Никой не е напускал сдружението "България на гражданите"

"Никога не сме имали 870 членове от Пловдив, че да ни напуснат"
1 апр 2013 11:22,
67
Никой не е напускал сдружението "България на гражданите"
Георги Атанасов. Снимка: България на гражданите

Заявяваме категорично, че към момента няма постъпили заявления за напускане на членове на Клуб „Пловдив на гражданите” към сдружение „България на гражданите“, обяви Динко Атанасов, председател на местната структура на сдружението.

Така излиза, че напусналите са само от партията на Кунева, но не и от движението "България на гражданите".

От сдружението се оплакаха, че с напредването на предизборната кампания се засилва натискът върху проекта „България на гражданите“. Главно този натиск бил срещу  партията „Движение България на гражданите“, но безусловно засягал и сдружението „България на гражданите“.

„Безспорно проява на такъв натиск е добилото известност напускане на партията на част от членовете на пловдивската организация.“, заявява Георги Атанасов, председател на УС на  сдружението и допълва, че напускането на партията на част от членовете й е зле поставено и режисирано театрално събитие, охотно и безкритично разпространено  от  организираните „безпристрастни  медии“.

Още по темата
Всъщност сдружението е отделен правен субект от политическата партия, имащ различни цели, задачи, статут и правна среда за дейността си, заявява Атанасов, като пояснява, че членовете му нямат право по закон и устав да изискват от партийни структури определено политическо поведение, следователно не могат да се оплакват, че никой не се съобразява с тяхното мнение за  начина на водене на политическата работа от политическа партия.

Георги Атанасов обаче се обръща към членовете на сдружението с молба да подпомогнат партията при  установяване и идентифициране на местните проблеми и намиране на средства за разрешаването им. След това пък заявява: „Дейността на членовете на сдружението не може да има политически характер.“

От сдружение „България на гражданите“ допълват, че никога не са имали регистрирани 870 членове от Пловдив и Пловдивска област и е невъзможно толкова да са напуснали, както твърди г-жа Дани Каназирева.

Все пак Георги Атанасов се застрахова, казвайки, че ако членове на сдружението са го напуснали, то това би имало „крайно оздравителен ефект за самото сдружение“, защото изтъкнатите мотиви на напускащите, чийто изразител е г-жа Каназирева, показват тяхната  начална  несъвместимост с устава и принципите на съществуване на  сдружението.

Вчера беше обявено, че стотици членове на партия ”Движение България на гражданите”, членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, са оттеглили подкрепата си за лидерът им Меглена Кунева.

873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви областният координатор Дани Каназирева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
6
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Кунева ако си мисли, че ще управлява, то жестоко се лъже според мен. Тази сърдита лелка трябва да си затвори устата най-сетне и да спре да пречи на останалите да управляват България. Все някакви претенции има и недоволна. А ако я питате какви идеи има, то тя се придържа към тези на опозицията, следователно е БСП И ДПС.
38
1
 
8
 
! Отговори
келеш преди 11 години
в тази партия има пълни *** - примерно Ники василев, известен като "джуджето Халяско", което пое толкова много халяс при царчето, че как не се задави. 100% *** креатура.
37
1
 
6
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 11 години
И как така никой не е напуснал като открито се появиха доста хора, които го заявиха или партията набързо им е намери заместници с разни мъртви души, за които Кунева отдавна говори, но упреквайки опонентите си.
36
1
 
8
 
! Отговори
merunka преди 11 години
Добре парфюмираната партия на Кунева все да намирисва и хората вече я напускат. От ръководството колкото и да отричат това, то е факт. Отцепниците и те доста време живяха в блажената заблуда, че ще получат някой пост, ама не би. ДБГ лансира само отбрани граждани и работи за такива.
35
0
 
5
 
! Отговори
Iva Hikova преди 11 години
От партията на Кунева не разбраха ли, че отричайки очевидното няма да постигнат нищо - нима хората от Габрово, Сливен и Пловдив са лъжци?! И нима и самите ние не видяхме какво става в листите - основния мотив на мнозина да напуснат. Кунева и до днес отрича да е била Пръмова, за Козлодей и заемите за Белене, ама тя истината лъсна вече.
34
0
 
5
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
До Майнати по добре прегледай списъка - да не се окажеш вътре и ти като другите 875 неразбрали че някой ги е включил
33
0
 
8
 
! Отговори
гацо преди 11 години
никой не е бил в това сдружение за да го напуска.там бяха само кариаристи но като не ги сложиха на избираеми позиции и те си тръгнаха.пълен провал Кунке.
32
1
 
4
 
! Отговори
мц преди 11 години
Някой не прави разлика между симпатизанти и членове.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То си е казано в името-България на гражданите не България на прованса.В Пловдив,Бургас,Сливен....има ли граждани,няма.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не маже да се опази от кариеристи.Само може да се опита да ги изолира навреме.
29
1
 
8
 
! Отговори
Майна преди 11 години
Как да я напусна, като никога не съм бил член, иначе веднага чях.
28
0
 
8
 
! Отговори
krassimir преди 11 години
Изглежда за да се оправи държавата трябва да дойдат на власт и сервитьорите или бивши такива. След колежката си от Благоевград и Каназирева се опитва да пробие в политиката и даже драпа с перфектната си дуплома за законодателния ни орган. Евала на такива амбициозни дами. Заедно с физкултурниците и пожарникарите представяте ли си какво правителство слънце ще ни спретнат? Та и дават и акъл и мнение за морал и поведение. Не може Каназирева да си остане без бакшиш, но това ще видим в продължението
27
9
 
9
 
! Отговори
svejarov преди 11 години
Напуснали 8 човека - по медиите на Бойко Борисов написаха 1800-2000 души.Общо членове на ДБГ-Пловдив 300 значи ги е страх от промяна на статуквото и затова спекулират с партията на Меглена Кунева.Каназирева е била и в ГЕРБ.Хубаво е ,че вече няма такива лица в Движение България на гражданите.Кунева - Премиер. Сигнализирахте за неуместен коментар
26
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напуснали 8 човека - по медиите на Бойко Борисов написаха 1800-2000 души.Общо членове на ДБГ-Пловдив 300 значи ги е страх от промяна на статуквото и затова спекулират с партията на Меглена Кунева.Каназирева е била и в ГЕРБ.Хубаво е ,че вече няма такива лица в Движение България на гражданите.Кунева - Премиер.
25
1
 
5
 
! Отговори
Маркова преди 11 години
До Анонименкато си писател, а не читател , какво да очаква. В България всички знаят всичко. Не правят разлика от сдружение .Но тъй като и президента не е чел Конституцията, това се счита за нормално.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Партията е подала документи да се прекръсти от България на гражданите в България на софиянци. Това всъщност било едно и също защото граждани имало само в София а в провинцията всички били селяни.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тая партия се намърдаха неуспели кариеристчета от другите партии, и сега като видяха, че за тях няма да има кокал, бързат да напуснат.Има ли поне 1 от тая партия, дето да не обиколил всички други възможни партии, но поради явна некадърност, тъпота и крадливост е отлюспен навсякъде?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя направу плюна в сурата на гражданите. Те нямали право "да изискват от партийни структури определено политическо поведение, следователно не могат да се оплакват, че никой не се съобразява с тяхното мнение за начина на водене на политическата работа от политическа партия"Опаааа, оказа се че България не била на гражданите, ама хич. С две думи гражданите да го духат.
21
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Някаква блондинка с леко оведение се разсърдила, че не са я сложи начело в изборната листа и тя се фрънцнала - с това ли трябва да ни занимават медиите вече тридни?
20
2
 
12
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Да вярвам на Здравка (Дани) Каназирева? Жената, която си е сменила името заради кражби и кой знае какво още??????????