Лили Павлова свали кръвното на Борисов

Занесла в болницата добри новини за магистрала "Струма"
Обновена: 27 фев 2013 17:49 | 27 фев 2013 14:36,
270
Лили Павлова свали кръвното на Борисов
Лиляна Павлова и Бойко Борисов обикновено заедно откриват нови пътни отсечки Снимка: архив, Булфото

Премиерът в оставка Бойко Борисов се почувствал по-добре в болницата, след като регионалният министър Лиляна Павлова му занесла добри новини за граденето на магистралите у нас.

Той беше приет в бившата правителствена болница в понеделник вечер с високо кръвно, но състоянието му се подобрило, след като министър Павлова, за която наскоро той каза, че заслужава "златен медал" и искаше да я направи вицепремиер след оставката на Симеон Дянков, му съобщила за напредъка по магистрала "Струма".

Това съобщи самата Павлова, която присъства на подписването на договор за проектиране и строителство на лот 2 на магистрала "Струма". 

Тя отбеляза, че вчера ЕК е одобрила цялата апликационна форма за изграждане на магистралата. Има напредък на изпълнението на лот 1 и има възможност този участъкът да бъде пуснат предсрочно, похвали се още Лиляна Павлова. Тя информира, че днес е била на свиждане при  премиера в оставка Бойко Борисов в болницата и е докладвала  каква е реализацията по проектите.

Още по темата
„Независимо че сме в оставка, работим и полагаме усилия работата да продължи по най-добрия начин“, заяви Павлова.

„Бях притеснена за състоянието на премиера след последните дни. Днес той се чувства по-добре, когато му занесох тези добри новини и писмото за одобряване на апликационната форма, това допълнително подобри здравословното състояние на премиера“, отчете регионалният министър.

Министърът напомни, че изборът на фирмата изпълнител на магистрала „Струма“ е станал на принципа на икономически най-изгодната оферта. Този участък е изключително натоварен и приоритетен европейски коридор, отбеляза министърът. Тя напомни, че магистралата трябваше да е готова преди десет години за Олимпийските игри в Гърция.

Изграждането на лот 2 - 37-километровия участък Дупница-Благоевград, е на стойност близо 359 млн. лв. и се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и  националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт".  Срокът за изпълнение е 22 месеца. 

Павлова заяви още, че договорът с изпълнителя на лот 4 на магистрала "Тракия" може да бъде прекратен във всеки един момент, ако не се спазват ангажиментите по него. Тя каза, че последните проверки са показали, че има забавяне в темповете на работа на изпълнителя.

Когато са изчерпани всички механизми по договор да бъде санкциониран изпълнителят, това е последната възможна стъпка. Ако продължат по този начин, има възможност това да се случи, допълни министърът и уточни, че това може да стане и преди първи юни, когато е крайният срок за изпълнението на обекта.

Правим необходимото да създадем предпоставки да не може занапред да се вземат решения, които да повлияят пътищата, които сме започнали или сега започваме, да бъдат спрени, каза министърът.

Целта е процесът да стане необратим от политическа гледна точка, това е моята цел и желание, допълни Павлова. Друг проект, по който има забавяне, е при изпълнението на лот 2 на магистрала "Марица", каза министърът.

Павлова каза, че на този етап няма причина да бъде обсъждано предложение тя да стане член на служебен кабинет. Лиляна Павлова посочи, че подобно предложение не й е било отправяно. В отговор на въпрос тя уточни, че не е член на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
10
 
10
 
! Отговори
КГБ преди 11 години
Винаги съм сечудил с какво удоволствие представителите на БСП обсъждат всеки проблем пред България. И с каква ярост защитават Русия. Това е "нормално" за едни национални предатели. Националното предателство на БСП не е нито от днес нито от вчера. То има дълга и "славна" история. Но националните предатели трябва да бъдат съдени и в най-добрия случай гонени от държавата.Има факт - ЕС ни отпуска 274 млн Евро за магистрала Струма. И това е заслуга на настоящето правителство. Както е заслуга и строежа на магистрала Тракия до Бургас. Както е заслуга строежа и пускането на АМ Люлин (по времето на б
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Hristo Що не се запалиш да ама недей няма да има кой да ни разсмива.Те и децата няма да ти се вържат на тия приказки,веднага си личи ,че си от платените драскачи.
159
9
 
8
 
! Отговори
реват преди 11 години
1980 година автомагистрала Тракия беше до Милево ханче ( около 30 км от София) за 28 години до Нова Загора (около 270 км) , е това прави по малко от 10 км на година. Къде са 133 не ми е ясно. Ако са искали да има магистрали БСП да са ги направили, а не сега да реват.
158
9
 
17
 
! Отговори
111 км.. преди 11 години
Е какво стана при Тройната коалиция без шум 133 км... При ГЕРБ с много шум 111 км... магистрали
157
3
 
9
 
! Отговори
МВ преди 11 години
Те за тая спортна дисциплина не се бях сетил "Скоростно строене на магистрали". Да вземат да я вкарат и в спортния тотализатор, че да заделят от приходите му и за развитие на този спорт.
156
5
 
19
 
! Отговори
Доктор Фройд преди 11 години
Тази ПАВЛОВА И ШЕФА НА ''АПИ''- ЛАЗАРОВ са за прокурор.Никакъв контрол по договорите за изпълнение на магистралите.популизъм и това е.как се допускат на проекти финансирани по европейски програми десетки подизпълнители,които не са обявени,че участват в строителството.
155
6
 
15
 
! Отговори
кранист преди 11 години
Дали му е свалила кръвното или вдигнала нещо друго ( има сгодни уста все пак ) - историята мълчи.
154
7
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Бойко се мъчеше да направи магистралата до морето, че Станишев да ходи по бързо при братлето на морето.
153
5
 
10
 
! Отговори
Hristo преди 11 години
По Живково време 1 км. магистрала струваше средно 1 мил. лева. Какво се промени от тогава - само цените на горивата са се повишили и малко заплатите. Изчислете колко струва сега един километър. Тук цената е близо 10 пъти по висока. ПОЗНАЙТЕ КОЛКО КОМИСИОНА ЩЕ ВЗЕМЕ БУДА. А КОЛКО Е ВЗЕЛ ОТ ДРУГИТЕ УЧАСТЪЦИ. ПРИ ЕДНОПАРТИЙНО ПРАВИТЕЛСТВО НИКОЙ НЕ ГО КОНТРОЛИРА. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ГЕРБЕРИТЕ ТЕ СА ПО АЛЧНИ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГА.ДА СЕ СПРЕ ПОДПИСВАНЕТО НА ТОЗИ ДОГОВОР. ТОВА Е КРАЖБА НЕ САМО ОТ БЪЛГАРИЯ НО И ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ. ИМА КАРТЕЛ ПРИ КОНКУРСИТЕ И ВСИЧКО СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ТЕСЕН КРЪГ ИГРАЧИ КОИТО СИ
152
5
 
20
 
! Отговори
СБОГОМ !!!!!! преди 11 години
МАФИЯ, СБОГОМ- *** - СПОНСОРИТЕ НО БОКО!!!!И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ У ВЕКИ ВЕКОВ!!!!!
151
7
 
11
 
! Отговори
Кофти преди 11 години
Идват избори, я крак ще счупи, я сърце ще го заболи и наче е лъв....
150
5
 
19
 
! Отговори
Х-ха-ха преди 11 години
Лилито му сваля кръвното,а след нея Фидосова ще му възбуди мъжественоста
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох...щом е такава професионалистка и аз бих я взел да ми сваля напрежението! Стига сте се хилили бе, не ви говоря за сметките към ЕРП-етата! Там напрежението си е наред!
148
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той за власта се притеснява че я загуби и повече не ще я види, тя за асфалт ще му говори...
147
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MYTPECKOTO PRABITELCTBO HA TIKVATA OGRABI PARITE OT ZDRAVEOPAZVANETO!!!!
146
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯ, СБОГОМ !!
145
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парче асфалт да му беше занесла, да си го хапне, че още е гладен, не се налапа, не се наяде, не се накраде!
144
18
 
25
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Тикво,как си взел този 7-ми дан карате с тази исхемична болест на широкото си народно сърце?! Кое е кьорфишек-7-мият дан или исхемията? Или и двете? Последното е най-вероятно.Всичко в теб е фалшиво!
143
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен " Люлин" и "Струма" много ме кефят. Евала на Бойко! За отрицателно време ще съм на морето, когато завършат "Струма"... Не ме интересува кой и с какви средства ги строи, и как се е облагодетествал от това....
142
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирк,ц-и-и-и-ирк!