Юлиан Попов: Недоволството на хората е основателно

Той заяви, че най-важна е стабилността на институциите
16 мар 2013 16:06, Петя Славова
69
Юлиан Попов: Недоволството на хората е основателно
Юлиан Попов. Снимка: Булфото

Запазване на ефективното и стабилно функциониране на институциите - това е основният приоритет пред новото правителство, обясни новият министър на околната среда и водите Юлиан Попов пред Дарик.

„Без съмнение най-важното е да осигури стабилността на институциите, да запази всички оперативни процеси на държавните институции, за да може държавата да продължи да работи добре, да вдъхне доверие на хората в тези институции и да съдейства за подготовката на честни избори. Правителството не може да осигури честни избори, но трябва да съдейства по всички начини”, заяви той.

Попов определи Министерството на околната среда и водите като „перфектна организация”.” Друг е въпросът дали гражданите и експертите са съгласни с една или друга позиция, но вътре работи много добре”, каза още той.

Според Попов, неговото министерство трябва да започне да общува и комуникира по-активно с експертните граждански организации.

Новият министър коментира и недоволството на хората, което доведе до подаването на оставката на кабинета „Борисов” и назначаването на служебен кабинет.

„Смятам, че този протест беше основателен и продължава да бъде. Големият проблем обаче е какво е неговото основание. Мисля, че когато разговаряме за протестите, непрекъснато объркваме няколко неща. Едното е гражданският протест, другото е исканията на гражданските организации, и, третото, са икономическите интереси. Три напълно легитимни неща, които обаче в нашето съзнание объркваме. Аз мисля, че хората се почувстваха много неуверени и не наясно накъде върви държавата, нямаха доверие в политическия процес и в собственото си бъдеще. Това е един много сериозен проблем. В условията на европейска и световна икономическа криза натискът върху нагласите на хората е много силен, ако не им се вдъхне увереност тревогата е много голяма и те излизат на улицата”, отбеляза Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@67Ха да видим какво ли зайче ще изкочи от това ченге?
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Юлиан Попов е поредната ченгеджийска креатура, дето усърдно ни я подхвърлят за политик, напоследък.
43
0
 
2
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Какво,става г-н министър,нали обещахте,че няма да бъдете бъбриви,а работливи?!
42
0
 
1
 
! Отговори
ужас преди 11 години
и тия колкото по-скоро изчезнат, ще е по-добре за България, която дума явно за тях - чуждите граждани не означава нищо
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прочетох всички цитати, ако наистина е казал всичко това, ще гласувам с две ръце за него.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За това предложение на Юлиян Попов, че Левски трябва да ги извадят от евротурнирите, привържениците на синия отбор, да отидат и да изпотрошат всичко що могат в сградата на Отворено общество. От привърженик на ЦСКА
39
2
 
4
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Четох днес интервю с професор Георги ЍМарков, в което историкът нарича Юлиян Попов безродник. Мотивът - въпросният Попов имал чужд паспорт и доскоро плюел по българщината. Честити ви нови министри!
38
1
 
3
 
! Отговори
за кучетата преди 11 години
Г-н Попов, ще ви засипят с ИСКАНИЯ за ***.МОИля, направете подготовка за закон за следващото правителство да бъде както вАНглия- НИКАВИ *** по улицата. ЧИП на всяко домашно и НОВОРЕДОНО, евтаназия, ако не еосиновено до 3 месеца, а и по-малко.Разходите в дом- за сметка на собственика!Така ще си кастрират кучетата.(Това ме навежда на мисълта и за НЕНУЖНАТА разждаемост на ***.)
37
4
 
4
 
! Отговори
Ddjltinagsh преди 11 години
Пърдим на вас ГЕРБопрасци.
36
3
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Опааа. Следващият път, Юлиан ще ни обясни колко сме *** та се отказваме от ГМО продуктите и шистовия газ. Тихомълком ще даде няколко бързи концесии за златодобив, а после ще пише книга за простотията на българите. Понеже го познавам, мога да кажа, че е интелигентен, възпитан, но чак пък еколог. Едва ли.
35
3
 
7
 
! Отговори
д-р преди 11 години
Юлиан е човек на ЦРУ!
34
2
 
13
 
! Отговори
Diamond преди 11 години
На този пинистър май никога няма да му стане ясно защо хората са на улицата, защо се самозалват и самоубиват, защо избиват семейсвата си и себе си. Той е добре охранен и няма никаква представа как живеят семействата на безработните, на хората с ниски запрати и пенсионерите, след като си платят тока, водата и лекарствата. Някой надява ли се, че такива като него могат да мислят за нещо друго освен за себеси. Тънкостта на политиката им е да се печели време като се заблуждава електората.
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нас ни управляват ционистки слуги!!!
32
2
 
0
 
! Отговори
шопара преди 11 години
доктор в момента по новаТВ.Много ми е лошо,че преядох от лъжи.Дайте пари на докторите,но много-3000лв на месец,за да прям,като КОМУНИСТ!!!!!!!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А цената тока не е големия проблем, а таксите и ДДС-то върху стойността.Всички са се вперили в производителя, а огромните сметки идват от преносителя и продавача.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та, нещо конкретно каза ли г-н министъра?Например, че цените на питейната вода са безумно високи.Има населени места, където идва на самотек, няма помпи, няма разходи, а цените като в София.
29
2
 
8
 
! Отговори
някой преди 11 години
Никакви 2 месеца, трябва да ги махнем барабар с плевнята час по-скоро
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този Софиянски вчера,какво искаше,да каже????Ухилената п..ка,е разбрала,че ЕНЕРГОТО,ЩЕ МУ ДОНЕСЕ много пари.Енергиината мафия от КОМУНИЗМАе същата.
27
1
 
6
 
! Отговори
Дреме му на сайдера! преди 11 години
"това е основният приоритет пред новото правителство, обясни новият министър на околната среда и водите Юлиан Попов"Дреме му на сайдера на екологичния министър за основния приоритет!Самата дума "приоритет" означава първостепенен, най-важен и основен!Та приоритета в момента е само един - ББ и ЦвЦв в затвора!Другото е бля, бля...
26
1
 
3
 
! Отговори
боксьор преди 11 години
Като му гледам самодоволната муцуна на този, ми ида импулсивно да му направя спаринг, само че, се съмнявам дали ще издържи и 30 секунди.