Лили Павлова свали кръвното на Борисов

Занесла в болницата добри новини за магистрала "Струма"
Обновена: 27 фев 2013 17:49 | 27 фев 2013 14:36,
270
Лили Павлова свали кръвното на Борисов
Лиляна Павлова и Бойко Борисов обикновено заедно откриват нови пътни отсечки Снимка: архив, Булфото

Премиерът в оставка Бойко Борисов се почувствал по-добре в болницата, след като регионалният министър Лиляна Павлова му занесла добри новини за граденето на магистралите у нас.

Той беше приет в бившата правителствена болница в понеделник вечер с високо кръвно, но състоянието му се подобрило, след като министър Павлова, за която наскоро той каза, че заслужава "златен медал" и искаше да я направи вицепремиер след оставката на Симеон Дянков, му съобщила за напредъка по магистрала "Струма".

Това съобщи самата Павлова, която присъства на подписването на договор за проектиране и строителство на лот 2 на магистрала "Струма". 

Тя отбеляза, че вчера ЕК е одобрила цялата апликационна форма за изграждане на магистралата. Има напредък на изпълнението на лот 1 и има възможност този участъкът да бъде пуснат предсрочно, похвали се още Лиляна Павлова. Тя информира, че днес е била на свиждане при  премиера в оставка Бойко Борисов в болницата и е докладвала  каква е реализацията по проектите.

Още по темата
„Независимо че сме в оставка, работим и полагаме усилия работата да продължи по най-добрия начин“, заяви Павлова.

„Бях притеснена за състоянието на премиера след последните дни. Днес той се чувства по-добре, когато му занесох тези добри новини и писмото за одобряване на апликационната форма, това допълнително подобри здравословното състояние на премиера“, отчете регионалният министър.

Министърът напомни, че изборът на фирмата изпълнител на магистрала „Струма“ е станал на принципа на икономически най-изгодната оферта. Този участък е изключително натоварен и приоритетен европейски коридор, отбеляза министърът. Тя напомни, че магистралата трябваше да е готова преди десет години за Олимпийските игри в Гърция.

Изграждането на лот 2 - 37-километровия участък Дупница-Благоевград, е на стойност близо 359 млн. лв. и се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и  националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт".  Срокът за изпълнение е 22 месеца. 

Павлова заяви още, че договорът с изпълнителя на лот 4 на магистрала "Тракия" може да бъде прекратен във всеки един момент, ако не се спазват ангажиментите по него. Тя каза, че последните проверки са показали, че има забавяне в темповете на работа на изпълнителя.

Когато са изчерпани всички механизми по договор да бъде санкциониран изпълнителят, това е последната възможна стъпка. Ако продължат по този начин, има възможност това да се случи, допълни министърът и уточни, че това може да стане и преди първи юни, когато е крайният срок за изпълнението на обекта.

Правим необходимото да създадем предпоставки да не може занапред да се вземат решения, които да повлияят пътищата, които сме започнали или сега започваме, да бъдат спрени, каза министърът.

Целта е процесът да стане необратим от политическа гледна точка, това е моята цел и желание, допълни Павлова. Друг проект, по който има забавяне, е при изпълнението на лот 2 на магистрала "Марица", каза министърът.

Павлова каза, че на този етап няма причина да бъде обсъждано предложение тя да стане член на служебен кабинет. Лиляна Павлова посочи, че подобно предложение не й е било отправяно. В отговор на въпрос тя уточни, че не е член на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На българина няма угодия! Ако няма добри пътища- 'що няма? А, ако има- 'що има? Щом има значи някой е забогатял от това. Ако няма- пак така... Никой не гледа факта, че пътувайки на 5- та по магистралата колата му харчи по- малко и си спестява и пари, и време...и нерви...
180
5
 
10
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Не знаят , брато. Все неграмотний свет, особено гербаджийски, се е изсипал тук и надува бузи да съчини без много грешки поне едно просто съставно изречение. Каквото им беше управлението, такъв им е и интелектът! Двойкаджии. За жалост!
179
1
 
8
 
! Отговори
я преди 11 години
тая що не стане здравен министър,и аз вдигам кръвно.
178
7
 
10
 
! Отговори
4 преди 11 години
Станишев е вълкът козината мени но нрава никога,ако дойде на власт тогава ще видим от ново братя галеви,Алексеи Петров и всички мафиоти които са в затвора ще бъдат на свобода,а другаря Сидеров от него по голям зависчия и игоис няма на света,всички са толкоз лакоми че видяхме какво стана с тройната коалиция оглождаха държавата,и как да гласуваме за тях дано Бойко Борисов е жив и по здрав по бързо да излезне от болницата му пожелаваме,дай боже мафията нее искаме.
177
4
 
14
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Лили Павлова - оле! Цецка Цачева - оле! Цвъ - оле! Никиту Младенов - вай! Мирко Мършинков - оле-оле! Дянков -Пит - оле-оле-оле! Буда-оле-оле-олеееее! Ега ти управниците, че да си имаме сносна държава?! Оле, мамка му! И амин!
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към 180Ако сега си на 25г. и още 25 г. си без работа или без осигуровки, кога мислиш, че ще се пенсионираш?
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименкакво е това БЕ от къде го взе? ЧУй ти БЕЕ Е Οτ κъде се взехте?
174
0
 
3
 
! Отговори
рики преди 11 години
ПРАВОПИС знаеш ли що е то ?
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много зли модератори днеска бе!
172
1
 
2
 
! Отговори
Антикумонист до 174 преди 11 години
Навремето с 10 цента в Америка си могъл да си купиш цяла вечерия - пуйки и тем подобни, а сега и тоалетната не ти е 10 цента
171
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До реватТАМ КЪДЕТО СА НА ГРОП 111км-ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА КАЖЕШ КЪДЕ ГРОП НАПРАВИХА ТИЯ КИЛОМЕТРИ ЧЕ НЕШТО НЕМОГА ДА СЕ СЕТЯ ХАХАХАХА
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ST _ V OTKRI 122 KM MAGISTRALI (BEZ XAINBOAZ) BORISOV 81 KM E I _ _ _
169
8
 
1
 
! Отговори
СЯНКА преди 11 години
Първото българско правителство В сянка вече има своите министри!!!!!!!!!!!!!Министър председател:@IvanBedrovМинистър на Финансите:@joroangelovМинистър на Икономиката и Енергетиката:@KarolevVladimirМинистър на Правосъдието:@TonyGospodinovМинистър на Туризма:@cipisecMинистър на Здравеопазването:@Denitsa333Министър на Вътрешните работи:@yurukovМинистър на Външните работи:@bembeniМинистри за Връзки с ЕС:@christogrozev & @sunchoМинистър на Инфраструктурата:@asennenovМинистър на Образованието:@roguegaterМинистър на Спорта:@magm
168
4
 
6
 
! Отговори
Milena преди 11 години
Babe Boiko se skri v bolnizata, kakto pravqt maziotite v neudiben sa dqx moment....i da si vdigne malko reitinga......abe golqm xitrez e.....qvno...ama sa mu malko ploski nomerata.......Анонимен
167
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DRUGO MU E SVALILA
166
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОРЕДНАТА ГРОБАРСКА ПРОСТОТИЯ ЗА ПРЕД ИЗБОРИТЕ.ЗНАЧИ ДАВАНЕТО НА 360млн НА ЧУЖДЕНЦИ И ВПОСЛЕДСТВИЕ НА ИЗНАСЯНЕТО НА ТЕЗИ КАПИТАЛИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ Е ПОСТИЖЕНИЕ ЗА ГРОБ.СИГУРНО ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ФИРМИ ЩЕ ПЛАТЯТ НА БЪЛГАРИЯ ДАНЪК ПЕЧАЛБА-СЪМНЯВАМ СЕ И ТЕ КАТО ИЗМИСЛЕНИТЕ ЕРП-ТА И ШЕФОВЕТЕ НА БОКО ЛУК МУК ОЙЛ ЩЕ КАЖАТ ЧЕ РАБОТЯТ НА ЗАГУБА И САМО ЩЕ ПРЕВЕДЪТ КОМИСИОННАТА НА ТОЯ КОИТО ТРЯБВА. С Т И Г А В Е Ч Е Г Р О Б А Р С К И Л Ъ Ж И.ГРОП ИЗЧЕЗВАТ КАТО ОНОВА НДСВ ЛИ БЕШЕ БИВШИТЕ ШЕФОВЕ НА БРЪКО
165
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко пари има в хазната?
164
19
 
11
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 11 години
Това още веднъж доказва, че това правителство не краде. Като ви дойдат Станишев и Местан, ще гледате еврофондове и магистрали през крив макарон - пак ще има батко и братко.
163
6
 
33
 
! Отговори
Агенция новости преди 11 години
Г-жа Искра Фидосова на отиване в болницата на посещение при баш спортиста , заседнала на една от вратите.Правят се отчаяни опити да се освободи нежното и тяло.Сполука.
162
10
 
10
 
! Отговори
А вие, червените преди 11 години
ще кажете ли поне един път добра дума и да ви видим, че работите за България и нейните граждани? Жалкият ви живот минава в отрицания, атентати ,грабежи ( на мандри ), унощожаване на интелигентните хора, концлагери, и естествено до безкрайни фалити на другари-бизнесменковци спонсорирани от смешната ви партийка БКП/БСП. След 1989 с активната подкрепа на антибългарското образование ДПС. Дано по-скоро свършите.