Г-н Плевнелиев, класът на РЗС е готов за час по право!

Хората на Яне ще се образоват в президентството
8 апр 2013 13:58,
56
Г-н Плевнелиев, класът на РЗС е готов за час по право!
Юристите на РЗС ще станат пак ученици. Снимка: Булфото, архив

На 9 април, във вторник, в 9.00 часа, председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев ще заведе в президентската администрация част от юристите на партията и кандидати за народни представители, завършили право и публична администрация, съобщават от партията.

От пресцентъра на РЗС заявяват, че не са упълномощени да дават каквито и да било подробности, свързани с желанието на кандидат-депутатите да получат обещаните от президента съкратени курсове по конституционно право. На 29 март прессекретариатът на президентската администрация разпространи следното съобщение:

"Администрацията на президента изразява готовност да организира съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати. Това ще им помогне да бъдат максимално компетентни и коректни занапред при боравенето с текстове от Конституцията, свързани с правомощията на държавния глава да налага вето или да издава укази за обнародване на закони".

Още по темата

Всичко започна, когато Яне Янев обвини президента, че под натиск на олигарси и шефове на ЕРП-та се готви да наложи вето върху Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

След като законът беше обнародван в Държавен вестник, от партията на Янев заявиха, че са “спечелила битката“, защото президентът е издал указ и законът е обнародван "под натиск на РЗС".

По този повод администрацията на президента уточни, че указът за обнародването е издаден още преди изказванията на Яне Янев за съмнения, че се готви вето. От президентството дори предложиха съкратени курсове по конституционно право за политици и кандидат-депутати.

Обучението ще им даде възможност за обективна преценка и призивите им през медиите един или друг закон да бъде „пуснат“ или „върнат“ няма да се дължат единствено на политическо или предизборно говорене. Ще избегнат и популистките спекулации за налагане на натиск от един или друг фактор, се казваше в позицията на президентството.

От РЗС пък реагираха, заявявайки, че действително би било добре президентът да организира обучение по конституционно право, на което обаче да присъстват основно представители на президентската администрация и членове на служебното правителство.

В крайна сметка очевидно учебни занятия ще има и класът на РЗС ще се събере в президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изкукал п.......т
26
0
 
15
 
! Отговори
:-) преди 11 години
Янето нали искаше да сменя конституцията? А сега ще я изучава ... :-)
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тц, тц, тц. Този е откровен пеерунгел. Срамота да има такъв в официалният български политически живот. Ама то тоя е само черешката на тортата...
24
0
 
15
 
! Отговори
? преди 11 години
Този няма да остиска до изборите...съвсем се побърка! Може ли с такива глупости да занимават непрекъснато хората? Клас стани, клас седни...смешници
23
0
 
17
 
! Отговори
ЯНЕ преди 11 години
Яне ти си най-голямото недоразумение в страната! Възможно ли е да има толкова безочливо продажно прасе, понякога наистина не мога да повярвам! Смятам, че дори Яне самият като се прибере вечер вкъщи повръща от погнуса, но на сутринта измива зъбки и пак бяга да лае по поредната поръчка. Гнууус!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 11на *** ***!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що за нагло, безочливо, престъпно безобразие! Президентът ще хвърля НАШИТЕ ПАРИ за да обучава лъжците и крадците, как по-йезуитски да ни обират? Като искат да учат право, има къде ДА СИ БРЪКНАТ В ДЖОБА И ДА СИ ПЛАТЯТ УЧЕНЕТО! Или грижовното ТАТЕ да им го плати. Не пръскай НАШИТЕ ПАРИ без НАШЕ РАЗРЕШЕНИЕ, Плевнелиев! Много се разпускаш и много си позволяваш. Озъбената ти усмивка е само грозен фалш. Тартюфска хватка, прикритие на зли дела.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, Яне. Образовай си кандидат-депутатите безплатно. Днес ви е паднало.
19
3
 
9
 
! Отговори
супер нова преди 11 години
Яне ще спечели Оскарите 2013 напук на всички злобари!
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яне и Волен са номинирани за оскарите 2013. Битката продължава с голямо ожесточение. Оскарите ще се раздават на 12 Май.
17
9
 
2
 
! Отговори
Лили преди 11 години
Конституционно право, wow! Много добре! На всички трябва да им провеждат такива курсове, евала на РЗС!
16
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще гласувам за РЗС! Хората в листата са професионалисти, не всичко се свежда до Янев! Зад него има много умни и адекватни хора.
15
2
 
10
 
! Отговори
Spinderman преди 11 години
*** БАКЛЮК
14
1
 
7
 
! Отговори
Боян преди 11 години
Като един истински теолог, Воленчо да се смири и да потърси опрощение за огромнейшето си его, обратнопропорционално на ръста му.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анелия преди 11 години
Хайде стига! Всички знаем, че Волен е бившето ПР-че на Мултигруп (Овергаз) и че е запознат и възползвал се от началното натрупване на капитала!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласуваш за Янев, получаваш Борисов, Плевнелиев или Костов!
11
4
 
3
 
! Отговори
Поля преди 11 години
До номер 10Извинявай, ще ми кажеш ли кой е вреден за България по-точно? Аз си мисля, че вреден е Бойко с тоталната си некомпетентност и безпомощност, Станишев с липсата на каквата и да е визия, Волен с шизофренията си....Янев не е управлявал никога, не знам как така реши, че точно той е вреден? Истината е че ние си вредим сами на себе си, щото продължаваме да им ду*аме супата на същите муцунки.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яне, единственото, за което си готова моме е да лапнеш поредния патунгер, от който ше изкяриш кинти и едно дупетатско място!
9
3
 
8
 
! Отговори
СВЯТ преди 11 години
СПОРЕД МЕН ТОЗИ ЧОВЕК Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ..ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ ГОДИНИ ПРАВИ ЦИРКОВЕ ПРЕД БАЛАМОВИТЕ БЪЛГАРИ ( простите )
8
13
 
10
 
! Отговори
страшния_съд преди 11 години
агенти на държавна сигурност:========================1.георги първанов2.Сергей Станишев3.ахмед доган4.бойко борисов5.цветан цветанов6.иван костов7.яне янев8.меглена кунева9.лютви местан10.марин райков===============без АТАКА няма победа