България – между дивия капитализъм и дивия социализъм

Вицепремиерът Илияна Цанова има два приоритета
31 мар 2013 19:19,
265
България – между дивия капитализъм и дивия социализъм
Илияна Цанова. Снимка: Булфото

България се намира някъде между „дивия капитализъм и дивия социализъм”, посочи пред bTV вицепремиерът Илияна Цанова.

По нейни думи на страната ни предстоят сериозни реформи, които трябва да бъдат направени от следващото правителство. Като сектори, в които се налагат такива реформи тя посочи  - като здравеопазването, съдебната система и електронното управление.

Според Цанова в момента партиите обещават щедро, а избиралите трябва да се вгледат внимателно в предизборните им програми.

Вицепремиерът посочи два приоритета в ресора си: България да успее да се възползва максимално добре от наличния финансов ресурс и да подготви новия програмен период.

„Трябва максимално бързо да изпълним обществените поръчки и да разплатим около 2 млрд. лв. тази година,” посочи Илияна Цанова. По нейни думи страната ни е изправена пред риска да загуби много европейски средства, защото реалното изпълнение на проектите е започнало много късно.

„ЕС няма да дава пари за нереформирани сектори. Имаме условия, които трябва да изпълним до 31 декември 2016 г. иначе няма да можем да ползваме финансовия ресурс,” изтъкна още вицепремиерът с поглед към европейската финансова рамка до 2020 г.

Илияна Цанова работи в отдел „Общинска инфраструктура и околна среда” на Европейската банка за възстановяване и развитие и е мениджър на проекти в няколко източноевропейски държави. Тя разказа, че е в тримесечен неплатен отпуск, но възнамерява да се върне на поста си, защото има работа за довършване.

За поста в служебния кабинет получила покана на разговор с президента Росен Плевнелиев. „Отправиха ми предложение и ми дадоха 24 часа да го обмисля. Последва безсънна нощ, но видях ясен мандат и приоритети, които споделям. Приех, защото винаги съм искала да направя нещо за България,” допълни Цанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"тая БАНКЕРКА що толкова ЗЛОБНО гледа" защото е ***
214
1
 
3
 
! Отговори
Оруел преди 11 години
След години като се погледне в огледалото, ще има да се чуди как може да е била министър! Но ще се сети за президентчето и ще се оправдае с него: какъвто през., такива му и мин.те! А дивотиите се въртят само в главата и. Какъв див капитализъм, като комунизъмът въобще не си е отивал? А той винаги и навсякъде е не див, а дивашки. Лустрация до дупка!
213
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господи помагай поредната калинка завършила УНСС ,за справка Excel го учат като информатика.УНСС и НБУ-Нов български университет са в основата на хала ни заслужават сриване до основи.
212
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
Meжду!? На всички е ясно къде сме.., бих искал да разбера какъв е тоя 'див социализъм'.. много ми е интересно:) Сериозни реформи.. до сега не можахме ли да ги направим?? Най-хубавите ми години минаха в реформи.. все неуспешни! Май ще гласувам с краката си и ще се махна от тая нещастна държавица.. жалко, имаме една от най-хубаите земи наоколо..
211
0
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТАЯ Е ПРОСТО КОПЪРКА НА СЛУЖБА У КОНСЕРВАТА ...!...КОЯ Е КОНСЕРВАТА ЛИ...? Европейската банка...ДЕТО НЕМА НИШТО ЕУРОПИЕСКО... !
210
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
80 процента от коментарите дотук обяснява зашо сме на тоя хал в България!!! Да не се сърдим на никого за положението в което се намираме!! В!България изобилстват простащината и тъпоумието!!! Гледах интервюто с министърката и бих се радвал поне 10 процента от новите управляващи да имат нейния акъл!!! А какво прави с устенцата си в личния си живот не е наша работа!!!
209
0
 
1
 
! Отговори
хидко преди 11 години
Еми секси е мацката, кво толкова?! Аз и предлагам теоретична разработка за двойно повишаване КПД на пароелектроцентралите, т.е. тока да поевтинее с 30-50%. Ако има интерес, потърсете ме. Пишете до мен тук, аз ще прочета коментарите по-късно и ще видя.
208
0
 
8
 
! Отговори
ss преди 11 години
Къде са парите от цигарите и алкохола нали те за здраве опазването питам аз ?!?!?!?!?!една проста сметка 1 кутия цигари струва 5 лв за изработка и всичко останало тя излиза на обща цена не могат да ме излъжат 60 мах 70 ст.... разликата 1 мил.българи всеки ден като дават 5 лв илиза някаде 4 мл и нещо на ДЕН нали така ами по 30 за месец по 30*12???А това само за цигарите!!! КЪДЕ СА ?
207
4
 
8
 
! Отговори
преди 11 години
Илиянчето добре умее да изсмуква кайсиите!!!
206
2
 
13
 
! Отговори
Тлъб преди 11 години
Какви хищни очички има само ...
205
1
 
8
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
България между дивия капитализъм и дивия социализъм- браво хареса ми този коментар на този министър. Май, май си е точно така.Не е толкова важно кои са и роднитте , а какви хора са . Между членовете на БКП- БСП имаше и качествени"зрънца".За жалост не мога да кажа същото за техния братчет о Герб. Там са просто шайка некадърници . Те все едно управляват ООД. Надрусани са от калинки. Примери да Господ. Но върха е "Андрешкото" от Герб, нашето момче от Банкя.
204
2
 
5
 
! Отговори
Orof преди 11 години
Някой знае ли, дали госпожата Цанова не е дъщеря на някой от верните синове на Партията кърмилница? Братята Цанови-Васил-министър на транспорта,Стефан-командващ гранични войски,или на първия секретар на БКП в Ботевград, имаха и четвърти но му се губят следите.
203
17
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 11 години
Турците, ***, помаците, гагаузите, евреите и арменците са ненужната част в нашето общество, която ние трябва да изкореним из дъно!
202
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честит ви ден на депутата.1 -ви април.
201
7
 
1
 
! Отговори
PACO-LOCO преди 11 години
до 246 Тежко е твойто положение бе ***;Каквото е рекъл Аллах това ще е
200
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Положението е тежко. Съдейки по коментарите, в България има огромно количество безмозъчна човешка маса, фактически животни, маскирани като хора.
199
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се опитвате да ни информирате толкова?Защо в небето днес преди вятъра в Троян, в небето имаше над 2419 самолета оставящи доста трайни следи, които се разстилаха и ставаха като завеса над купестодъждовните облаци?Защо винаги преди да завали обилно се появяват много самолети и после я прокапе, я не?!?Колко въздушни коридора има над БГ и на каква височина са?ТОЧНО при каква височина, влага, температура, атмосферно налягане, тип на двигателя, гориво и тн. се образуват такива следи?????
198
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Илияна Димитрова Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в град София, България. Магистър по финанси със сертификат за следдипломна квалификация по финансов мениджмънт от Университет Джордж Вашингтон, САЩ, като стипендиант на USAID............това МЪЖКИЯ ВАРИАНТ на Дянкофф ли е?
197
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая ква оФцЪ е само,а......Гледа като това дето души пилетета.
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Да си питам? - Когато изгоним окупаторите и си възстановим армията , тогава ПВО-то ни ще ги инспектира , както ги инспектираше до 1989г. - с дъжд от трасаци .