Райков е демократ и патриот, радват се сините

Служебният кабинет е надпартиен, смятат те
Обновена: 12 мар 2013 17:29 | 12 мар 2013 17:18,
64
Райков е демократ и патриот, радват се сините
Марин Райков и Екатерина Захариева Снимка: БТА

Положителна беше реакцията на Синята коалиция на представеното от президента Росен Плевнелиев служебно правителство.

В състояние на криза страната се нуждае от убеден демократ и патриот. За мен Марин Райков е демократ и патриот, заяви Веселин Методиев от ДСБ.

Нямам никаква съмнение в неговата убеденост да си свърши добре работата, допълни още депутатът на тъмносините. Според Методиев речта на Райков била забележителна.

Методиев отказа да коментира останалата част от кабинета. Аз съм на 55 години, те са по-млади от мен, така че е нормално да познавам повечето от тях, шеговито коментира той кого от новото правителство е разпознал.

Още по темата

Райков изрази няколко ясни послания, обясни още Веселин Методиев. Според тъмносиния депутат служебният министър-председател е дал много високо определение на протестите – нарекъл ги национално достойнство. Същевременно той каза, че ще бъде неотклонен към спазването на законите и Конституцията и европейското развитие на страната, тълкува още Методиев.

Депутатът от ДСБ обаче не беше съвсем убеден, че служебният кабинет ще бъде оставен да си свърши спокойно работата.

Очаквам атака. Това е нормално - да се атакува този, който е на власт, заяви Методиев. По негови думи служебното правителство не е толкова силно, колкото парламентарно правителство. Според Методиев обаче служебният кабинет се води от много силен човек.

От това, което виждам, това правителство е избор на президента, коментира още тъмносиният депутат.

Аз заставам зад думите, че това правителство е надпартийно, допълни синият депутат.

Добри думи за Райков каза и съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Той го определи като ”качествен професионалист”.

Той допълни, че има добри впечатления от министъра на финансите Калин Христов. Съпредседателят определи финансист №1 в служебния кабинет като ”един от най-качествените икономисти в България”.

Добри впечатления имам и от Екатерина Захариева, с която многократно сме разговаряли по различни въпроси за налагане на вето. Не познавам останалите, но бих казал, че от икономическата част от екипа оставам с добри впечатления, допълни Димитров. Захариева беше съветник на президента Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37 кажи де много ми е интерсно как разсъждават инфантилите , мисля че си имам поне малко предства от икономика и финансии .
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32 ти прокурор ли си , какъв си че опредляш вини
31
1
 
1
 
! Отговори
до 34 от 32 преди 11 години
Щях да кажа, не ми стигнаха буквите. (както всичко българско и те са ограничени)
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32 *** без социални помощи ти още малко като Милошевчи на геноцид ще ги посложиш откачена работа.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32 тази партенка със златото Волен ви я пробутва защото за всеки *** когато чуе думичката злато и наостря слух , за това изкусния клоун ви сервира историйката със златото , нещастници.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32 и как ства тая работа , тока не е ли стока , защо нищо не казваш за руския газ
27
5
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 11 години
Искам да видя какво включва двумесечната работна програма Март, Април до 12 Май! На дневен ред имаме :1. Сваляне на енергийния монопол и свеждане месечна вноска за ток 6% от средната работна заплата (заплати ли ще вдигат, ток ли ще свалят предоставяме на правителството да реши)- 6% ток от заплатата и нито грош повече !2. Златото от нашата Българска земя да не попада в частни ръце !3. *** без социални помощи"4. Костов, Овчаров, Петков, Станишев, Доган, Борисов, Цветан в Бг. ПАНДИЗА !
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от професионалисти. Качествени. Що тогава сме все на тоя хал?!!
25
8
 
7
 
! Отговори
гробар преди 11 години
Този Веселин Методиев още ли си мисли че, е жив. Докога ще ни занимавате с вмирисаните трупове на вампирите от СДС-1990 г. Ало журналистите не ги възкресявайте! Те са едно безвъзвратно минало. Недейте да ни тровите с вонята им!
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво смятат да правят тези временните освен да вземат заплати и да се намушат в следващия избор на правителство
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комсомолската дружинка на сините нападнала форумето и псува останалите. Абе вие не бехте ли тия дето скачаха кат ненормални за да им падне червента боя ? Па тя си останала...
22
5
 
5
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Да остане и след изборите!партийните маймуни едва ли ще направят някога толкова добро правителство!Желая им успех за доброто на България и българите!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли е трудно да ме убедят ?!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не дава властта мафията и това си му е
19
6
 
14
 
! Отговори
от вън преди 11 години
Момент ! Ако не се лъжа Сините бяха пребоядисаните червени ? Първите които разграбиха държавата и обслужиха делата на олигарсите,Скоро въщане в България няма да има
18
4
 
10
 
! Отговори
Иван Бухов преди 11 години
Правителството на Президента изглежда добре! Ще го наблюдаваме определено време и дано потвърдим казаното! Ако на изборите не се стигне до коалиция ще се наложи то да работи по дълго време! Може да стане и част от експертно между-партийно правителство, или правителство на националното единство и то до свикване на нови избори и печелене на изборите от една или две близки партии. Ако го харесаме и добре проработи ще препоръчаме проявилите се министри да останат такива!!! Бог да помага на тях и на
17
10
 
10
 
! Отговори
Олбън Филипс преди 11 години
Ха!Този Методиев знае ли, че шефът му Костов е един от най-тлъстите ДС агенти в Бг.Какъв патриот и демократ може да е новият премиер с баща от ДС..Ако бях президент щях да назнача служебен кабинет с учениците от 9-а клас от икономическия техникум, *** - в тях вярвам повече отколкото на шумкараските внуци...
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново- Марин Райков поредния комунистически *** и цио.истки слуга.
15
13
 
13
 
! Отговори
БОГ с нас! преди 11 години
Браво, Плевнелиев, браво, Райков!Желая ви здраве и успех , нека в РБългария да преобладават положителните излъчвания и доброжелателност!След този мъдър избор на Плевнелиев и интелигентността на екипа на Новото Правителство, Светът ще погледне с БЛАГОРАЗПОЛОЖЕНИЕ към България!Бог да бъде с нас и вас! А всички - да мислим положително за ДОБРИТЕ неща, които предстоят в РБългария!
14
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До Анонимен 5Свине са ***, като ***, грозен *** израилски...