Къде се покри "танцуващият с вълци по банкянските полета"?

ГЕРБ си направи сценка с американските ТЕЦ-ове, скочиха от БСП
Обновена: 12 мар 2013 15:10 | 12 мар 2013 15:10,
148
Къде се покри "танцуващият с вълци по банкянските полета"?
Румен Овчаров Снимка: БТА

Вече се уморих да отговарям на измислени сценки и глуповати сценарии, заяви днес депутатът от Коалиция за България и бивш енергиен министър Румен Овчаров. Той даде изявление по повод вчерашните обвинения на министъра на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев. 

Добрев обяви, че строителството и модернизацията на AES "Гълъбово" (ТЕЦ „Марица Изток“ 1) и "КонтурГлобал" (ТЕЦ Марица Изток 3) са станали срещу залог на сметките за електричество на потребителите у нас.
Според министъра в оставка договорите за особените залози са били сключени през 2002 и 2005 година и в тях е записано, че НЕК е длъжна да изкупува електричеството от тези централи. 

По думите на Овчаров вчерашната сценка била изключително трогателна. Овчаров не пропусна да покаже известния си сарказъм и обясни, че този път ”дребничкият лъжец” останал да разиграва сценката сам, а ”дебеловратият индианец, танцуващият с вълци по банкянските полета” се покрил.  Под ”дребничкия лъжец” Овчаров явно има предвид Делян Добрев, а под ”дебеловратия индианец” – премиера в оставка Бойко Борисов.

Още по темата
Днес левицата отхвърли всички твърдения, че носи отговорност за договорите по ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3. Още през 2001 година са определени всички параметри, още през 2002 година е сключен първият договор за ТЕЦ Марица 3 и е даден първият залог, заяви Овчаров. 

Той раздаде на журналистите отговори на бившия министър на икономиката Трайчо Трайков и отчет за дейността на НЕК за 2011 година. Какво е правил този министър, къде е спал. Този министър е бил председател на борда на директорите на БЕХ и изведнъж министърът е изненадан, възмути се Овчаров от поведението на Добрев. 

На 13 юни 2001 година НЕК сключва дългосрочен договор с американската компания AES за изграждане и опериране на 670 мегавата заместваща мощност на площадката на ТЕЦ Марица Изток 1. 

НЕК е сключила дългосрочен 15-годишен договор за закупуване на електрическа енергия. Сумата на заложените вземания е равна на очакваното максимално общо плащане за закупена електроенергия за който и да е месец от календарната година. 

Според Овчаров тази част от доклада показва, че Добрев е знаел още през 2011 г. за тези договори, а сега използва последните си дни за кризисен пиар. ГЕРБ имат тежък проблем, нали е ясно, попита риторично бившият министър. 

По негови думи хората са на улицата, а причината за високите цени на тока са две. Първата  е хаосът с ВЕИ и конкретно фотоволтаиците, а втората - хората вече трябва да си плащат сметките по „Белене“. Вместо днес първи блок вече да работи, всички българи трябва да плащат безумието на Бойко Борисов, възмутиха се за пореден път от левицата от спирането на проекта „Белене“. 

Действието на Делян Добрев е и за да се прикрие, че правителството е изтеглило извънредни дивиденти от държавни компании и сега те трябва да се покриват, заяви от своя страна червеният депутат Димчо Михалевски. Имаме една пиар акция, с която ГЕРБ се опитва да отклони вниманието, отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
8
 
! Отговори
един от многото преди 11 години
Не че давам идеи,но Р.Овч.,Мавъра,***,Сокола и още няколко подобни е по-добре да са в зандана,за да не почнат да ги отстрелват като пъдпъдъци.За тяхно добро е да не изпитвата търпението на обикновенните хора...
126
6
 
13
 
! Отговори
Стан преди 11 години
Сега плащаме скъп ток заради Цанков камък, заради фотоволтаиците, заради ТЕЦ на Ковачки, заради Мариците. Ако беше тръгнал и проекта Белене нямаше да смогнем да покриваме заемите на НЕК. И милиардерът не е Бойко, а аверът на Станишев - Ахмет Доган, аверът на Овчаров - Красимир Фронтиера и цялата останала шайка олигарси, които се крият за БСП-ДПС-Кунева.
125
0
 
7
 
! Отговори
vasco преди 11 години
Ov4i kraino vreme e da se otteglish
124
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този защо не е в затвора ? Нали беше изчезнал , пак ли се върна ?
123
10
 
8
 
! Отговори
дядо преди 11 години
@Банкя, тоя човек от кво толкова се измори бе от крадене и мачлета ли?
122
15
 
14
 
! Отговори
навущ преди 11 години
До Банкякой, милиярдерът Боко? силовакът от СИК, аверът на Пашата, Маргините, всъщност на всички мутролица на прехода, участникът в Мишо Бирата, знаещия къде е дъщерята на Брендо, този хубостник ли имаш предвид?
121
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един от най-корумпираните в бг се изказва.. Овчаров на лицето ти е изписано корупция! Историята винаги разкрива всичко!
120
7
 
15
 
! Отговори
tanja преди 11 години
злобеенето на соцкомунистите е лакмусовата хартия за установяване на правилността на решението на Плевнелиев
119
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Банкя,дали ще дочака двата месеца.
118
18
 
18
 
! Отговори
Банкя преди 11 години
Човека от Банкя си почива в момента и събира сили, че след два месеца пак ще е премиер и тогава надявям се няма да е така снизходителен към крадците рубладжии като Р.Овч.- Овчата п утка и ще получат заслуженото си местообиталище в Бобов дол, ако междувременно не се изселят с капиталите си някъде на юг.В Сибир? Нее, не им харесва климата.
117
5
 
19
 
! Отговори
Касиер преди 11 години
Абе това червените влечуги милиАрдите за нищо ги нямате. Къде ги държи-в банка, в трезор, в имоти, в скъпоценности у дома в Банкя закопани в градината ли? В друг сайт твой другар товореше за два милиарда. Моника въведи ред, координирай червените ***.
116
11
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Анонимен-124,да такъв е овчарчето,но твоята любима тиква празнува първия си милиярд в тесен кръг,сега ми отговори ,коѝ е по-голям крадец от двамата.
115
4
 
14
 
! Отговори
днм преди 11 години
Събират се 200 човека убивате го публично и никой няма да ви пипне това е линч народен гняв до сега никое общество не е осъдено за такава постапка така че трепете ги и това е иначе няма оправия тези са нагли и долни прасета и приклучваме по темата и действаме напред защото времето лети и живота си заминава.
114
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Овчарчето е един от най-големите крадци и престъпници на прехода! Да заробиш цял един народ заради собствената си алчност.Господ гледа!
113
2
 
15
 
! Отговори
tanja преди 11 години
жалко,че няма заkон за престъпление срещу нацията/народа/,а само заkон за престъпление срещу държавата.тогава всички политици на прехода1990-2009 трябва да бъдат съдени по силата на точно такъв закон.с техните дейности упражниха геноцит /целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група; /над един цял народ.
112
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе тоя Овчаров е много нагъл.Постановлението за формиране цената от ВЕИ и Фотоволтаициизлезе по време на тройната коалиция.
111
5
 
33
 
! Отговори
slav преди 11 години
Този човек незнам но би трябвало да е в затвора.
110
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И.Костов и Р.ОвчЪ..................,са най-големите КРАДЦИ НА ПРЕХОДА в Бг !
109
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато не дойде на власт силно управление,което да не се страхува от мафията никога няма да се управим.Това трябва да бъдат хора с чисто минало и да нямат връзка със сегашния политически елит.Но за това още не е дошло време.Законите не позволят на този етап да се вкарат нови политически партии.Но след време и това ще стане.Трябва само търпение и постоянство.Това се очертава горе долу след 4г.
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без "полити4ески борд " никога няма да има справедливост в България.