За две години 17 общински болници са фалирали

Това отбелязват от Сдружението на общинските болници
18 мар 2013 08:54, Петя Славова
72
За две години 17 общински болници са фалирали
Лекари искат не само "козметична" промяна в здравеопазването от новия здравен министър Николай Петров. Снимка: Булфото

Политиката в здравеопазването трябва да се промени коренно, защото останалото е "козметична" промяна, която нищо няма да подобри. Трябва национален консенсус по въпросите на здравеопазването, но не на партийна основа и не за три месеца, коментира пред БТА д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници.

Очакваме от новия министър на здравеопазването да не допусне разрастване на хаоса в системата, посочи д-р Неделчо Тотев. Той отбеляза, че в последните две години 17 общински болници са преустановили дейността си. Дано отново да започнат да работят, защото на тях се крепи цялата медицинска помощ в някои региони на страната, каза той.

Според експерта една от причините за това положение е рязкото завишаване на изискванията към всички лечебни заведения по отношение на кадровото и технологичното им състояние. Медицината в момента има за цел да изработи клинична пътека и да вземе пари за нея, а какъв ще е изходът за пациента - никой не се интересува. Нито лекарите са доволни, нито пациентите. Моделът показва кое колко струва реално от влизането на един пациент в болницата до изписването му, каза председателят на Сдружението на общинските болници.

Предлагаме завършен модел на здравеопазване, със същите средства, с които разполагаме сега, нямаме претенции, че той е напълно съвършен, но поне даваме възможност медицината да се върне обратно към корените си, коментира д-р Тотев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
8
 
! Отговори
Ветеринар преди 11 години
Държавата дава пари на болниците,пациентите дават пари под масата пари на лекарите и накрая парите ги няма.Е баси фокуса,като онази пернишка болница поръчвала фиде за по 8лв.килото.
21
4
 
12
 
! Отговори
АЛЧНОСТ преди 11 години
ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ СА ОТКРАДНАТИ - 17милиарда Суха ПАРА!!!!ето защо няма пари за нищо да изметем *** ОТ ПАРЛАМЕНТА НАПРЕД НАРОДЕТези пари са на срочен влог в Европеиски Банки само Стефан Гамизов знае Банките
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една от често споменаваните идиотщни, които властимущите дрънкат е, че малките провинциални болници нямали добри кадри. Ще кажа само, че от БелоградИешката болница са излезли РАДОСЛАВ ГАЙДАРСКИ, АЛЕКСАНДЪР ЧИРКОВ, ЗЛАТАРСКИ!
19
1
 
11
 
! Отговори
54321 преди 11 години
НАГЛЕЦ ! 400 хил. души са без работа , хората живеят все по-лошо . Как не ги е срам да искат още. Страхливец долен , защо избяга от отговорността и ангажимента, който си поел към българите ? Този кръв виждал ли е ?Миналата седмица на мача Ботев - Левски имаше повече размирици от колкото в София . Гнусен , страхлив плъх ......
18
5
 
19
 
! Отговори
ТИКВУН преди 11 години
БУДА ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДО ФАЛИТ...... РЕЗЕРВ... НЯМА .МУТРАТА ИСКА ПАК ДА Е НА ВЛАСТ
17
2
 
15
 
! Отговори
АЧО-ЧУКА преди 11 години
Бойко Борисов подаде оставка, за да спаси себе си и ГЕРБ от народното недоволство, каза току-що по БиТиВи социолъгът Кольо Колев. 71% от българите считат, че бившият премиер е избягал от народния гняв.
16
4
 
12
 
! Отговори
Пламен Даракчиев преди 11 години
Не бива да допуснем пак Бойко във властта!!!!ТЕ КОМАНДВАТ НАРКО ТРАФИКА Борисов Цветанов и ФлоровТЕ СА ПЪТЯТ НА КОКАИНА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!
15
3
 
13
 
! Отговори
църкви и гробища преди 11 години
ЕТ "герб-Буда": ние закриваме училища и болници, а за народа строим църкви и гробища.
14
3
 
16
 
! Отговори
ДРОГА преди 11 години
ГЕРБ СЪСИПА ТОТАЛНО БЪЛГАРИЯ КАТО СЕ ОВЛЕЧЕ ПО НАРКО КАНАЛИТЕ И ЗАБРАВИА ЗА НАРОДА!!!Ваньо Танов е ОСНОВАТА НА ИГРАТА!!!!!ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ
13
4
 
10
 
! Отговори
БМ-13 преди 11 години
Ние сме ГЕРП, с нас си по-болен.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ...що ли фалират тези болници!!!Или управителите са им били некадърни или много са крали!Аз мисля,че е второто!Пример-Девинската болница!!!Ми то я крадоха,крадоха управителката и бившия кмет,че няма накъде повече!!!!Не,че сегашния кмет не краде,ама от едно перо по-малко краде!!!И...естествено няма наказани!!!Ми,то с тази прокуратура и съд,какво очаквате??За сведение на хората с амнезия-дълговете на болницата и фалита й е през управлението на тройната шайка!!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
А Петков преди 11 години
Клиничните пътеки жестоко източват мършавата ни здравна каса .Трябва бързо да се разгледат моделите на здравеопазване в световен мащаб и да се избере икономически и здравно целесъобразен модел отговарящ на възможностите на страната и българския народ
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо само общински болници фалират а частни се откриват и процъфтяват
9
3
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Това е само малка част от "успехите" на управлението на Политическа Партия "Граждани за европейско развитие на България".
8
2
 
15
 
! Отговори
бай будал преди 11 години
гласувахте за БУДА , СЕГА МУ ЯЖТЕ .....К...БРАТЯ БУДАЛИ ..... ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МУТРАТА....
7
3
 
20
 
! Отговори
СССРейчо преди 11 години
КЪДЕ са 2-та милиарда здравни вноски, БОЙКО ???? Наши лични пари, които ТИ и Дянков откраднахте от резерва на НЗОК !!!!! БОЙКО Борисов е мутра комунист, мафиот и ИПОНец, който съсипа държавата ни !!!!!!!!!!!!! НЯМА пари не само за здраве !!!!!!!!!!!!!! За нищо !!!!!!!!!!!!!!!!
6
1
 
6
 
! Отговори
Васо преди 11 години
До политолога дето търси честни хора. Прочети предизборните обещания на ГЕРБ и виж колко са изпълнени. Погледни Кунева като биография и минало пък прецени колко да и вярваш. За тройната коалиция същото.. Пък всеки сам да си решава според ума кой да избира. Ама да гласува, да не го стори *** вместо него.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За две години 17 общински болници са фалирали"Само не казвайте , че е виновен Станишев!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пари има само за магистрали и подслушване, матрЯла кучетата го яли
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Д-р Тотев,много си прав!Давайте идеи,ние ще ги прокараме!