака, че не се връзваме на грозните им игрички и този път няма да си замълчим, този път номерата им няма да минат и ние ще искаме промяна докрай! Не поредната смяна на едни лайн*ари с други!
180
1
 
11
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 11 години
До Анонимен 224Ултрасите са комплексари, които не само на протестите нямат масто. Те никъде нямат място. И затова са толкова агресивни. Те са необразовани и незаинтересовани. Аз се разграничавам от тази ***. Недоволна съм управлението, имам предложения. Защото не е лесно да викаш само УУУУУ и да задаваш въпроси. А задавайки въпроса да имаш и решение.