Царя призова политиците към отговорност и патриотизъм

Да уважим мотивите за оставката на кабинета, казва Сакскобургготски
Обновена: 22 фев 2013 15:02 | 22 фев 2013 14:55, Елка Василева
393
Царя призова политиците към отговорност и патриотизъм
Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, Булфото

Призовавам в настоящия момент всички политически сили да проявят отговорност и патриотизъм, да обединят усилията си, за да бъде запазена стабилността в държавата до демократичното избиране на ново правителство, което да реши проблемите, довели до сегашната ситуация. Това се казва в становище на Симеон Сакскобургготски, публикувано на сайта му.

Симеон Сакскобургготски посочва, че гражданските протести, макар и не особено желани, са част от нормално функциониращата демокрация. „Достатъчно е да погледнем множеството демонстрации в Гърция, Испания, Словения и други европейски държави“, се казва в становището.

Обичайна демократична практика e и решението на правителството да подаде оставка, посочва още Симеон Сакскобургготски. Той изразява предположение, че „за този акт управляващите имат достатъчно основателни и добре анализирани мотиви, които трябва да приемем и уважим“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
2
 
0
 
! Отговори
Shaban преди 11 години
sichkite *** va ostavame tuka da sa izbivate sami. ne va iskame. otivame pri angela - tam na iskat. te razbirat samo ot chistota kato nas .
322
2
 
5
 
! Отговори
Памет преди 11 години
Този мадридски комарджия дойде в България само за да си напълни гушата и се изниза пак на там от където се появи.Лакомията му стигна до там,че се подигра и с паметта на баща си продавайки неговите ордени на търг.Какъв цар?Какъв българин е?Задайте си въпроса къде живее и в момента.Не искам да чувам повече за него.Той е срам за България и нейната история.
321
3
 
6
 
! Отговори
ПРОСТ ЛУМПЕН преди 11 години
До Грамар-НАЦИМОЛЯ ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА ТИТЛАТА ЦАР КЪМ АГЕНТ ПРОВОКОТОРА НА КГБ -ОТ68г.И НА МВР-ДС-ОТ69г.ФАШИСТА,ЮДЕЙ-ЦИОНИСТ САСККОБУРГОТСКИ ТОЙ НИКОГА НЕ Е ПОМАЗВАН ОТ БЪЛГАРСКИ ПАТРИАРХ ТОЙ Е *** ПРИНЦ,НО ПОНЕЖЕ ТОГАВА КОПЕ.....ТАТА МУ ЩЕ СА НИКОЙ СЕ САМОТИТУЛУВА ЦАР БОРИС Е ФАШИСТ,КУРИЕР М-У ХИТЛЕР И ДУЧЕТО ИМОТИТЕ ВЪРНАТИ НА СИМЕОН СА ОТНЕТИ ОТ Н.С.ПО НАРЕЖДАНЕ НА АНТИХИТЛЕРИСТКАТА КОАЛИЦИЯ ВРЪЩАЙКИ ГИ НИЕ РЕАБИЛИТИРАХМЕ ФАШИСТ-ЦИОНИСТ ЦИОНИЗМА Е ЗАБРАНЕН С РЕЗ.НА ООН 3379/75г.
320
4
 
2
 
! Отговори
заратустра преди 11 години
кой е този "царя"? някакъв роднина на *** киро ли? аааа, или един, дето дойде и се изплю на паметта и гроба на баща си, който даде живота си за независимостта на българия? този цар има късмет, че баща му умря, докато беше още дете, иначе яко шамари щеше да яде от него за мижитурското си мислене и поведение.
319
1
 
4
 
! Отговори
Наску преди 11 години
И ся да видим нашия така наричащ се "умен народ" какво ще измъдри ( подозирам че няма да е нещо хубаво). Ако е кръгла маса то трябва само пияни да ходят защото Българите трезви не се разбират помежду си. Смяна на конституцията - никва промяна няма да стане,просто ще изкочат старите лица с нови номера. та ще го кажа така: ДОКАТО НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ИМ СЕ ПОЯВЯТ ЧУВСТВА КАТО ДОБЛЕСТ,"МЪЖКА ДУМА", СТЗНАНИЕ,СТВЕСТ и други такива ценности - нищо добро не ни чака. Та ние една забрана за пушене неспазваме
318
2
 
1
 
! Отговори
Наску преди 11 години
Щях да забравя.6. Волен болен Сидеров - човечеца имаше шанс някога ама с тези крайни лозунги за сапуни и тем подобни няма да стане. Като цяло добре беше тръгнал ама вместо сапуни да беше измислил нещо за интегриране или нещо такова, опити за образованието и за работния статус на братята роми (братя защото както и да им викат някой те са си Български граждани). Та баце за тебе от екрана в политиката (макар че на моменти имаш добри исказвания ама на моменти) неставаш.
317
2
 
2
 
! Отговори
Наску преди 11 години
Да мисля че те трябва да бъдат управлявани за да правят нещо, а не просто да са си умни. Другото от което съм доволен е че поне помисли за мобилността в тая държава, може магистрала да е но да не забравяме,че се строи от 60 години тая прочута магистрала. И ся ако друг вземе властта (в което се съмнявам защото избор няма (избираме по малкото зло)) с какво ще краде пари като няма магистрала да строи бре не мислиш за следващите еии .Не казвам че си идеалният избор но в момента си най - добрия избор
316
2
 
1
 
! Отговори
Наску преди 11 години
), никакво развитие там. Ако е закона за отговорноста който споменах пробваи поне опит за анулиране нещо кото и да е.Ряза лентички, сипеше бисери (някой наистина много добри признавам) но като цяло от тебе съм нак-доволен. Да не испъкваш с политически изказвания, невероятен интелект (поне на пръв поглед, не сме пили кафе че да мога да кажа повече), но поне знаеш какво искаш да постигнеш. Имам си една теория "умните хора нестават ако няма кой да ги направлява", ти поне намираш умните хора.
315
2
 
1
 
! Отговори
Наску преди 11 години
про положение, че 5 години по рано му е правена оценка и е оценен за 1милярд лв. Те тея 100 милиона те си ги избиха само от железата за втрични, да не говорим и за складовите залежи на материали и готова продукция. Да наистина хубаво приказваш ама моля те не се ври да управляваш, не ти се отдава явно.5. Бате Бойко - сравнително простоват човечец. Като цяло на него симпатизирам но да си кажа и мнението: Батеее :) само нареждаш кой са виновни и никакво развитие по въпроса (затвор, дела нещо такоз
314
1
 
3
 
! Отговори
Наску преди 11 години
когато наближът избори и им дават по някое друго кюфте и кебапче за да получат някой глас. Ако спрът сами да си подържат етническото напрежение няма да се мярнат в парламета въобще. защото освен тях самите никой друг няма да гласува за тях.4. любимият ми оратор Иван Костов- А е баце ти съсипа икономиката на България е брат,разпродаде всички печеливши заводи рафинерий и тем подобни. Я обясни каква ти беше комисионната за нефтозавод-а, че едва ли не го подари. Продаден за 100М лв. че и на лизинг-
313
2
 
3
 
! Отговори
Наску преди 11 години
2. Царя - кратко и ясно ОПРАВИ НИ И ТО МН ДОБРЕ. ОЩЕ НИ БОЛИ ТОЧКАТА.(с извинение)3. ДПС - хората който сами си подклаждат етническа среда. Кажеш нещо лошо за тях "вкарвате ни в етническа война". Дори и да не става дума за цялата партия ми за конкретна личност пак война. - А е хора я се стегнете малко и се вземете в раце е, стига сте го извъртали на етническа основа. Все говорят "нашите братя" и прочие:- и го казват с очила за 2 бона и костюми за по още 5 бона и се сещат за братята си само-
312
2
 
3
 
! Отговори
Наско преди 11 години
Та да попиша малко и аз :). Не подкрепян никой, нямам файда а и имам съвест (за съжаление може би)1. Сергей Станишев - човек който говори за доверие и поемане на отговорност. - Това същия човек ли е който прие закон за отменяне на отговорност докато е на власт. Само след идеята за такъв закон човече не трябва да се появяваш пред камери камоли да държиш сметка. 1-ви работен ден - министър прецедател (татково детенце на влиятелен татко). Напускаи политиката и не си и помисляй за нещо подобно.
311
1
 
5
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 11 години
До 353 - вие от Атака, не стига че сте *** на московците, които правят най-големите поразии за България, не стига, че именно близостта ви с Москва ви прави автоматично национални предатели, ами сте освен това всички вкупом за психиатрията воглаве със Сидера - Луфтханзата (ако аз взема да замерям стюардесите с кюфтета ша *** затворят или в полицията или в психиатрията, ама тоя вашия ***, нали е политик, та има имунитет)
310
2
 
4
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 11 години
Царя и той е Кремълско ***. Да вземе да се скрие, че той възобнови работите по атомния самовар в Белене.
309
3
 
0
 
! Отговори
страшния_съд преди 11 години
агенти на държавна сигурност:========================1.георги първанов2.Сергей Станишев3.ахмед доган4.бойко борисов5.цветан цветанов6.иван костов7.яне янев8.меглена кунева9.лютви местан===============без АТАКА няма победа===================
308
4
 
1
 
! Отговори
познай преди 11 години
Измета на обществото, в Атакаааааа!
307
4
 
12
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Да е да, видяхме му патриотизма-за 800 дни си взе 18 000 декара гори!
306
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На ей тоя пенсионер, как ме е яд, този трябваше да има забрана да влиза в България още навремето, а тогава токова прости бяхме-българите, че го извикахме обратно и го направихме премиер...окраде каквото можа, върна си имотите и горите, които никога не са били негови...и си хвана чукалата...навремто комунистите много милостиви са били....
305
5
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
България е република и този *** няма нищо общо с нея.Той не е Българин целият му род са били европейски ***.
304
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** по улиците, *** по форумите, а пък после друг им виновен за мизерията!