Общественици в енергийния съвет искат оставка на зам.-министър

Плашат с бойкот на заседанията, ако Божан Стоянов присъства
10
Общественици в енергийния съвет искат оставка на зам.-министър
Първото заседание на съвета, на което Стоянов седи до министър Василев. Снимка: МИЕТ

Гражданската квота в съвета по енергетика към МИЕТ иска оставката на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов заради обявената принадлежност на Стоянов към структурите на Държавна сигурност.

Отказваме да участваме в заседанията на обществения съвет, ако на тях присъства зам.-министър Божан Стоянов, заявиха представителите на гражданската квота към съвета Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев. Обществениците настояха заместник-министърът незабавно да подаде оставка.

Още по темата
Тримата обявиха пред медиите, че държат да бъдат напълно разсекретени всички договори на електроенергийните и газоразпределителни дружества, в това число договорите за реконструкция и строителство на ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 и на "Овергаз", предаде БТА.

Янко Петров заяви, че производството на енергия е четири пъти повече, отколкото се потребява и тези от управляващите, които са подписвали договори за строителство на нови мощности, трябва да си понесат отговорността. Чрез медиите той призова гражданите да отстояват своите позиции и да не допуснат ново повишение на цената на тока от 1 юли 2013 г.

Тази неделя в 11.00 часа ще има протест пред Столична община заради оставащите незащитени права на потребителите на парно. Ще настояваме за оставката на целия общински съвет, заяви Ангел Славчев. Той добави, че и кметът Йорданка Фандъкова ще трябва да каже какво е направила за защита правата на гражданите, ползващи парно. Според тримата общественици трябва хората да могат да сключват индивидуални договори с топлофикация и сметките да се определят на база реално потребена енергия, а не по прогноза.

В декларация, прочетена в началото на заседанието на съвета, от гражданската квота призоваха да бъде обявено къде и за какво са отишли парите, получените от приватизацията на електроразпределителните дружества, как и защо са били продадени и държавните дялове на дружествата и дали групировката ТИМ има акции от ЧЕЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ДС преди 11 години
До Георги Ламбуров#7И какво? Между 10 и 20% увеличение, какво като е казал, какво е направил е важно, досега всички казват, а никой не прави нищо.
8
0
 
1
 
! Отговори
Бугаре преди 11 години
Да си ходи беееееее, кви са тия ДС-та! Само ние не сме ги измели, до никъде няма да стигнем ако не ги изринем всички, браво на момчетата от ДГИ!
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато 25 годишни хора ни плашат с Държавна сигурност значи обществото ни е много болно.
6
0
 
4
 
! Отговори
НИКАКВО БЕЛЕНЕ .... преди 11 години
....ТОЯ ПЪТ ЩЕ СЕ ПАЛИМЕ---НО , ТИЯ НА ПОЗИТАНО-20!!СТИГА КОМУНИСТИЧЕСКИ И РУСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ---НАРОДА Е БЕДЕН И ВЯМА ДА ПЛАЩА!!
5
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
Комунистите пак ще строят белене.Упорството, с което настояват да се реализира този налудничав проект показва какъв е размерът на "комисионните" (чети "подкупите"), които е трябвало да вземат. Изгоряха, ей! Живи да ги оплачеш!
4
0
 
3
 
! Отговори
бореца преди 11 години
И какво от това че не го искат този пореден шут на прехода поставен като някакъв си зам.министър!Да не би пък този набеден министър с меката китка/уж с диплома от Харвард/ да остане в нашата опоскана татковина - не няма да остане ще си направи някоя и друга пачка/или пачки/ и ще си бие камшика някъде по широкият свят откъдето е дошъл така че него преживявайте толкова тежко ами да му мислим ние с гайдите където останахме тука!Без нов НАРОДЕН СЪД,Скравена и Белене и *** политици няма оправия!
3
0
 
3
 
! Отговори
стдц9ц преди 11 години
За понижение на цената на тока говорим, нали ? На тия горе, къде стоят на високо, да не отидат при рогатия по рано отколкото им се иска.
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пънат се горките пънат се , егати държавата щом тези смешници им се чува думата.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха сега де!