ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри

Стоичков е фаворитът за премиер на надпартиен кабинет
Обновена: 1 апр 2013 14:55 | 1 апр 2013 07:14, Красимир Ангелов
349
ГЕРБ и БСП мъдрят следизборна коалиция, спорят за министри
Борисов и Станишев готвели тайна коалиция. Снимка: Reuters

Партийните ръководства на ГЕРБ и БСП обсъждат шокиращ вариант за евентуална следизборна коалиция между двете партии, научи Dnes.bg от сигурни източници, близки до двете партийни централи. Договорката е станала на тайна вечеря между Борисов и Станишев в дома на Искра Фидосова.

До този вариант вероятно ще се стигне само при близки резултати между двете партии на вота, които на практика ще блокират възможността за съставяне на еднопартийно правителство.

Като цяло обсъжданата идея предвижда да се състави надпартиен кабинет от известни и успели българи, който да бъде подкрепен и от двете партии. В него със сигурност няма да участват лидерите на ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Сергей Станишев, които обаче ще бъдат в основата на бъдещата управляваща коалиция.

Двамата лидери дори вече са постигнали и консенсус за името на следващия премиер – футболната легенда Христо Стоичков, който трябва да се яви като обединителна фигура между всички партии в парламента и протестиращите, част от които го припознаха за свой лидер. Камата дори вече е дал своето съгласие да стане премиер, но с условието името му да бъде съобщено след 27 май, когато приключва футболният сезон в България. Както е известно, в момента Стоичков е треньор на ловешкия Литекс.

Според уговорката легендарната осмица ще има две вицета – един от ГЕРБ и един от БСП. По последна информация най-близо до тези постове са Симеон Дянков, който отново ще отговаря за финансите, както и президентът Георги Първанов (2002-2012 г.), на когото ще бъде поверена социалната политика.

Още две стратегически министерства в кабинета са били разпределени на тайната вечеря. Така в бъдещата следизборна коалиция социалистите ще вземат Министерството на регионалното развитие и благоустройството, разбира се, с уговорката, че ще продължат усиленият строеж на магистрали в страната. След остри спорове в крайна сметка Борисов е отстъпил и се е съгласил строителен министър да стане скандалният бивш изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, по-известен като Батко.

В замяна на този компромис от ГЕРБ ще получат отново МВР, начело на коeто ще застане Алексей Петров.

На този етап сигурни за евентуалния бъдещ надпартиен кабинет са още трима министри. Легендарният професор Юлиян Вучков ще застане начело на образованието, а за министър на спорта ще бъде предложен боксьорът Кубрат Пулев. Срещу новия пост на шампиона е имало известни настроения, но те са били изгладени след среща на четири очи между Пулев и противниците му.

За министър на културата пък ще бъде предложен култовият рапър Гошо от Почивка. За неговата кандидатура е натежал факта, че той е написал песни както за бившия премиер Бойко Борисов, така и за бъдещия – Христо Стоичков. Възможно е рапърът да поеме и грижата за българите в чужбина, след като живее в испанския град Малага.

Водещи социолози коментираха не на шега пред Dnes.bg, че подобно развитие на нещата съвсем не е невъзможно след вота на 12 май. Поне погледнато от днешния 1 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: 1 априлДен на шегата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
2
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Все повече сходства откривам между управлението на Сталин и Бойко. Ужас!
193
1
 
8
 
! Отговори
petia преди 11 години
Честита първоаприлска шега на всички!
192
4
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...МИШО ШАМАРА ЗАПЛАШИЛ ДА СЕ ЗАПАЛИ ПРЕД ДОМА НА ЛОЛА ИВАНОВА...ДАЛ И УЛТИМАТУМ ДА СПРЕ ДА ПЕЕ ИНАЧЕ СЕ ПАЛИ С НАФТА...!...ЛОЛА НА БАЛКОНА МУ ИЗПЕЛА БЕЗ РАДИО НЕ МОГА...!
191
1
 
5
 
! Отговори
Априлчо преди 11 години
БАЛЪЦИ, КОЯ ДАТА СМЕ ДНЕС?
190
1
 
4
 
! Отговори
Nemeca преди 11 години
Това не е шега, това направо си е филм на ужасите.
189
4
 
1
 
! Отговори
11 преди 11 години
Нищо чудно и да я направят по заповед на еврейските господари!Само и само Атака, да не влезе в управлението
188
2
 
8
 
! Отговори
AБВ преди 11 години
Честит първи април, но това което мъдрят тия двамата хич не е първоаприлска!
187
2
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Станишев в дома на Искра Фидосова СЕ НАПИЛ СКЪСАЛ СИ РИЗАТА И ПЕЛ ИНТЕРНАЦИОНАЛА НА ДВА ГЛАСА...!...В ОТГОВОР БАЦЕ ВИКНАЛ *** ДА СВИРАТ КАЛАШНИКОВ...!
186
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП де факто 23 години управляват държавата.Всички останали са само маронетки.
185
1
 
5
 
! Отговори
Баба Пена преди 11 години
Честит 1ви Април и на Вас :D :D :D шегаджиииииии :)
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАСИ ПАРТЕНКАТА
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТЕ ТОВА Е НАЙ- ЯКОТО БЪДЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО ПОЖЕЛАВАМ МУ ВСИЧКО НАЙ- ХУБАВО И УСПЕХ ХА ХА ХА
182
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 години
Това сме го разгадали отдавна и не е нужно да си чак толкова "умен" като тези двамата!Народеее,народе!!!!
181
7
 
5
 
! Отговори
7 преди 11 години
Колкото и да храчите, гадни комунисти , Догановци, Куневци, нямате нито харизмата, нито достойнството, нито куража, нито съпричастността на Борисов. Той си остава феномен в днешната българска история и напълно заслужава да е премиер. Пожелавам му да успее и да покаже на всички тези дребни и жалки мушмороци ( включително и платените долнопробни журналисти ) къде зимуват раците.
180
1
 
6
 
! Отговори
шегаджия преди 11 години
Ехо, Днес.бг, това дори за първоаприлска шега е жестоко :))) Поздрави!!!
179
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
професор Юлиян Вучков Е ХАРЕСАН ОТ БРИТАНСКАТА КРАЛИЦА ЗА ГЛАВЕН ШАМБЕЛАН НА КРАЛСКИО ДВОР...НА НЕГО БУЛГАРИЯ МУ Е ТЕСНА...!...КОЛКО ДО ДОКТУРА СТУИШКО ШЕ ГО ПРАШТАТ НА ЛУНАТА ...ШЕ ТРЕНИРА МАКЕДОНСКИЯ ОТБОР ЗА КОСМИЧНОТО СВЕТОВНО КОЕ ШЕ БУДЕ НА ЛУНАТА ПРЕЗ 2020...!
178
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НА ГЕРБ ЩЕ Е ПАГУБЕН НЕ САМО ЗА НАС КАТО НАРОД, НО И ЗА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ.ГЕНОЦИДЪТ ПО ЦЯЛ СВЯТ Е НАКАЗУЕМ, САМО ПРИ НАС НЕ!!!Тъжно, нали?!
177
2
 
5
 
! Отговори
СТОКА..... преди 11 години
Че БСП не са стока ...не са....Ама пък да тръгнат с такъв *** като БУДА .....чак толкова не са !!!
176
4
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 11 години
Стоичков е доста по-добър вариант от двамата горе
175
1
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БАЦЕ ПА ЛИ ТИ БЕ...?...НАЧИ ПРЪВИ АПРЕЛИЙЙ...!...БАЦКО Е ИЗПРАТЕН ЗА КОРЕСПОНДЕНТ НА В ПРАВДА ЛИЧНО ОТ ПУТИН У СИБИР...!