За две години 17 общински болници са фалирали

Това отбелязват от Сдружението на общинските болници
18 мар 2013 08:54, Петя Славова
72
За две години 17 общински болници са фалирали
Лекари искат не само "козметична" промяна в здравеопазването от новия здравен министър Николай Петров. Снимка: Булфото

Политиката в здравеопазването трябва да се промени коренно, защото останалото е "козметична" промяна, която нищо няма да подобри. Трябва национален консенсус по въпросите на здравеопазването, но не на партийна основа и не за три месеца, коментира пред БТА д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници.

Очакваме от новия министър на здравеопазването да не допусне разрастване на хаоса в системата, посочи д-р Неделчо Тотев. Той отбеляза, че в последните две години 17 общински болници са преустановили дейността си. Дано отново да започнат да работят, защото на тях се крепи цялата медицинска помощ в някои региони на страната, каза той.

Според експерта една от причините за това положение е рязкото завишаване на изискванията към всички лечебни заведения по отношение на кадровото и технологичното им състояние. Медицината в момента има за цел да изработи клинична пътека и да вземе пари за нея, а какъв ще е изходът за пациента - никой не се интересува. Нито лекарите са доволни, нито пациентите. Моделът показва кое колко струва реално от влизането на един пациент в болницата до изписването му, каза председателят на Сдружението на общинските болници.

Предлагаме завършен модел на здравеопазване, със същите средства, с които разполагаме сега, нямаме претенции, че той е напълно съвършен, но поне даваме възможност медицината да се върне обратно към корените си, коментира д-р Тотев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По време на " кадърното " управление на Борисов фалираха болници . Вероятно пак някой друг ще е виновен .
41
1
 
15
 
! Отговори
левски 2 преди 11 години
ще фалират като нашата общинска болница в Котел дето я окрадоха лидера на ГЕРБ Каранашев и некадърника д-р Йорданов
40
0
 
13
 
! Отговори
София преди 11 години
Борисов уби и потурчи голяма част от народа. Никой до момента не е затварял болници през което и да е правителство. Борисов освен маскара е паша от османската империя.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Магистраааааали,Споооооортни зааааааали,Сееееевееерната тангента,Юююююююююжната дъга,напролет пускаме тунел до Малайзия и мост до Луната.Какво още иска още тоА неблагодарен мат'риял?
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фалитът е резултат от управлявалите през последните 23 години. Грабиха от народа. Здравеопазването и образованието се сринаха. Със срив в образованието, народът затъпява и става по-лесен за контрол. Мозъка, който е останал изтича от България. Хората напускат а държавата колабира. Не допускайте да ви контролират.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
споко още толкова частни са построенис вашите пари и смучат яко от касатапарите отиват при тях
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то за какво са толкова болници, най-важно е Правителствена да остане, за да поеме в спешните случаи на високо кръвно.
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние от ГЕРБ нямаме пари за здравеопазване, защото здравните ви вноски отиват за магистрали, магистрати, директорски заплати и за дянковите палати!
34
6
 
1
 
! Отговори
BG преди 11 години
MI TO KATO NEMA KOI DA LEKUVA6 FALIRA6.TAKA E V VSEKI BIZNES .NEMA TRAGEDIA.KRAI..
33
5
 
13
 
! Отговори
КОЙ Е ВИНОВЕН преди 11 години
ЗА 2 Г. ЗАКРИЛИ 17 БОЛНИЦИ . ИМА ЛИ ВСЕ ПАК ВИНОВНИ ЗА ТОВА ЧУДО В СТРАНАТА НИ. КОЛКО МИНИСТРИ ГРОБАРИ СЕ ИЗРЕДИХА ДА УПРАВЛЯВАТ И ДА ИЗТРЕБЯТ НАРОДА. КАК СЕ ЗАКРИХА ТОЛКОВА БОЛНИЦИ, А ЕДИН ПАЦИЕНТ С НЕ ТОЛКОВА ВИСОКО КРЪВНО ГО ПРИЕХА 2 ПЪТИ ЗА 3 ДНИ И ГО ЛЕКУВАХА. ТОЯ ПАЦИЕНТ СЕ КАЗВА БУДА, ТОЙ Е МУТРА И АКО ТРЯБВА ДА ГО ЛЕКУВАТ, ТО ТРЯБВАШЕ ДА МУ ТЪРСЯТ ЛЕКАРСТВА В АГРОАПТЕКИТЕ. ТАМ СЕ ЛЕКУВАТ ТИКВИТЕ. ТОЗИ *** Е НАЙ ВИНОВЕН ЗА ЗЛИНИТЕ ПРИЧИНИЛ НА НАРОДА. НЕ ПРОШКА , А КАСТРАЦИЯ ЗА НЕГО.
32
10
 
5
 
! Отговори
12 май преди 11 години
АТАКА ПОБЕДА ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!!АТАКА ПОБЕДА ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!
31
0
 
5
 
! Отговори
ДА преди 11 години
Е ,това ако не е геноцид!Не стига че ни лесуват калпаво и скъпо,ами и изпозакриха бониците!Затова всички които могат-бягат навън!
30
1
 
5
 
! Отговори
Обективната ИСТИНА 3 преди 11 години
.... Така че "фалирането на Общински Болници" никак НЕ Е СЛУЧАЙНО и ,разбира се, е за сметка на частния "бизнес" и прибирането на по 50-100 лева за "преглед от клиент" на почти всеки един "БИЗНЕСМЕН В БЯЛА ИЛИ ЗЕЛЕНА ПРЕСТИЛКА"!!! :(... И който НЕ Е ПРОЗРЯЛ отдавна тази ИСТИНА трябва или да не си е пил хапчетата или да НЕ Е живял в Абсурдистан а в Северна Корея да кажем!!! Отделно от това,като знаем,колко са "кадърни и качествени" днешните лекарски услуги... ни пожелавам САМО И ГЛАВНО ЗДРАВЕ! :)
29
4
 
4
 
! Отговори
георги тодоров преди 11 години
нормално е да фалират -понеже не може болница да бъде търговско дружество.какво купува какво продава една болница,нашето сдраве и живот ли.парите от здравната каса отива към часните болници те не фалират -защо ли.запорезна рана която може само да се превърже те(часните болници)вземат пари за опрация ,така крадят парите на държавните болници и ние страдаме.
28
0
 
1
 
! Отговори
не син преди 11 години
вече е пост 26
27
13
 
6
 
! Отговори
не син преди 11 години
Най-приличното управление до сега беше на Борисов ! Появи ли се нещо по-добро веднага ще го предпочетем,но дотогава не трябва да позволяваме на такива *** като пост 28 да бълват ла-на от ***,който имат вместо уста !
26
0
 
6
 
! Отговори
Обективната ИСТИНА 2 преди 11 години
....Като НЕ забравяйте и един друг основен момент,Дами и Господа.... Че за разлика от "фалирането" на Общински болници се вижда едно "ПРОЦЪФТЯВАНЕ" на частните клиники и кабинети!!! Което за някой може да е случайно.. но за мислещите Българи НИКАК... ама никак НЕ Е СЛУЧАЙНО! Каквото може като техника,пособия,персонал и НАЙ ВАЖНОТО-"КЛИЕНТИ",защото на болните хора вече се гледа точно като на "КЛИЕНТИ" и "КАСИЧКИ" се прехвърля от Общинските към частните кабинети абсолютно винаги! Това е ИСТИНАТА!!
25
0
 
10
 
! Отговори
Обективната ИСТИНА ! преди 11 години
Тези болници сигурно са ФАЛИРАЛИ "напълно случайно на случаен принцип" предполагам?!?!.... И изобщо... ама изобщо от тях НЕ Е КРАДЕНО КАТО ЗА ПОСЛЕДНО СИГУРНО СЪС ГОДИНИ НАРЕД?!?! Както много добре го казва и коментар номер 16...! И,разбира се,както всичко в нашенския Абсурдистан - ВИНОВНИ НЯМА! ПРОКУРАТУРА НЯМА! ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ НЯМА! НИЩО НЯМА!.... Както се казва "...ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА... ЗА МИЛИОНИ-НЕМА ЗАКОНИ..." :( ! То пък и в България какво ли е наред?!?! Че точно това да е добре!
24
8
 
4
 
! Отговори
АТАКА преди 11 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!
23
5
 
11
 
! Отговори
това ли искате? преди 11 години
Ако искате да ви управляват агент Буда и Цецо Лажецо, значи искате да има повече емигрирали, повече умрели, по-малко новородени, повече безработни, повече полудели, по-ниски детски, по-ниски пенсии и заплати, по-малко пари за лекарства, повече онкоболни, повече мутри, повече убити, повече самозапалили се и повече от другите самоубили се? Наистина това ли искате?