ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, използва Стоичков

Протестиращи се разграничиха от студентите в зала "Арена Армеец"
Обновена: 23 мар 2013 16:47 | 23 мар 2013 14:15,
468
ГЕРБ си създава изкуствено опозиция,  използва Стоичков
Представители на 35 университета се събраха на 20 март на протест пред езерото "Ариана". Снимка: БТА

Свидетели сме на безпрецедентен опит на разбиване на протестиращите групи. Създава се шизофренна ситуация със срещата в зала "Арена Армеец" в София с участието на студенти, при която ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, като използва името на футболната легенда Христо Стоичков.

Това заяви на пресконференция Антон Димитров, член на Граждански форум "Промяна", който каза, че от 10 февруари насам участва в протестите на "Орлов мост" и в палатковите лагери, предаде БТА.

Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на "Орлов мост", без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено, коментира Димитров.

Още по темата
 Той посочи, че искат да "съберат автентичните хора, които първи са запалили искрата на бунта и са надигнали глас срещу изстъпленията на олигархията, хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването".

Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят, каза Антон Димитров. В отговор на
журналистически въпрос той посочи, че ще работят единствено с партия, която припознае за свои исканията на протестиращите, а не политическа формация, която да наложи някаква идеология.

Нашата цел не е да влизаме в партийни листи, а граждански контрол. Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети, заяви Людмила Манова от Благоевград, пострадала и арестувана при протестите. По думите й масово в страната се организират срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.

Димитър Тодоров, студент първа година в Технически университет в София, съобщи, че имат информация, че на срещата в зала "Армеец" ще участва група от 60-тина студенти, които обявили, че представляват протестиращите на "Орлов мост", а реално не са присъствали нито веднъж там.

Кирил Светлозаров, студент трета година право в УНСС, заяви че участието на студентите на тази среща не е организирано от студентските съвети на университетите. Това е второто събитие, за втора седмица, организирано от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фаса или Емо Ротманса, допълни той.

Според Маргарита Атанасова, участник в протестите във Варна, в народното недоволство са внедрени хора, "които гонят собствени интереси, такива, които дължат пари или са замесени в групировки като ТИМ".

По-рано днес от РЗС обявиха, че олигарси се опитват да трансферират Стоичков в политиката.

Днес студенти от цялата страна, членуващи в Националното представителство на студентските съвети, се събират на Национална среща под надслов „Бъдещето на България”. Заедно с представители на неправителствени организации и Христо Стоичков, който прие да бъде лице на искания, ще бъдат обсъдени стъпките занапред.

Преди два дни от националното представителство на студентските съвети поканиха Стоичков за свое лице. От своя страна легендарният футболист се съгласи да се срещне отново със студентите, за да изслуша тяхната идея и да даде окончателния си отговор, но постави условие пред тях - да бъдат честни и да не петнят името му.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
12
 
37
 
! Отговори
BULGAIA преди 11 години
PEDARES GERB,MAXAI MAXAI SE BOIKO BORISOV I XR.STOIZKOV.100% GLASUVAITE BSP BSP
46
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя народ толкова изпростя , че вече почнаха съвсем да се гъбаркат с него.Филмови герои стават министри , плувци , които 30 години са се готвили само за маротони стават министри .
45
15
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от Герб нямат срам, хората ги изритаха ,палиха се от ужас заради водената от тях политика а сега си създават и платена опозиция!
44
13
 
40
 
! Отговори
bulgaria преди 11 години
boiko borisov priqtel xr.stoizkov,bokuli GERB,GLASUVAITE GLASUVAITE BSP BSP
43
12
 
51
 
! Отговори
Мммм преди 11 години
Мамата................мамата откъдето и да го погледнеш си остава мамата. Не лъжи младите че не си на ББ приятел, а се покажи такъв какъвто си. На ГЕРБ лъжите и манипулациите не минават и децата ги усещат.
42
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха хааТези УЖ протестиращите толкова са гладни за власт , че само се моля някой от тях да не се дореди до софрата.Ще видите за какво крадене , ще става на въпрос , като гледам с какъв хъс се плюеят един друг и си правят мръсно . Вече си повярваха , че говорят от името на 7 мнл българи.
41
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен И що мислиш че БКП ще ти намали цигарките и бензина? Явно си поредния ревльо. Между другото си спомням дизел на 2.70 през 2008. Цигарки не пуша и не мога да ти дам пример.
40
12
 
62
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Може ли една необразована , арогантна , невъзпитана особа като Стоичков , да бъде лице на младите хора ? Това ,че е бил добър спортист , не оправдава поведението му . Има много по- успели и стойностни българи , които могат да бъдат за пример на студентите . Всъщност , какво общо има Стоичков със студенството - той дори не е завършил ВИФ ( говори се ,че няма и средно образование ) . Чудесен пример !
39
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 45МНОГО
38
17
 
58
 
! Отговори
Много са жалки ! преди 11 години
ГЕРБ не спират с глупавите си манипулации, не усещат ли, че само губят от тях. Доведоха УЖ протестиращата на пресконференция на ГЕРБ, а се оказа, че женицата е силно обвързана с ГЕРБ. Доведоха 2000 платени "поддръжници" на Боко и 2 камиона със *** - скъсаха ги от подигравки, а по телевизиите дадоха как возят *** от ТИТАН, които не знаят какво правят там. Сега и тази жалка постановка със Стоичков.... Колко ли още ще паднат в усилието си да докопат пак властта???
37
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЯХА ТИЯ ДЕТО ИМАТ ОЩЕ СИЛИ.НО ИМА ЕДНО МЪЛЧАЛИВО МНОЗИНСТВО, КОЕТО НЯМА СИЛИ ЗА ПРОТЕСТ.НЕЗНАМ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ТЕЗИ ДЕТО СМЕ НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО.ТЕЗИ ОТ МАЛКИТЕ И СРЕДНИТЕ ГРАДОВЕ.НЕЗНАМ ПРОСТО КАКВО ЩЕ ПРАВИМ
36
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това, което нарекоха комунизъм всъщност беше геноцид. Идеята за комунизма е велика, само че я оляха с кръв за да може никога повече хората да не смеят да си мислят за подобен строй.
35
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те протестиращите се разцепиха много отдавна-когато някои "представители на народа" подмениха исканията.Радвам се,че герб подаде оставка-това беше най-добрия ход.Сега им гледаме сеира (на протестиращите),а и, им лъснаха задните части.Показаха се,като *** жадни за власт.
34
14
 
34
 
! Отговори
ШАПКА НА ТОЯГА преди 11 години
Другари,колелото на историята ще се върти до победата на Комунизма!Може да ускорите въртенето като натиснете с пълна сила ***-далите!За тези със слаби крака от седене пред компютъра,сме осигурили манивела със червен цвят!Нашата манивела се върти само наляво,защото сме Социалисти! Рапорт даден-рапорт приет!!
33
9
 
52
 
! Отговори
дедо пич преди 11 години
Студентите,бъдещия елит на нацията си избират *** футболист за водач!Не е нужно да се коментира повече!
32
8
 
49
 
! Отговори
рапанчо преди 11 години
в момента гледам по канал3 жалките напъни на тези смешковци наживо от зала армеец.пълен провал.два рейса народ които незнаят за какво са там и бягат от микрофоня на журналистката
31
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахха до вчера , викаха че искат Велико народно събрание и намаляване на депутатите на 120 , а вчера ги слушам онова русуфилчето и компания как щели да вкарат 160 депутати и скромни даже.Смях ...Това момичето което работило като приемчик в автосервиз е заявлението им за човек който ще управлява страната.Това ли са ви експертите бе , това ли ви е промяната . СмяхВсе едно аз да отида да протестирам пред Пирогов , и да кажа че ще оправя здравеопазването , като сменя хирурзите с ватмани.
30
27
 
35
 
! Отговори
Иван преди 11 години
И какво му е лошото на Стоичков - с какво е повече Станишев ?Един дол дренки.Ицо поне се пребори с десетки за призовете си а Станишев винаги е единствен кандидат.Нека се пробва момчето - нали сега ще влизат в политиката хора от народа - Ачо,Янко,Йоанка че и Ицо.
29
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БСП ще си създава изкуствена опозиция с идейния си съмишленик Азис!
28
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
опитват да разцепят протестиращите ахаххаххаххахаххахха