Цацаров взема присърце българския "Уотъргейт", почва проверка

И Лютви Местан не изключи да са се подслушвали политици
Обновена: 28 мар 2013 20:25 | 28 мар 2013 17:30,
228
Цацаров взема присърце българския "Уотъргейт", почва проверка
Сергей Станишев занесе сигнала на главния прокурор. Снимка: БТА

Уверение, че по внесения сигнал за незаконно подслушване започва незабавна проверка, е получил лидерът на БСП Сергей Станишев от главния прокурор Сотир Цацаров. 

Соцлидерът се срещна с обвинител номер 1, за да му предостави сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, който по-рано пред медиите той определи като български „Уотъргейт“ под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според Станишев обект на подслушване са били самият той, президентът Росен Плевнелиев, Георги Първанов, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров, Ахмед Доган, бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева, съдия Нели Куцкова, както и редица бизнесмени.

След като близо час бе при Цацаров, Сергей Станишев заяви, както и по-рано днес, че в сигнала има достатъчно  достоверност. 

Струва ми се, че Сотир Цацаров беше впечатлен за това, че в информацията се посочват имена на хора и видовете техника, използвана при подслушването, коментира лидерът на БСП. 

Още по темата
Ако е вярно това, което се твърди в сигнала, това означава, че има тотално погазване на Конституцията и демократичните принципи, повтори Станишев. Според него единствено проверка на прокуратурата може да установи истината по случая. 

Реакция по въпроса дойде и от ДПС. Попитан дали според него са верни твърденията за българския ”Уотъргейт”, лидерът на партията Лютви Местан каза, че макар по принцип да не му е в стила да борави с предположения, не изключва твърденията за незаконно подслушване на политици да се окажат достоверни. 

„Първо, защото е безспорен факт, че при управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов използването на СРС- та се увеличи не в проценти, а в пъти. И второ, което всъщност е по- важно, неправомоерният натиск върху политическите опоненти бе стил на това управление“, се казва в изявление на Местан.

„При никое друго управление специалният инструментариум на държавата не е бил използван така брутално, пряко закона за тяснопартийни цели“, допълва той.

Самият Цветан Цветанов категорично заяви, че Сергей Станишев лъже. По думите на бившия вътрешен министър социалистите организирали “активни мероприятия“ и фабрикували компромати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин Цацаров дава добър пример. Редно е и колегите му да застанат до него.
153
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А по телевизията казаха ,че сигнала е анономен, и Станишев да си фо навре в гъ.а.
152
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишко не лъже. Не че не се съдира да съчинява опашати лъжи. Тоя път обаче не. Момчето просто си следва диагнозата. На Лютви местан и на сергейчо по всяко време им се привиждат и счуват вражески стъпки зад вратовете им. Поредно са хвърляли боб и ептен са луднали от смутните си предположения, че врагът е още по-наблизо. Пък и разни присъди наближават, хахахаха. Хапчетата, хапчетатааааааааааааааа.
151
5
 
15
 
! Отговори
до 166 преди 11 години
е защо ли не съм изненадан от отговора ти-а той е винаги верни на мутрата
150
4
 
11
 
! Отговори
Лапнишаранов преди 11 години
Няма да се учудя ако някой гербаджия е пратил Съсело за зелен хайвер /вързал му е тенекия/.
149
5
 
15
 
! Отговори
до 162 преди 11 години
че стана безсрамно богат стана,че е мутра- мутра е,че е доносник -доносник е ,че е нищо -нищо е,че е буда-буда е ,че е страхлив-страхлив е ,че ни разгони фамилията -разгони я е...
148
5
 
13
 
! Отговори
ss преди 11 години
цацаров ще затрие главата на герб.а ми бяха толкова симпатични.
147
9
 
22
 
! Отговори
Даси преди 11 години
Това че Цецко е подслушвал когото си поиска е повече от ясно, но дали е успял да замете следите? Станишев не би тръгнал да тръби за сигнала, ако не знаеше със сигурност, че е истина.
146
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 155Това са само приказки от 1001нощ.А беднотията и безработицата не са от три/четири години!Не си спомням преди ГЕРБ моето лично житейско положение да е било по-добро!
145
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе имаше такъв бус за подслушване,какъвто твърди Станишев в Умирай трудно 4.А и не само там.Във всички холивудски екшъни са с такива бусове,слушат от разстояние със сателитни чинии.Не се шегувам,но май някой яко преметна Станишев, а той взе че се върза.
144
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЕ СИ МИСЛИХ,ЧЕ ОТ ДОСЕГАШНИЯ ЦИРК ПО-ГОЛЯМ НЯМА...ОБАЧЕ ТОВА НАДМИНА ОЧАКВАНИЯТА МИ...ИНТЕРЕСНОТО ВИНАГИ ПРЕДСТОИ...
143
0
 
12
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
каквото направиха с калинките-нищооооооооооо
142
6
 
3
 
! Отговори
до 151 преди 11 години
Ама 2 млрд. ти лично ли му ги брои.Умирам от смях всеки път като го чуя това. колкото е по-дълбока провинцията ,толкова по-голяма става сумата.Смешни сте вече.
141
4
 
4
 
! Отговори
ss преди 11 години
тоя цацаров е ибати неблагодарното ***.герб си го сложиха да им пази гърба,той е-на в г-за.
140
4
 
6
 
! Отговори
до 155 преди 11 години
в твоя стил да попитам за буда,лале, магистрали с безброй анекси и огроооооооооомна безработица,а забравих и унищожаване на бизнеса
139
0
 
2
 
! Отговори
Данкопа преди 11 години
До АНОНИМЕН 149 А Ако е достоверно кво е праим?25663
138
1
 
3
 
! Отговори
до Жорж преди 11 години
Напълно съм съгласен!Те се държат така ,държали са се така,но за бъдещето не съм сигурен .
137
3
 
4
 
! Отговори
Х преди 11 години
ТАЗИ ВЕЧЕР В ЩАБА НА БСП ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ДРУГ КОМПРОМАТ ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ.УТРЕ ПОЩАЛЬОНА СЕРГЕЙ ПАК ЩЕ ГО РАЗНАСЯ.
136
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 11 години
До Данкопа Отговори ДанкопаЕдин истински и мислещ човек, който не просто пише простотии, като повечето тук
135
2
 
6
 
! Отговори
Жорж преди 11 години
До ECНепогрешими са братче,само си спомни батко и братко за какви пари ставаше дума.Мургина също подобно,вальо топлото и други знайни и незнайни другари на соц.прехода!