ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри

Стоичков е фаворитът за премиер на надпартиен кабинет
Обновена: 1 апр 2013 14:55 | 1 апр 2013 07:14, Красимир Ангелов
349
ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри
Борисов и Станишев готвели тайна коалиция. Снимка: Reuters

Партийните ръководства на ГЕРБ и БСП обсъждат шокиращ вариант за евентуална следизборна коалиция между двете партии, научи Dnes.bg от сигурни източници, близки до двете партийни централи. Договорката е станала на тайна вечеря между Борисов и Станишев в дома на Искра Фидосова.

До този вариант вероятно ще се стигне само при близки резултати между двете партии на вота, които на практика ще блокират възможността за съставяне на еднопартийно правителство.

Като цяло обсъжданата идея предвижда да се състави надпартиен кабинет от известни и успели българи, който да бъде подкрепен и от двете партии. В него със сигурност няма да участват лидерите на ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Сергей Станишев, които обаче ще бъдат в основата на бъдещата управляваща коалиция.

Двамата лидери дори вече са постигнали и консенсус за името на следващия премиер – футболната легенда Христо Стоичков, който трябва да се яви като обединителна фигура между всички партии в парламента и протестиращите, част от които го припознаха за свой лидер. Камата дори вече е дал своето съгласие да стане премиер, но с условието името му да бъде съобщено след 27 май, когато приключва футболният сезон в България. Както е известно, в момента Стоичков е треньор на ловешкия Литекс.

Според уговорката легендарната осмица ще има две вицета – един от ГЕРБ и един от БСП. По последна информация най-близо до тези постове са Симеон Дянков, който отново ще отговаря за финансите, както и президентът Георги Първанов (2002-2012 г.), на когото ще бъде поверена социалната политика.

Още две стратегически министерства в кабинета са били разпределени на тайната вечеря. Така в бъдещата следизборна коалиция социалистите ще вземат Министерството на регионалното развитие и благоустройството, разбира се, с уговорката, че ще продължат усиленият строеж на магистрали в страната. След остри спорове в крайна сметка Борисов е отстъпил и се е съгласил строителен министър да стане скандалният бивш изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, по-известен като Батко.

В замяна на този компромис от ГЕРБ ще получат отново МВР, начело на коeто ще застане Алексей Петров.

На този етап сигурни за евентуалния бъдещ надпартиен кабинет са още трима министри. Легендарният професор Юлиян Вучков ще застане начело на образованието, а за министър на спорта ще бъде предложен боксьорът Кубрат Пулев. Срещу новия пост на шампиона е имало известни настроения, но те са били изгладени след среща на четири очи между Пулев и противниците му.

За министър на културата пък ще бъде предложен култовият рапър Гошо от Почивка. За неговата кандидатура е натежал факта, че той е написал песни както за бившия премиер Бойко Борисов, така и за бъдещия – Христо Стоичков. Възможно е рапърът да поеме и грижата за българите в чужбина, след като живее в испанския град Малага.

Водещи социолози коментираха не на шега пред Dnes.bg, че подобно развитие на нещата съвсем не е невъзможно след вота на 12 май. Поне погледнато от днешния 1 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: 1 априлДен на шегата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
13
 
! Отговори
Чими преди 11 години
Боже! Като чух за Стоичков-премиер и забравих, че е 1-ви април и започнах да стягам куфарите!!!
173
1
 
3
 
! Отговори
realist преди 11 години
o bose oste edin *** dokoga ste ni se snee sveta, nie sme v 21 vek navsiakde horata sa obrasovani i govoriat pone dva esika a tosi .kak ste komunikira s sveta sram ako tova stane mene ste me e sram da se nareka balgarin
172
2
 
10
 
! Отговори
lll преди 11 години
Малее като стигнах до Христо Стоичков и направо си изкарах акъла и не четох повече. Без да искам попаднах накрая на първи април. Браво, Хубава черна шега :)))
171
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честит 1-и април!:)
170
1
 
8
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Това 1-во априлска шега ли е?!Ама,да си призная,нищо вече не ме учудва!Сладко нещо е властта!
169
4
 
2
 
! Отговори
6 преди 11 години
Тия горе на снимката каква им е разликата,и дпс нямат амбиции за премиер,ми то лисицата скачала скачала да хване рибата неможала дае хване и казала ми тя е много солена неми требва та и лутви маймун.Вашите мераци за премиер на дпс бсп костоф атака просто ще останат в миналото.ГЕРБ е над всички.Бойко е страшен пълководец добре чее той.Давай Бойко огън още 41 дена не остана.Превратажиите се притесняват заслужаваси.
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това първоаприлска ли е? Боже, за миг ми спря сърцето от ужас, че подобно нещо може да се случи.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честит 1 април
166
1
 
6
 
! Отговори
ужасена преди 11 години
Това ми е трудно да го понеса , дори и като първоаприлска шега !
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100% първоаприлска :))))))))))))) ,Стоичков е пич може би ...................но премиер :))))))))))))))))))) - за 1 Април - може ;)
164
2
 
9
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Аз вябрам, че тази шега ще стане истина защото!БСП управлява с търсктие рейсове, а ГЕРБ не ги спря!БСП управлява с Доган, а ББ с ЕрдоганБСП въведе плоския данък, ГЕРП не го махнаБСП даде Пловдивски панаир на Г. Гергов, а ГЕРБ го затвърди със законБСП и ГЕРБ подкрепяха колонизаторитеЗа БСП и ГЕРБ по-важно е какво ще каже някой чиновник от ЕС отколкото някой български гражданин.В БСП има ченгета, в ГЕРБ същоГЕРБ и БСП не осъдиха нито един бивш политик!
163
2
 
2
 
! Отговори
999 преди 11 години
Наистина добра първоаприлска новина:))))
162
1
 
5
 
! Отговори
яя преди 11 години
Изглежда всички са си загубили ума , ако имат , в тази държава ! Стоичков - премиер, Цв. Кънчев-депутат, БСП-БКП - управляващи, корупция,бездействие,лъжи ! Обикновени хора-безработни, пенсионери изнемогват ! Много пари има за нас от европейски фондове и не могат да се усвоят от некадърност ! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ВИЖДА КАКВО СТАВА ????? ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО ??? ВИНОВНИТЕ СА В БЪЛГАРИЯ, А НЕ ИЗВЪН НЕЯ !!! ИЛИ ЦЯЛОТО БГ Е ПЪЛНО С МИШКИ ???
161
2
 
3
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Честит първи април.
160
3
 
2
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Долу бсп!
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е ПЪРВОАПРИЛСКА !
158
1
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха ха . Всичко си идва на мястото. Двете комунистически партии се разбраха най-сетне. ДС ченгетата не допускат десни в политиката, защото току виж България се изправи на крака. Гадни ***!
157
1
 
1
 
! Отговори
Filemonov преди 11 години
ste napravim majoritarni izbori! ste izbirame sposobni rabotlivi dokazali se lichnosti - patrioti, uspeshni balgari!izgonenite bg partiini mafiotski pishman ex polititzi sa aut ot igrata za minimum 15 godini. bg narod nyama da im dava nov chance. neka da ne si vaobrasyavat , che sa na rezervnata skameika. idva novo mlado sposobno pokolenie bg narod !pensionerite - v starcheskite domove!bg parlament ne e starcheski dom.
156
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опитвате се да се правите на оригинални!Не се получава!Друго трябваше да измислите за 1-ви Април!!!
155
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честит 1-ви Април и на вас от Днес.бг.Ха ха ха ха