"На лъжата краката са къси, г-н президент!", скочиха от РЗС

От партията питат: Кой постави фалшивия щемпел?
Обновена: 30 мар 2013 17:25 | 30 мар 2013 12:17,
82
"На лъжата краката са къси, г-н президент!", скочиха от РЗС
Яне Янев. Снимка: Булфото

Във връзка с изявлението на президентската администрация по повод вчерашната пресконференция на РЗС, Политическият съвет на партията заявява, че действително би било добре президентът да организира обучение по конституционно право, на което обаче да присъстват основно представители на президентската администрация и членове на служебното правителство.

Юристите на РЗС дори имат готовност да изнесат безплатен курс с надеждата, че гафовете на президентската администрация значително ще намалеят, тъй като това е институцията, която носи най-голямата отговорност за държавата в следващите месеци.

Още по темата

Приветстваме заявената готовност на Прессекретариата на президентската администрация да отговаря на всякакви въпроси, твърдят от партията на Яне Янев и затова щели да си позволят да зададат следните:

Защо декларациите за конфликт на интереси на министрите от служебното правителство са с изходящ, а не с входящ номер на президентството?

Кой и защо постави фалшивия щемпел и в колко часа и на коя дата декларациите са качени на сайта?

Ще потърси ли отговорност президентът на назначения от него министър Асен Василев по повод факта, че не е описал в декларацията си, че е президент и съдружник в компанията Everbread?

От РЗС настояват Росен Плевнелиев да даде конкретен и ясен отговор на тези въпроси, а не да се крие зад витиеватите фрази на администрацията си, която антидатира декларациите на министрите.

На лъжата краката са къси, г-н президент!, предупреждават от партията. Администрацията, която монтира фалшива снимка в новогодишното Ви обръщение, сега удари незаконно изходящите номера на входящите министерски документи с цел да прикрие истината, категорични са хората на Яне Янев.

Това е престъпление без давност, за което вие носите отговорност, г-н президент, продължават с обръщението към Плевнелиев от РЗС.

РЗС внесоха вчера два сигнала в прокуратурата, касаещи министри от служебното правителство. Единият засяга всички членове на кабинета, а другият – конкретно министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

По данни на РЗС всички министри от служебното правителство са попълнили декларации с невярно съдържание. Те закъснели с предоставянето на декларациите си за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, попълнили ги със стара дата на 21 март и поради липса на свободни входящи номера за предходни дни в администрацията на президентство им сложили изходящи номера.

Остри критики бяха отправени и към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, който по данни на РЗС, набавени от Търговския регистър и сайта на компанията, на която е съосновател, все още се водел неин президент.

От своя страна администрацията на президента не остана длъжна на РЗС и изрази готовност да организира съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати.

Това ще им помогне да бъдат максимално компетентни и коректни занапред при боравенето с текстове от Конституцията, свързани с правомощията на държавния глава да налага вето или да издава укази за обнародване на закони, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
we преди 11 години
Абе Яне,к...во ***,ти който щеше да увоняваш Бойко Борисов а после се целувахте,скрий се някъде,купи си еднопосочен билет за някоя арабска държава и не се връщай повече.По добре ли е да дойде някои да ни управлява който е премалял от глад и ще се чуди какво да открадне или някой със доказано състояние които ще си гледа работата.Заради такива *** като Яне сме на това положение! Да му покажем на изборите,че няма място за него в политиката!
49
1
 
1
 
! Отговори
dima преди 11 години
prezidenta za edin h.. ,ne stava ,toi e edin robot ,koito go upravliavase tikvata
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Конституцията не се спазва.По Конституция,не може да има партия на етническа основа.ДПС е на етническа основа.Бреговете,подземните богатства по Конституция са на народа.И това не се спазва.По Черноморието властимащи си имат имения.Обикновените хора нямат достъп.Златните мини са дадени на канадци,печалбата е само 0,5 % за България.Огромните печалби канадците си изнасят на вън.За спазването на Конституцията президента носи отговорност,пак по Конституция.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв президент е тая мрънкаща овца бе Яне?
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой политик никога не лъже, а говори истината, само истината, цялата истина. Само че никой, ама никой от наще политици не желае да седне пред детектора на лъжата, за да докаже това. Сигурно и, до един, ЕС полтиците са на същия хал. И въобкще, и въобще и въобще. За какво и на кого са притрябвали тия политици и тия избори тогава? А улицата искаше промяна. И още се надява. Пре(о)менил се Илия, огледал се - пак в тия.
45
6
 
20
 
! Отговори
6 преди 11 години
Иван Пушкаров.1992. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 2 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Иван Костов и БКП, бог да ги прости, бяха наистина гениални злодей.
44
12
 
5
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
янеееее не се дръж като девствена *** :д хахаха провокации срещу президента правят с сидеров в полза на дпс и герб няма да ви мине номера хората знаят че сте авери Яне за Боко работи Болен за Доганчо вече се насрахте с тези панаири и зад кулисната ви 4-ворна коалиция... че и кунева ваш човек само объркахте народа и пак ще лапате и грабите милионите...
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ludata qnka za tesla pla4e pla4i ma moe date ogreeee
42
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само за едно сме сигурни Яне, че това къде те дълбае нощеска отзад е голямо и дълго.....
41
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
e този поне няма да го гледаме вече след изборите
40
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На лъжата краката са къси......."Ако горното беше истина то ти Янке трябваше ОТДАВНА да се търкаляш без крака!!!
39
0
 
14
 
! Отговори
Виж бе Ей преди 11 години
А ти не гледай само мишките!!! Гледай си небето по-често и може да видиш и котката, която ръси изкуствени облаци!По-малко слънце, по-депресиран и болен народ, а това води до икономически растеж! Тъжно, но болните движат икономиката повече от здравите!И като почнат да ви обещават икономически растеж, вие чувайте бедност и болести, за да сте по-близо до реалността.И пак ви казвам гледайте небето и ще разберете защо нямаме ПВО?!?!?
38
7
 
31
 
! Отговори
мосю меизга преди 11 години
Яне,само ти ли не знаеш, че българите гледат на теб като на Буратино?Лъжльо си драги ми Сандански! Наведе се на ге(рб)паджиите. Сега никоя билка няма да омагьоса избирателите в твоя полза. Чезвай!:)
37
1
 
24
 
! Отговори
Да си кажа преди 11 години
До преди малко над 100 години в Америка данъци не са се плащали!!! Проверете!!!Причината е, че парите се печатали от държавата и не е имало лихви!С въвеждането на федералния резерв, който е сбирщина от частни банки, вече банки дават пари на заем на американското правителство. И за да върне заема с лихвите, правителството почва да събира данъци! Вижте само каква професионална схема.Европейската централна банка е сбирщина от частни банки.Банките са собственици на медиите.Кой мъти водата?!?!?
36
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ко тази *** отново влезе в парламента, това ще означава, че изборите са купени.
35
11
 
21
 
! Отговори
клоун преди 11 години
Кой му обръща внимание на Яне димката, Яне папката, Яне ЦИРКА?
34
11
 
18
 
! Отговори
ШАПКА НА ТОЯГА преди 11 години
Мишката във плевня цър-цър-църка!Котка препикала Гербер мър-мър-мърка!*** ял филии с мас и хър-хър-хърка!Роска,пак ли всичко ти обърка??
33
0
 
25
 
! Отговори
ммт преди 11 години
хвала на всички партии.че ми умиха очите и прозрях истината.помогнаха ми да изляза на улицата за да им кажа че вече не ги искам.разбрах че трябва да се спи с отворени очи от тук нататък.защото кожата ми сбръчка и отесня от чакане на прехода.пък като ти е тясна кожата,ако си затвориш очите ти се отваря г......ът
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янев е прав в този случай. Това са докементи с невярно съдържание.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 години *** са ни лъгали, та са се късали.На лъжата краката може да са къси, но си има 50 чифта, докато истината в България подскача на един крак без патерици, щото някой лъжлив *** от НЗОК обрал парите.