Служебните ни министри с борчове за над 2 млн. лева

Най-много заеми има екоминистърът, премиерът Райков - без
Обновена: 27 мар 2013 15:09 | 27 мар 2013 11:22, Красимир Ангелов
87
Служебните ни министри с борчове за над 2 млн. лева
Служебните ни министри имат заеми за над 2 млн. лева. Снимка: БТА

Над два милиона лева са задълженията на министрите от служебния кабинет към банки у нас и в чужбина, пресметна "Труд". От изданието се позовават на декларациите им за конфликт на интереси, които са пуснати на 19 март т.г. Според документите точната сума на кредитите, изтеглени от министрите, е 2 222 498 лева.

С най-големи борчове бил екоминистърът Юлиян Попов, който заедно със своята съпруга е взел ипотечен кредит на стойност 210 523 британски лири, или близо 484 207 лева.

Веднага след него се нарежда министърът на финансите Калин Христов, който е взел 75 414 евро, или  около 147 811 лева кредит. Задълженията на финансист №1 в държавата обаче са по два кредита – жилищен и потребителски.

След двамата мъже трета в списъка на министрите кредитоползватели е вицепремиерката и социална министърка Деяна Костадинова, която има ипотечен кредит от 43 000 евро, които се равняват на близо 84 280 лева.

Икономическият министътър Асен Василев пък изплаща студентски заем към Харвардския университет на стойност 50 000 долара, или близо 75 500 лева.

Кредити имат още вицепремиерката и министърка на регионалното развитие Екатерина Захариева – близо 40 000 лева, третата вицепремиерка Илияна Цанова, която отговаря за управлението на еврофондовете – с 13 хил. британски лири, или 29 900 лева, министърът на правосъдието Драгомир Йорданов е декларирал с 10 000 лева овърдрафт и кредитна карта с лимит за още толкова. МВР шефката Петя Първанова е с потребителски кредит за 10 500 лева, взет през 2010 г.

Останалите 8 министри, начело с премиера и министър на външните работи Марин Райков, нямат кредитни задължения, сочи справката на декларациите им, цитирана от "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малее...тия задлъжнели до уши?Бах мама му, и тия ще ни управляват?!!!Я да се махат веднага!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37. Драги , 200,000 е голям заем и за запад да изплащаш .за жилище ? С лихвите стават много !Така че , хората спестяват и депозират и собствена сума , за да намалят заема . А .при положение че в България заплатите са други (ниски )) даже на министри , не могат да изплатят такъв заем за 30 год.Направи ми впечатление семейство изтеглило почти половин милион ?А едно време имаше кредитни милионери - забегнали на запад !
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте! Не мога да се сдържа да не се включа в темата. Това, че имат кредити не означава, че ще крадат от нас, данъкоплатците. Сигурна съм, че половината от вас или изплащат кредит, или тепърва ще изплащат. Един ден се събуждаш и осъзнаваш, че само със заплата не можеш да се купиш жилище, да инвестираш, а за спеставяне и подобни дума не може да става. Аз не съм теглила заем, засега не мисля и да тегля, но нищо не се знае. Моля, не бъдете толкова осъдителни и погледнете първо себе си!:)
31
3
 
4
 
! Отговори
Голема "новина& преди 11 години
Нема що ! Само за информация 200 хил евро не е необичайно голям кредит за хората на запад които изплащат имот. Повечето западняци имат подобни кредити ! Справка цените на имотите ! Така че недейте синаги рева! Каде са тези които ОКРАДОХА милиарди ?!?
30
2
 
9
 
! Отговори
АНИ преди 11 години
Голям заем значи:1.Високи доходи-от къде?2.Наличие на пари от нерегламентиран доход -тегли заем,за да се прикрие.ЕДИНСТВЕНИТЕ ВАРИАНТИ!
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32. Ти си се скрил достатъчно в България, като се има пред вид какви ви управляват от " Харвард" , няма да се измъкнете от затъването
28
0
 
3
 
! Отговори
bolka преди 11 години
В интерес на истината, който е решил да се облагодетелства от участие във властта, има хиляда начина да го направи. А декларациите са само за уж някаква прозрачност.Не се сещам за бивш управник, който да преживява с едната си заплата. Може да проявява известно благоприличие и да не парадира с натрупаното, но пък е осигурил и децата, и внуците си с достатъчно имоти и фирми, както и връзки за проспериращ бизнес.Нормално, защо иначе ще да е тази борба за властващи позиции? Ясно като бял ден.
27
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 11 години
E, sega danakoplatciet shte im gi platiat! Ot nagli po-nagli se dokopvat do vlastta
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
31Скрии се..
25
3
 
5
 
! Отговори
? преди 11 години
20. Живея в Америка , не ти дават стипендия в Харвард и там не учи всеки има една президентска стипендия и тя се дава на избран отличник - национален, който се е състезавал с други от 51 щата . А който се е дипломирал там , няма да пише книги ..а заемат постове и големи заплати Обама е завършил Харвард..
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво е българския народ, да им плати заемите. Дянков и той беше купул къща току що за 2 млн. и вече сигурно я е изплатил, че и за него има щом се охрани така. Мъка, много мъка за народа. Обикновения човечец не смее 5-10 хил. лева да изтегли, че после не може да ги върне.
23
3
 
4
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
а познайте що са там ся и от къде ще ги избият тия кинти
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27какво ще плащаш, като има 1 месец и половина до изборите?
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ние ще им плащаме заемите!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Кажи ми схемата анонимний че нещо съм глупав и не ми е ясно как се перат пари с кредити.
19
3
 
4
 
! Отговори
osata преди 11 години
Сега се сещам за С. Дянков, който също изплащаше немалък кредит в САЩ и който прилежно го декларира в началото на мандата.Сега някой проверили ли е каква част е погасил и с какъв е произходът на сумите, които е внасял? И изобщо подлежи ли на проверка? Защото господинът ще се отдаде на писане на книги, както той сам заяви. А кредита погасен ли е вече, че с една министерска заплата доста ще да му е било трудно?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 19Нали си наясно, че те са само за 2 месеца и да се нас*рът не могат да откраднат толкова?Друг е въпроса, че дори и да може, то за 2 месеца само не могат да се ориентират от къде и как да го направят..
17
5
 
3
 
! Отговори
васето преди 11 години
еми ще видите,че след няколко месеца,като се разпусне служебното правителство ще са си погасили всичко....а ние пак си оставаме бедни. И българите продължават да спят и да не виждат какво се случва.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18Може да е само един семестър. Може да е някаква специализация. Може да е със стипендия, която покрива част от обучението и да трябва да си доплати например учебните материали и спането.Ти обаче си компетентен на 100% с таксите и правилата на университетите в САЩ.Варианти има хиляди. Преди да лаеш прочети!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен No:12Трябва защото ако не се ровим ще ги плащаш ти тези мангизи. Те ще крадът а ти ще мизерстваш и плащаш. Жалкото е че и аз като теб ще плащам а аз не искам това ! И ако теб не те интересува мен ме !