Божан Стоянов ще обжалва принадлежността си към ДС

Той не е съгласен с констатациите на Комисията по досиетата
Обновена: 12 апр 2013 21:57 | 12 апр 2013 21:45,
15
Божан Стоянов ще обжалва принадлежността си към ДС
Божан Стоянов (крайният вляво) по време на пресконференция на представители на МИЕТ. Снимка: МИЕТ

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов ще обжалва в съда решението на Комисията по досиетата.

На 10 април Комисията по досиетата оповести данни от проверка, в които се твърди, че Стоянов е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Още по темата
Заместник-министърът подчерта, че има два документа на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, съобщи "Фокус".

„Не съм съгласен с това, което са констатирали в последния и ще си търся правата в съда. Решенията на Комисията по досиетата подлежат на съдебен контрол и аз ще обжалвам решението във Върховния административен съд”, посочи Божан Стоянов.

Той ще обжалва решението възможно най-скоро в технически допустимото време.

От МИЕТ напомниха след изявлението на Комисията по досиетата от 10 април, че на 22 август 2008 г. същата комисия, председателствана отново от Евтим Костадинов, е издала удостоверение на Божан Стоянов, според което няма данни той да е бил „щатен, нещатен служител, секретен сътрудник на бившите Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия“.

Божан Стоянов пое енергийния ресор в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Той беше представен заедно с останалите заместник-министри в МИЕТ официално на 22 март.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Братя Галеви от Люли преди 11 години
Абе сине майчин а защо не върнеш и облагите и дипломите който ти дадоха докато беше под прикитието на ДС.Не се удвам на нахалството му, той и учителят му БУДА отрича ама не ще да се жалва пред съда.Това е манталитета на ГЕРБ и Братя Борисови. Никога повече ГЕРБ и Братя Борисови!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божан Стоянов ще обжалва принадлежността си към ДС...Ще мине къв СДС, макар че е все едно и също...
7
1
 
3
 
! Отговори
майор разведки Ивано преди 11 години
Като му гледам мутрата отдалече си личи че е доносник и некадърник .Затова че е мързел в министерството се носят легенди. Подлец , некадърник и мазник
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Б.С. не е агент, но Станишев може да направи досие на всеки българин, който не е за Белене. Днес за минало време.
5
1
 
6
 
! Отговори
pol преди 11 години
Разсекретяването на членове архив на МВР публично е нарушение на нац. сигурност; не че и в ДС е нямало куп вандали. Но осветлявайки лице по връзкибс какво ли не може да се разконспирират и настоящи агенти. По 10000 тояги на гол *** за депутати гласували това! Иначе трябва разстрел. За пакости от агенти на ДС трябва безпристрастен съд с вътрешно на МВР разследване и според делата. Е то и гарван гарвану око не вади, но така е правилното. Кои са Хелзингски комитет и защо ровят в МВР е въпроса?
4
3
 
6
 
! Отговори
сони преди 11 години
Е , а Марин Райковото досие кога ще излезе!?
3
2
 
11
 
! Отговори
историк преди 11 години
Тоя Евтим Чакъров нали е от БСП и беше предложен от тях за комисията-тогава чии заповеди мислите че изпълнява,защо не извади до сега нито един доносник от болшевишката "уж" партия,шото те са си капиталистическа,ама под прикритие с псевдоним БСП/БКП ?!ДС кого обслужваше на времето преди 1989г,сега вече и други партии,за да могат да лапат още хрантутниците дъртаци,бивши генерали !
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
или си бил доносник или не си бил....няма средно положение....както няма полубременна
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a az mislia da osporia balgarskia si akt za rajdane v nai kratkoto 'tehnologi4no' vazmojno vreme, 4e ne6to mi e pisnalo da sam 4ast ot toia ' neveroiaten' etnos( samo kato ti viadia fizionomiata stoianov i sam siguren 4e i papata moje da garantira za teb)