ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, използва Стоичков

Протестиращи се разграничиха от студентите в зала "Арена Армеец"
Обновена: 23 мар 2013 16:47 | 23 мар 2013 14:15,
468
ГЕРБ си създава изкуствено опозиция,  използва Стоичков
Представители на 35 университета се събраха на 20 март на протест пред езерото "Ариана". Снимка: БТА

Свидетели сме на безпрецедентен опит на разбиване на протестиращите групи. Създава се шизофренна ситуация със срещата в зала "Арена Армеец" в София с участието на студенти, при която ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, като използва името на футболната легенда Христо Стоичков.

Това заяви на пресконференция Антон Димитров, член на Граждански форум "Промяна", който каза, че от 10 февруари насам участва в протестите на "Орлов мост" и в палатковите лагери, предаде БТА.

Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на "Орлов мост", без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено, коментира Димитров.

Още по темата
 Той посочи, че искат да "съберат автентичните хора, които първи са запалили искрата на бунта и са надигнали глас срещу изстъпленията на олигархията, хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването".

Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят, каза Антон Димитров. В отговор на
журналистически въпрос той посочи, че ще работят единствено с партия, която припознае за свои исканията на протестиращите, а не политическа формация, която да наложи някаква идеология.

Нашата цел не е да влизаме в партийни листи, а граждански контрол. Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети, заяви Людмила Манова от Благоевград, пострадала и арестувана при протестите. По думите й масово в страната се организират срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.

Димитър Тодоров, студент първа година в Технически университет в София, съобщи, че имат информация, че на срещата в зала "Армеец" ще участва група от 60-тина студенти, които обявили, че представляват протестиращите на "Орлов мост", а реално не са присъствали нито веднъж там.

Кирил Светлозаров, студент трета година право в УНСС, заяви че участието на студентите на тази среща не е организирано от студентските съвети на университетите. Това е второто събитие, за втора седмица, организирано от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фаса или Емо Ротманса, допълни той.

Според Маргарита Атанасова, участник в протестите във Варна, в народното недоволство са внедрени хора, "които гонят собствени интереси, такива, които дължат пари или са замесени в групировки като ТИМ".

По-рано днес от РЗС обявиха, че олигарси се опитват да трансферират Стоичков в политиката.

Днес студенти от цялата страна, членуващи в Националното представителство на студентските съвети, се събират на Национална среща под надслов „Бъдещето на България”. Заедно с представители на неправителствени организации и Христо Стоичков, който прие да бъде лице на искания, ще бъдат обсъдени стъпките занапред.

Преди два дни от националното представителство на студентските съвети поканиха Стоичков за свое лице. От своя страна легендарният футболист се съгласи да се срещне отново със студентите, за да изслуша тяхната идея и да даде окончателния си отговор, но постави условие пред тях - да бъдат честни и да не петнят името му.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
16
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАЛОНА ГЕРБ СЕ ПУКА, НО СЕ ПАЗЕТЕ ЗАЩОТО Е ПЪЛЕН С ***.
26
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито Стоичков , ще влезе в новия парламент , нито флейтиста , нито никой от жадните за власт .. ще се нароят 10 тина партии до изборите и всичките ще се бият в гърдите , че са протестиращи.Ще вземат по 1-2% на изборите и понеже няма да минат бариерата от 4% гласовете им ще бъдат поделени от БСП , ГЕРБ, ДПС - тези които ще влязат в парламента.Но от глупави хора , какво да очакваш , дори и това не успяват да схванат , че се роят и се плюят като за световно
25
16
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ВСИчКИ "ЖЕНСКИ ' ГИ ПОЗДРАВЯВАМ С ПЕСЕНТА КУКАВИЦА ))) - ХАЙДЕ ПОчВАЙТЕ С КОМПЛИМЕНТИТЕ ГЕРБЕРКИ ))
24
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ицо - готин си, ритай си топката, много номера знаеш с нея! Ама в тази игра с която се захващаш може още един номер да научиш, който не го знаеш - да ти влезе топката отзад!
23
15
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам да ям и да пуша цигаригерп вдигна бензина от 1 и 60 на 2 и 70и цигарите от 2 и 30 на 4 и 60мразя герб дори само затовано още повече ги ненавиждам защото замрази заплатите, разби малкия бизнес с непосилни данъци изисквания налози и неблагоприятна среда и изкара нови един милион безработни.400те хиляди безработни от бюрата са само половината от истинските безработнимразя герб и лапачите на герб
22
8
 
40
 
! Отговори
разделно преди 11 години
намираме се във време разделно никой на никого да не вярва аз ще гласувам за партията при която ми беше най добре защото искам сега да живея и за нероден Петко няма да мисла
21
28
 
39
 
! Отговори
Анти Гьобелс преди 11 години
Браво на ДНЕС.бг! Кво стана с независимата медия? Това по-горе ли е ?Толкоз статии, толкоз коментари, толкоз плюене, лъжи, манипулации и мизерлъци, само и само да върнете работодателите си от ''тройката'' на власт!Ами после какво ще правите, ще бачкате при Трактора като снимате депутати с ***, или пък при Наглите ще режете уши и пръсти на ''непослушни''?
20
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе чакайте бе пичове , както всеки от вас се опитва да говори от името на народа , защо си мислите , че само вие имате право , да се пробвате за властта.За това са изборите , Защо Стоичков да не се пробва , нима е по малко заслужил от Трактора или лудото Яне , Ковачки , които си направиха партии .Грешката е че вместо да се опитате да кажете какво позитивно ще направите за България , единственото което чувам от вас е да плюете по останалите решили да се яват на избори.
19
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ейн цу цвай ци Дрън? Смело в политиката? Кого хвалеше до скоро, някой спомня ли си?
18
9
 
50
 
! Отговори
Безпартиен преди 11 години
Ах мили моииииипартии любимиииаз съм с таааааааазкоято е на власт!!!
17
11
 
55
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ОПОЗИЦИЯТА НЕ Е ИЗКУСТВЕНА )) ПРОСТО В СЛЕДВАщАТА ЛОДКА НА ВЛАСТТА МЕСТАТА В НЕЯ СА ДОСТА ПО МАЛКО А ГЕРБЕРИТЕ ИСКАТ ПАК ДА ВЛЯЗАТ В ТАЗИ ЛОДКА -ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МЕСТАТА СА ОГРАНИчЕНИ И ПОЛОВИНАТА ГЕРБ ВИКА -ДОЛУ ГЕРБ ! С НАДЕЖДАТА чЕ ПАК ЩЕ СА ДЕПУТАТИ МУХАХАХАХАХХАХА
16
11
 
58
 
! Отговори
ПРОСТЪ БУГАРИН преди 11 години
Ицо -ПрезидентЛечков-ПремиерГацо бацов-бие дузпите
15
12
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой нормален не би гласувал за някой по-глупав от него!!!Гледайки резултатите на *** явно няма много умни в България!!!
14
13
 
60
 
! Отговори
ПРОСТЪ БУГАРИН преди 11 години
"Десетки автобуси от цялата страна паркираха пред зала Арена Армеец", където в 14 часа е обявена среща на студенти с избрания от тях водач Христо Стоичков. Сред хората, които са дошли на това събиране, обаче има и малки деца заедно с техните баби и дядовци, както и организирани групи ***."
13
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея протестиращи толкова си повярваха че искат да бъдат единствени.Смях и нищо повече.
12
16
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле мале , тия гербери пред нищо не се спират само и само пак да са на власт . то не бяхо провокации, нож в гърба за Иван от Варна, сега менте -студентски сбирки, алчни за власт мракобесници,
11
19
 
40
 
! Отговори
софия преди 11 години
До Анонименти дрогирали си или си спинозен комунист
10
12
 
59
 
! Отговори
Пълна пародия преди 11 години
А вие какви сте ... говорите от името на народа , а се събирате по 100 човека на Орлов мост.Най голямата ви грешка е , че се плюете един друг , само в София вече се нароиха за няма и месец 3-4 нови партии които се обявяват за протестиращи... то не бяха флейтисти, българска пролет , орлов мост и т.н ..Само преди няколко седмици тези същите излизаха с призив за закриване на партиите , а сега те създават нови такива. Пълна пародия
9
10
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма грешка!Българите са най-простите на тази земя.
8
17
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Михалевски: Mинимум 6 млрд. лв. не са влезли в бюджета по вина на ГЕРБ[Михалевски: Mинимум 6 млрд. лв. не са влезли в бюджета по вина на ГЕРБ] 05:39BGNES TVБезсмисленият глад, на който бяха подложени хората от управлението на ГЕРБ, нямаше никакво основание, каза бившият депутат от КБ Димчо Михалевски.