Никой не е напускал сдружението "България на гражданите"

"Никога не сме имали 870 членове от Пловдив, че да ни напуснат"
1 апр 2013 11:22,
67
Никой не е напускал сдружението "България на гражданите"
Георги Атанасов. Снимка: България на гражданите

Заявяваме категорично, че към момента няма постъпили заявления за напускане на членове на Клуб „Пловдив на гражданите” към сдружение „България на гражданите“, обяви Динко Атанасов, председател на местната структура на сдружението.

Така излиза, че напусналите са само от партията на Кунева, но не и от движението "България на гражданите".

От сдружението се оплакаха, че с напредването на предизборната кампания се засилва натискът върху проекта „България на гражданите“. Главно този натиск бил срещу  партията „Движение България на гражданите“, но безусловно засягал и сдружението „България на гражданите“.

„Безспорно проява на такъв натиск е добилото известност напускане на партията на част от членовете на пловдивската организация.“, заявява Георги Атанасов, председател на УС на  сдружението и допълва, че напускането на партията на част от членовете й е зле поставено и режисирано театрално събитие, охотно и безкритично разпространено  от  организираните „безпристрастни  медии“.

Още по темата
Всъщност сдружението е отделен правен субект от политическата партия, имащ различни цели, задачи, статут и правна среда за дейността си, заявява Атанасов, като пояснява, че членовете му нямат право по закон и устав да изискват от партийни структури определено политическо поведение, следователно не могат да се оплакват, че никой не се съобразява с тяхното мнение за  начина на водене на политическата работа от политическа партия.

Георги Атанасов обаче се обръща към членовете на сдружението с молба да подпомогнат партията при  установяване и идентифициране на местните проблеми и намиране на средства за разрешаването им. След това пък заявява: „Дейността на членовете на сдружението не може да има политически характер.“

От сдружение „България на гражданите“ допълват, че никога не са имали регистрирани 870 членове от Пловдив и Пловдивска област и е невъзможно толкова да са напуснали, както твърди г-жа Дани Каназирева.

Все пак Георги Атанасов се застрахова, казвайки, че ако членове на сдружението са го напуснали, то това би имало „крайно оздравителен ефект за самото сдружение“, защото изтъкнатите мотиви на напускащите, чийто изразител е г-жа Каназирева, показват тяхната  начална  несъвместимост с устава и принципите на съществуване на  сдружението.

Вчера беше обявено, че стотици членове на партия ”Движение България на гражданите”, членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, са оттеглили подкрепата си за лидерът им Меглена Кунева.

873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви областният координатор Дани Каназирева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
19
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ИЗГЛЕЖДА,ЧЕ КУНЕВА СМЯТА ЗА ГРАЖДАНИ САМО СОФИЯНЦИ,ЩОМ И В ПЛОВДИВ ИМА СПУСНАТИ ОТ СОФИЯ.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как очеизвадни неща се извъртат!Тези са от партията , а не са от сдружението!Ние сме слепи и глухи и не разбираме какво става!Така става с бързо сформираните, безцелни и злобни партии, сдружения и всякякви други наименования!Това нещо беше създадено на пук и анти и затова няма бъдеще!Това е сбирщина от провалили се политици , които си търсят балами да ги яхнат!Браво на пловдивчани!
17
1
 
22
 
! Отговори
do Крум Донев преди 11 години
Хехе, те хората си казаха защо напускат, защото Куневица им води софиянци парашутисти начело на листите. Цялата идея е да се набутат няколко човека от елита в парламента за 4 години.
16
19
 
4
 
! Отговори
Крум Донев преди 11 години
Успех на ДБГ. Това е готина и млада партия, която заслужава подкрепа. Интригантите вън!
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно са си оттеглили подкрепата. С какви очи Даниел Вълчев ще се появи пред хилядите избиратели от учителското съсловие, което не е забравило как се гавреше над тях от синия екран и сега ще обещава онова, което отказа тогава на учителите. *** фурнаджийска лопата!
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гражданите все повече имаме нужда да сме граждани на друга държава, че селянията и *** тук не се понасят вече.:(((
13
0
 
8
 
! Отговори
Наглост преди 11 години
Сдружението България на гражданите си прави партията Движение България на гражданите", която пък си създава организацията "Сегашъгипрейба гражданите на България.....абе нещо тотално се обърках.
12
0
 
12
 
! Отговори
rument преди 11 години
Естествено че така ще кажат,за пореден път се убеждавам че тия не са никаква партия,а смешници.
11
0
 
20
 
! Отговори
съмняващ се преди 11 години
Според " социолозите " влизането в парламента на Кунева беше сигурно , а се оказва , че подкрепящите я са шепа хора . Как става това ?
10
0
 
9
 
! Отговори
Тома Неверни преди 11 години
До Червиви от вътре:Ем чи как иначе,нали само софианци са граждани ,а па другите са провинциалисти и селяни :)Ти кво искаш,баба Пена ли за депутат да сложата :))))Жалки мизерници са и тия ,то е ясно за всички.А тоя *** Кунева,да се маха ,че жална и майка.....
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Уж България на гражданите пък навсякъде в листите само софиянци."Че с коя партия не е така? В провинцията водачите на листи са все софиянци ( в смисъл хора живеещи в София). Добре би било да подкрепим местни хора, софиянци доволно дълго управляваха държавата и резултатите са видни.
8
0
 
12
 
! Отговори
ined преди 11 години
Ами сдружение на селяните няма ли да има?
7
0
 
19
 
! Отговори
Червиви от вътре преди 11 години
Уж България на гражданите пък навсякъде в листите само софиянци.Хората да не са прости да се вържат.Много скоро и в други градове ще оттеглят подкрепата си от Кунева защото това което говори пред медиите няма нищо общо с това което прави.
6
0
 
11
 
! Отговори
до анонимен 4 преди 11 години
"....където далаверата свърши събра ли се в партията на другарката Кунева за да се опитат да влязат във властта...", далаверата момче в политиката никога няма да свърши, това го запомни и никога не го забравяй, а за тези обиколни автобуси винаги има път и пътници момче и все някой предишен ще се бутне отново да обира държавата. Защото в тази партия на тази *** няма нови лица там са все дърти *** от старите бардаци. Тая се опита да окраде горите на Габон, сега *** простите с партия.
5
0
 
7
 
! Отговори
не разбирам, преди 11 години
членовете на Сдружението как ще гласуват на предстоящите избори, против Партията ли?
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да си голям балък за да вярваш,че печалбари от различни партии,където далаверата свърши събра ли се в партията на другарката Кунева за да се опитат да влязат във властта могат да направят нещо добро за България.Единственото което ще направят тези хубавци от партията на Кунева с да направят коалиция с Доган и Станишев и да окрадат и малкото което е останало.
3
0
 
15
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Ами то сред вас няма умни глави затова и нямате напуснали бе ? Вие имате само разни подметки които са се изтъркали да ходят от партия в партия заради депутатско кресло или кариеризъм.
2
0
 
18
 
! Отговори
ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙ преди 11 години
КЕ ВИДИМ НА 12 МАЙ,СПОКО НЕ ОСТАНА
1
1
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Ние вчера друго видяхме по телевизията.