Вървим към служебен кабинет, отсече Плевнелиев

Още няма кандидатура за премиер, призна държавният глава
Обновена: 22 фев 2013 17:37 | 22 фев 2013 17:26, Веселина Йорданова
676
Вървим към служебен кабинет, отсече Плевнелиев
Правителствата идват и си отиват, държавата обаче не е за един ден, подчерта президентът. Снимка: Reuters

Очевидно вървим към съставяне на служебен кабинет. Ще бъде трудно, почти невъзможно да се направи компромис, заяви президентът Росен Плевнелиев след консултациите с парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция.

След оставката на правителството на Бойко Борисов държавният глава обяви, че ще приеме всички парламентарни групи заедно, за да няма съмнения за тайни коалиции, създадени в президентството.

Не дойдоха представители от „Атака“, след като лидерът й Волен Сидеров по-рано днес поиска консултациите да се провеждат пред медиите и в присъствието на граждански организации.

Плевнелиев ще връчи в понеделник мандат за съставяне на нов кабинет на ГЕРБ, после на БСП и после на ДПС. Възможни дати за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май.

Още по темата
Фиксирането на конкретната дата ще бъде плод на съвместни усилия на всички нас, заяви той. Първата партия, която ще получи мандата – ГЕРБ, е декларирала, че ще го върне бързо.

Очаква се 41-то Народно събрание да продължи работа още около седмица, преди да бъде разпуснато.

Плевнелиев заяви, че към момента няма никаква ясна кандидатура нито за премиер, нито за членове на служебното правителство, но гарантира, че то ще бъде професионално и добре работещо.

Държавният глава си пожела изборите да бъдат състезание на платформи, на личности.

По думите му служебното правителство ще бъде много ясно фокусирано върху провеждането на изборите, гарантиране на тяхната демократичност, прозрачност и честност. Според Плевнелиев обаче основната му задача ще е овладяване на кризата във всичките й аспекти и пълно гарантиране на финансовата стабилност на страната.

Плевнелиев очаква позитивна кампания с конкретни и ясни послания. Правителствата идват и си отиват, държавата обаче не е за един ден, подчерта президентът, който призова да се гарантира спокойна атмосфера за провеждане на следващите избори, да покажем, че сме демократична държава, в която законите се спазват.

Финансовата и институционалната стабилност ще бъде гарантирана, очаквам отговорно отношение от всички, подчерта той.

Държавният глава посочи, че от случващото се в следващите седмици и месеци ще се покаже колко силни са демократичните устои на България.

Като наблюдатели за изборите ще бъде поканена разширена мисия на ПАСЕ и ОССЕ.

Над три часа продължиха консултациите, след които Плевнелиев заяви, че се е провел конструктивен, честен и открит диалог.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


676
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
530
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
izkame anarxia ,izkame anarxia izkame anarxia.
529
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама този *** не е президент! Той е "избран" с измама! Стига вече миже да те лажем!
528
0
 
0
 
! Отговори
разумът на гласа преди 11 години
ако Българска стопанска камара няма пръст в тая работа, разрешавам
527
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 11 години
Президентите също идват и си отиват. Кръга от хора, който е около вас е много опасен и всички те са свързани с енергийна ефективност - Кунева, която затвори реакторите на АЕЦ Козлодуй. Никога повече народа няма да й даде власт.
526
0
 
3
 
! Отговори
ИЗДИВЯЛ ЛУМПЕН преди 11 години
ЗА 140г. ОТКАКТО Е ОБЕСЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ДВА ПЪТИ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ДОПУСНАТИ ДА ПОДНЕСАТ ЦВЕТЯ НА ГРОБА МУ ВЕДНЪЖ КОГАТО ГО ОБЕСВАТ - ТРИ ДНИ ТУРЦИТЕ НЕ СА ДОПУСНАЛИ НИКОГО ДО БЕСИЛОТО ВТОРИЯ ПЪТ Е ТАЗИ ГОДИНА КОГАТО НЕ НИ ДОПУСНАХА ЗАРАДИ ПОМАКА РАСИМ ПЛЕВНЯ ОХРАНЯВАН ОТ БРОНЕМАШИНИ "ПУСТИННИ КОТКИ", ВОДНИ ОРЪДИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ КОЯТО Е НА УЛИЦАТА БЕЗ ОБЯВЕНО ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ТОЗИ *** "ИСКА ДА ДОЙДЕ С НАС НА ПРОТЕСТА" ДОСТАТЪЧНО Е ТОВА, ЧЕ ОСКВЕРНЯВА ПРЕЗЕДЕНСТВОТО С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ТАМ
525
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
G-N PREZIDENT TEZI XORA SA PRESTAPNICI A TI SE RAKYVASH SAS TIAX .SAD SAD DA SE RAZLEDVAT.
524
0
 
2
 
! Отговори
НОВ преди 11 години
ЕТО ГО СПРЯГАНИЯ АНДРЕЙ ДЕЛЧЕВ-ЗАВЪРШВА ПРАВО В УНИВЕРСИТЕТА КЛ.ОХРИДСКИ,ПОСЛЕ СПЕЦИАЛИЗИРА В АНГЛИЯ ,ФРАНЦИЯ,ГЪРЦИЯ И БГ МУ ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ КАТО ИМА 3 -*** СЪДРУЖНИЦИ И 15 КОНСУЛТАНТИ В КОМПАНИЯТА КОЯТО ПОНАСТОЯЩЕМ РАБОТИ,СЪЩО СЕ ОТНАСЯ ПРЪМОВА -КУНЕВА,ВСИЧКИ СПЕЦИАЛИЗИРА СЕ ВРЪЩАТ ТУК ЗА ДА НИ УБИВАТ ПО НАЙ ЖЕСТОК НАЧИН,ОБИЧАТ БГ,А НЕ МИСЛЯТ ЗА ХОРАТА,СТИГА ДЕМОКРАЦИЯ СЕГА НИ ТРАБВА ХЛЯБ ,ПАРИ ЗА НАСЪЩНИЯ.
523
0
 
6
 
! Отговори
1541515616515615616 преди 11 години
ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ, ДА НЕ СЕ ДЕЛИМ НА ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ НА ЕТНОСИ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ КАКТО НИ ДЕЛИХА ТЕЗИ *** ЗА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ. ВСИЧКИ В НЕДЕЛЯ НА ПРОТЕСТА
522
1
 
6
 
! Отговори
15616156515516561 преди 11 години
ПОМАЦИТЕ СА РАБОТЛИВИ ХОРА, С ДОСТОЙНСТВО НЕ ГИ ДЕЛИ ОТ НАС, ТОЗИ ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ГЕРБЕРАСТ, ***, ***, КАЛИНКАТА НА БОЙКО
521
0
 
4
 
! Отговори
от БЪЛГАРИН преди 11 години
Тези всичките на снимката и кунева и тиквата са за клане на родовете до девето коляно, стига са пили сиромашка кръв............
520
1
 
2
 
! Отговори
помак преди 11 години
ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ *** ще проведе Конференция на 25.02.2013 годинав град Гоце Делчев, Конферентна зала на хотел " Валентино " при следният дневен ред :13.00 ч. Представяне дейността на ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ ***.13.30 ч. Доклад за състоянието на Помаците в България.14.00 ч. Стартиране на Инициатива за Възстановяване на паметника "КАРАДЖА ПАША ДЖАМИЯ "- град Гоце Делчев14.30 ч. Обсъждане на актуалната обстановка в страната и мястото на Помаците в управлението на ДържаватаКаним всички заинтересовани лица да присъстват !!!От Ръководството на ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ ***
519
1
 
5
 
! Отговори
15161651515615516551 преди 11 години
ОБАЧЕ ТЯ ПРЪМОВА, КУНЕВА Е ПОД МАСАТА И ПРАВИ ТОВА КОЕТО НАЙ - ДОБРЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ СВИ...КИ
518
0
 
3
 
! Отговори
perlit преди 11 години
Всички на тази снимка, заедно със Костов и сие, ББ&Дянков и сие, Доган&Сидеров и сие, Кунева&Царя и сие са идеални за колаж - всички със затворнически костюми!Колажът може да стане за изборна бюлетина на всички протестиращи граждани за следващите избори, ако не ни предложат подходящи кандидатури.
517
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо всички политици се правят на умрели лисици?!Партиите само пречат!Има много лесен начин да се излезе от кризата,България да тръгне по правия път и народа да е доволен!БЕЗ НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ НЯМА ПРОСПЕРИТЕТ!!!1. Доброволно разпускане на партиите за 5-10 години!2.Всички институции под прожекторите, участие на гражданите в съдебни заседания!3.Правителство от експерти!Ако няма желаещи българи , от чужбина!4.В парламента само хора избрани от граждански организации! Отзоваване на кръшкачите!Преглед на всички закони и поетапна смяна на непригодните!Още първата година ще
516
0
 
1
 
! Отговори
14516515154164561166 преди 11 години
ДА ПРАВ СИ, БЛАГОДАРЯ ЧЕ ДОПЪЛНИ
515
0
 
3
 
! Отговори
Зная преди 11 години
Защо всички политици се правят на умрели лисици?!Има много лесен начин да се излезе от кризата,България да тръгне по правия път и народа да е доволен!Без национално съгласие няма просперитет!Защо всички политици се правят на умрели лисици?!Има много лесен начин да се излезе от кризата,България да тръгне по правия път и народа да е доволен!Без национално съгласие няма просперитет!1. Доброволно разпускане на партиите за 5-10 години!2.Всички институции под прожекторите, участие на гражданите в съдебни заседания!3.Правителство от експерти!Ако няма желаещи българи , от чужбина!4.В
514
0
 
7
 
! Отговори
баба Гицка преди 11 години
Всички "политици" на прехода са за БУНИЩЕТО !Suspension of the Mafia !!!
513
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dnes.bg/politika/2013/02/22/vyrvim-kym-slujeben-kabinet-otseche-plevneliev.180934 ОТБОР юнаци, но вижте кой е на стената зад тях. Искаме промяна и това е....
512
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На старото стадо нов чобанин ,за да спре да блее.А чорбаджията е старият... овцата кокоПп-Толкова ли няма място в затворите за тези хитри чакали на снимката?Или един стадион?
511
0
 
8
 
! Отговори
1516151561165185681 преди 11 години
ВИЖТЕ ГИ НА СНИМКАТА, ТОВА СА ХОРАТА КОИТО СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРОУБИЙЦИ. ЛИПСВА ОЩЕ ЕДИН ***, НАЙ ГОЛЕМИЯ *** ОТ ТУРСКО РОБСТВО ДО СЕГА, БОЙКО ТЪПАТА МУТРА