Време е да свикнем с бомбите!

Подслушването е тотално неприемливо, смята премиерът
Обновена: 29 мар 2013 14:19 | 28 мар 2013 20:00,
188
Време е да свикнем с бомбите!
Марин Райков Снимка: Булфото

Всяко доказателство за подслушване ще срещне изключително силен отговор от моя страна. Това каза министър-председателят Марин Райков в предаването „Лице в лице” по bTV във връзка с изнесената от Сергей Станишев информация за незаконна схема за подслушване на висши политици и бизнесмени, ръководена лично от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Крайно време е да свикнем с бомбите, до изборите всеки ден ще има такива. Но не мога да не бъда смутен като всеки български гражданин от хипотезата, че може да бъдат подслушвани неправомернo политици, журналисти. Това е тотално неприемлива практика. Дали такава действително има - не мога да се ангажирам”, допълни премиерът.

„Говорих с Калин Георгиев, който категорично увери, че не съществува такава практика. Като министър-председател не считам за нужно да се ангажирам по темата кой какво предполага. Прокуратурата е сезирана. Бих искал да видя какъв ще бъде резултатът от нея”, посочи Райков.

Още по темата

В интервюто премиерът засегна и отношенията на България с Македония. По думите му политиката с Македония е европейска, а общата история не бива да разделя двете страни. „Ние сме братя, споделяме обща историческа памет, с тях имаме споделени езикови традиции. Самият факт, че днес се строят толкова много паметници на видни български национални герои в центъра на Скопие потвърждава това. Това, че в миналото сме били толкова близки, се дължи на факта, че сме били едно. Нормално е днес тази общност в миналото да не ни разделя – за мен това е много важно”, добави Райков.

„Още по-важно да можем да седнем заедно на една маса, заедно да честваме общата си история. Опит в тази посока не мога да не направя, но дали той ще е успешен, не зависи само от мен”, каза премиерът Марин Райков.

Той коментира и темата за електроенергията. „Монополите са една от многото взривоопасни теми. Основен интерес за мен представляват най-уязвимите слоеве на българското население, които изпаднаха в тежко положение с оглед икономическата криза. ”, каза Райков.

По думите му различните доставчици трябва в един момент да получат достъп до мрежата на равни основания и да се конкурират. Това е единственият начин да се стигне до падане на цените на електроенергията. „Действията на Комисията за защита на конкуренцията са свързани с проверка дали има основание да се подозира, че ЕРП-тата по някакъв начин пристъпват към мерки, които са несъвместими с необходимостта да се осигури достъп на гражданите до различни доставчици”, добави премиерът. Той каза, че е очаквал съм да види повече резултати от бившата дейност, но е важно какво ще се направи днес и утре.

„Ако ние започнем да даваме оценки на предишния екип преди нас, очевидно е, че едни политически сили ще черпят аргументи от тази равносметка. Преди избори това е некоректно”, добави Марин Райков.

„Най-важната тема е да осигурим прозрачни, демократични, честни избори, върху които да не падне съмнение за манипулация и фалшификация”, заяви Марин Райков.

Министър-председателят е доволен от факта, че доверието в служебния кабинет към момента е голямо и той е готов да направи всичко възможно, за да не разочарова хората.

„Преди време казах думата солидарност”, припомни Райков. Той посъветва българите, които имат възможност, да помогнат на тези около себе си. „Сега казвам думата „правила”, но също се намериха хора, които да реагират остро на тази дума”, сподели премиерът.

Райков уточни, че откакто е премиер, се е чул веднъж с Бойко Борисов, който му оказал подкрепа и изразил съчувствието си. С президента Росен Плевнелиев се чували много по-често.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: Марин РайковУотъргейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
попалексов лдп преди 11 години
Та ние и сега сме свикнали с бомбите - стига да се взривяват на друго място и да убиват други хора.
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Границата между нас трябва да бъде снижена практически до нула, тъй като ние имаме общо бъдеще в ЕС и това общо бъдеще предполага първата стъпка, която да направим е да забравим идеологиите на титовизма, на сталинизма и т.н,"- каза Райков. И с червената светлина за Македония България се нареди до Тито и Сталин. Един от изпълнителите на антинационалната, предателска спрямо българските национални интереси политика с вето за преговори на РМакедония за членство в ЕС, политика на слугинаж на Гърция и косвено на Сърбия - Марин Райков, не си прави труда да прочете или чуе това което сам говори.
105
0
 
0
 
! Отговори
до 145 преди 11 години
По добре тумор отколкото СПИН.
104
2
 
3
 
! Отговори
p преди 11 години
И на вас *** г-н Райков,защото сте поредната *** на Боко тиквата
103
0
 
6
 
! Отговори
севера преди 11 години
ако софиянци пловдивчани бургазлии направят герб първи дупе да им е яко яроста ни ще се стовари върху тях този път
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде дружно и задружно, да се вдигнем и да покажем на цялата политическа *** че не ни устройва да ни казват че това не може и онова не може! Нямало било пари за това и онова що се касае за народа. Да им показваме всеки ден че искаме реално увеличение да доходите на народа още от следващите месеци! Всички дружества да станат държавни и под постоянен контрол срещу корупция. Само ни лъжат и вдигат цените на ВСИЧКО, а ама тока и парното сега щели да поевтинеят, ама преди летния сезон нали.А после
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
144 имаш тумор в главата прегледай се ако е останал лимит при доктора!
100
10
 
5
 
! Отговори
2 преди 11 години
Бойко си умира от смях от сега още,защото им гледа сеира как се въртят като фурнаджийски лопати бсп дпс костоф трактори и всички други ***,само ГЕРБ.Огън още 43 дена бойко пак ще развява Българското знаме,Бойко е войводата на БГ друг невиждаме всичко е доказани мафиоти.
99
1
 
7
 
! Отговори
глас народен преди 11 години
Нито Станишев, нито Бойко ги искам повече за управляващи. И двамата ми стоят като изпаднали германци спрямо служебния премиер. Нито интелект, нито възпитание, нито поведение, особено ББ /то поведението е резултат на възпитанието/ в сравнение с Марин Райков. Много искам той да ни бъде премиер за по- дълго време. ББ се правеше на голям мъжкар, но клякаше на западняците. Докато служебния премиер си личи, че е човек със собствено мнение и е способен да защитава интересите на България.
98
6
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
Липсва само култовото изречение: Станишев е виновен!Не виждам портрета на Винету,опа,на Чоко(без Боко).
97
9
 
8
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Аз пък изобщо не съм нито смутен, нито шокиран от появилата се информация. Тепърва кирливите ризи на ГЕРБ и Боко ще излизат наяве и той това го знае, затова се крие в миша дупка, някъде в *** махала...
96
8
 
3
 
! Отговори
Глас Божи преди 11 години
Райков не бързай с определенията !Кой мята бомби , партизаните ли?Поне изчакай да се произнесе Главния прокурор, не се прескачайте, не се натискайте ,за да се харесате на Будата /лъжовния бог/А Вие сте просто ерес !Анатема за Вас!!!
95
3
 
4
 
! Отговори
WWW преди 11 години
Гражданите искаха ли, да ги управляват БСП с АЕЦ "Белене", ДПС с "Цанков Камък", Румен Овчаров и Росен Плевнелиев с "Марица Изток 1", и "Марица Изток 3", и "възобновяеми енергийни източници"? Всичко това, ако се случи или продължи да се случва ще струва на българите над 42 милиарда лева. И ще се плати през сметките за ел.енергия. Белене е спряна, но БСП иска да я реанимира. Двете "марици", Плевнелиев ги брани със зъби, нокти, наглост и коварство. ДПС далаверите, даже не се обсъждат. Източването на ДДС няма спиране! Последното голямо "перо" за източване на пари
94
0
 
4
 
! Отговори
Дефицит преди 11 години
Дефицитът в социалната сфера на България е 18,9 млрд. лв. за последните 4 години, показват изчисления на база данни на Министерство на финансите. Впечатляващото е, че при приходи от едва 21,3 млрд. лв., разходите са за 40,3 млрд. лв.Основният дефицит е в сектора на пенсиите и обезщетенията - 17,2 млрд. лв., докато здравноосигурителният дефицит е само 1,7 млрд. лв. за четирите години.Тотално е нарушена бюджетната дисциплина и правилото парите от осигуровки да отиват за осигурителни плащания, а тези от данъци за строителство, издръжка на администрацията, образование, сигурност, охрана и други дъ
93
0
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
нямам такова намерение
92
8
 
2
 
! Отговори
Напред преди 11 години
До страшния_съд Напред с Атака. Руснаците ще построят АЕЦ в Белене, а ние ще възстановим концлагера. Ще копаме заедно отработеното гориво и труповете!
91
1
 
3
 
! Отговори
anonimin преди 11 години
VIJ SEGA S BOMBITE 6TE SVIKNEM AMA S GLADA NE SE SVIKVA
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз имам рядко заболяване, като видя милиционер се изпускам. От скоро ***, като див.*** на всеки трима с които се разминавам.
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя знае ли че Фидосова ще купува гласове
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма хейтъри, вече има платени