Продължават да унищожават документи в МФ и МВР

Петков алармира, че днес му звънели служители на ведомствата
25 фев 2013 17:40,
174
Продължават да унищожават документи в МФ и МВР
Румен Петков. Снимка: архив Булфото

И тази сутрин ми звъняха работещи в Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите, че се унищожават купища от документация, заяви депутатът от БСП Румен Петков.

Миналата седмица, след като правителството подаде оставка, се появи информация, че финансовото ведомство изхвърля огромно количество документи. От МФ отрекоха, че са изхвърляли документация.

По думите на Петков, който е бивш вътрешен министър, никой не може да каже какво е финансовото състояние на страната в момента. Народният представител отправи доста тежки критики към правителството в оставка. Според депутата  последните три години у нас се характеризирали с унижение на държавността, на политическите партии и на парламентаризма.

Петков припомни, че министър-председателят в оставка Бойко Борисов не е присъствал на вотовете на недоверие и на дискусиите за бюджета. Левицата често е отправяла упреци към Борисов, че почти не идва в Народното събрание. БСП не веднъж са изразявали тезата, че това руши държавността.

Според Петков отношението на премиера в оставка е създало усещане в обществото за непотребност и вредност на институциите, на политическите партии и на демокрацията. Когато днес улицата казва "вън на политическите партии", това е естествено продължение на политиката на ГЕРБ, допълни той, цитиран от БТА.

Според него "фразеологията на премиера "Аз дадох на пенсионерите", "Аз дадох на спорта" е довела до омраза към демокрацията и е нанесла удар върху институционализма. Депутатът смята, че единственото хубаво нещо в сегашната обстановка е, че ще има ново правителство.

Според Петков цялата отговорност се пада на президента, който по най-бърз начин трябва да сформира силно служебно правителство, което да гарантира свободни и демократични избори, и един от приоритетите му трябва да бъде "преглед на системите, особено финансовата и тази на сигурността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
8
 
! Отговори
Ambelov преди 11 години
komunistite paliha tolkova mnogo pojari , dokumenti, fabriki, mandri , za da ograbyat bogatstvata na balgarite sled 2 sv.voina. ... mafiotskite partii ste goryat v krematoriuma...sled uragana v Fukushima sasto mnogo nesta zaminava v nebitieto! sled uragana Sindi v USA imashe za miliardi razrushenia. jivota prodaljava bez tyah. i radost pak ste ima! BG narod ste uspee s majoritarnite izbori, ako ste daje samo invalidite da sa ostanali v BG!
64
9
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Румен Петков се държи като ощипана мома на млади години.Милия той,не знаел че унещожавари документи и досиета и видите ли последен му съобщили потресаващата новина.Г-н Петков вече 23г народа играе във вашия спектакъл и не можеш нито да го заблудиш,нито да го убедиш,че всичко това е случайно.Това е насочено със цел прикириване на зулумите ви през изминалите 23г.Няма документи...няма доказателства!!Какъв поразяващ ум има този,който го е измислил..ХОРАТА НЯМА ДА СЕ ДОСЕТЯТ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ..НАЛИ???
63
5
 
10
 
! Отговори
:) преди 11 години
не ги унищожават! Хвърлят ги в шадравана, за да ги събереш по-лесно! :)
62
9
 
19
 
! Отговори
вяра преди 11 години
Хиените от БСП и ДПС са освирепели за власт и пари. Само го погледнете този. Тежко ни и горко, ако позволим да се върнат!
61
6
 
14
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Петков що гледа така замечтано? - щото няма щатска виза, за това!
60
5
 
21
 
! Отговори
роботрон преди 11 години
другарю петков, защо детето ви се изучи в американско училище, а не в а.с. пушкин?
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За неделя прогнозираха за нападения от каратисти сега бълнуват за унищожаване на документи.Направо партизанска работа.Ятаците им донасят а те разпространяват слуховете.
58
1
 
18
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Питам-къде е прокуратурата!?Преди 5минути в БТВ,беше г-н Димитров-Ревизоро и каза нещо,потресаващо-1 МИЛИАРД ЩЕ СТРУВАТ ИЗБОРИТЕ.Той също така ,каза,че в момента на митниците всички работят за себе си-като за последно,защото не се знае,кой ще дойде на власт!
57
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАМИТАТ СЛЕДИТЕ НА ДАЛАВЕРИТЕ.....И СЕ ГОТВЯТ ОТНОВО ДА НИ ЯХАТ ГЕЙБЕРИТЕ...АКО НАРОДА ИМ ГЛАСУВА ОТНОВО ДОВЕРИЕ ТОВА ЩЕ Е КРАЯТ НА ДЪРЖАВАТА----!!!!
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Иван АндоновВие сте луди, бе хора! Кой можеше да влезе в охранителния бизнес в средата на 90-те години? САМО МУТРИ И МАФИОТИ! Много бързо забравяте или няма с какво да мислите!
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли ти бе, хората не те искат в България, ти си тръгнал в домовете им да влизаш!
54
6
 
17
 
! Отговори
БУДА преди 11 години
Ало Ваньо, бягай да унищожиш протокола от проверката на митническата мобилна група във фабриката на Мишо Бирата, че него го бастисахме барабар с жена му, ама протокола още е при теб!!! Айде, че и двамата отичаме, ако излезе на светло!
53
3
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Да бе все едно ,че пикаеш зад контейнера и ги събери бе Румба.
52
12
 
13
 
! Отговори
х преди 11 години
Хора бдете каквото и да стане не трябва да допускаме комунисти на власт, защото от комунист по голямо зло няма. Те не са партия те са СЕКТА, а от секти никой нищо добро не е получил.
51
2
 
5
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
Що не идеш да ги съереш ?
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Иван Андонов Ей,смешнико! Ако мутрите и бандитите нямат алтернатива в тая умряла държава, драсвам една клечка на имота си и изчезвам. Що за *** и популистка философия? какво лъжеш хората? Толкова ли няма образовани и честни хора,че да се държим като удавници за крадци и некадърници? Просто по никакъв начин хората не трябва да се обръщат към настоящите политици! Всичките са мафия.
49
4
 
4
 
! Отговори
цецо и кумецо преди 11 години
РУМБАТА Е ПИЧ ОТ КЛАСА ,къде е той ,къде сме ний,***
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Иван Андонов Муаахахахаххахахахаххахахахаххахахаххахаха, ти си психар бе..... Били против мафията, ама щели да гласуват за чикиБойко..... Ах боже, опази....
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимен преди 17 минутиИмето Р.Петков ---- е ДИАГНОЗА! -------------- ПедиЯне педиЯнев Болен Сайдеров Бойко-Буда Борисов Цветан - Цуцо Цветанов Сергейгейгей Хамстера Станишев Все диагнози. До един са болни ***. Без признаци на здрав разум. Изживяват се като единствени спасители на цял народ.
46
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
"фразеологията на премиера "Аз дадох на пенсионерите", "Аз дадох на спорта"е подобна на израза "държавата това съм аз"