България има нужда от демократично управление

Лютви Местан смята, че то е алтернативно на ГЕРБ
13 апр 2013 18:24, Петя Славова
141
България има нужда от демократично управление
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Според лидера на ДПС Лютви Местан днес България се нуждае от демократично в същността си управление, алтернативно на управлението на ГЕРБ. "Това означава, че България има нужда не просто от ДПС, а от много силно ДПС", заяви в Кърджали при официалното откриване на предизборната кампания на партията лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали Лютви Местан.

Той определи изборите на 12 май като исторически важни за страната, защото се провеждали в условия на "дискредитирано усещане за държавност", пише БТА.

Лидерът на ДПС подчерта необходимостта да се възстанови коалиционната формула за управление на страната. Отчете, че по времето на двойната и тройната коалиция не са били разгърнати предимствата на коалиционното правителство и е допуснато да се създаде усещане за коалиционно парцелиране на властта. "Ние трябва да сме си научили урока", подчерта Местан.

Спечеленото мандатно място на ГЕРБ в Кърджалийски избирателен район през 2009 г. Местан отдаде не на пробив в ДПС, а на променената методика за разпределение на мандатите. За пример той посочи 2005 г., когато Стефан Данаилов събра близо 18 хиляди кърджалийски гласа, но заради методиката не успя да реализира мандат.

Предизборната си кампания ДПС откри в Кърджали с Национален младежки събор на движението за права и свободи пред Дома на културата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
9
 
! Отговори
Митьо преди 11 години
Пак ще успеят да влезнат в парламента и да лапат нашите пари именно, защото са единни, а ние не сме. Докато всеки от нас не осъзнае значението на гласа си и не отиде до урните ще е така
41
2
 
7
 
! Отговори
ГМ Димитров преди 11 години
До цирк Добра трактовка,усещане на същността на събитията.Тази демокрация бе създадена от апарата на БКП,който контролираше финансовия,промишления и духовен потенциал на страната до 90г. Всички държавни институции носят правно пошлостта на създателите си.Случайно ли е,че най-богатите хора са крепители сега на БСП?В момента изборите са реванш за три партии-БСП и близнаците антиподи-ДПС и Атака. Врагът е един-ГЕРБ,щото Бойко не ги бръсне и ги натика в ъгъла.Имат право да се отбраняват,демокрация.
40
2
 
8
 
! Отговори
ГМ Димитров преди 11 години
До тур..Комшу,ако не си червена калинка!Местан говори за демокрация,която му отвори пътя към забогатяване на кликата на ДПС.Демокрация означава за БСП,ДПС,Атака и другите мераклии,да си на власт,за да облизваш меда.Видяхме ги,когато бяха на власт.Не една,а три партии от тройната ламя лапаха и се спотайваха.Доган даже каза,че той движи проектите,парите в България.Я ми кажи,на колко процента от турското малцинство в България помогна ДПС.Сигурно се трепете помежду си за благоволението вождовете си
39
4
 
9
 
! Отговори
иво преди 11 години
*** за турци и *** .да живее България
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно демокрацията криворазбрана като "всеки да краде както си иска" ни докара до това състояние. Всъщност Българоя има нужда от диктатура, от хунта която да изправи крадцоте на стадиона и да ги разстреля.
37
0
 
10
 
! Отговори
сс50 преди 11 години
,,Единствената не етническа партия''!Тази рязана бургия чува ли се какво говори?Просто не знам какво да коментирам...*** наглеца долен.И ОЩЕ ИМА КОЙ ДА ИМ ВЯРВА!Заблудени овце!
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Необходима ни е висока избирателна активност и тези крадци с фесове ще са зад борда..
35
3
 
7
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Ей турчине, немците достатъчно се опариха със вас. Който се чуства *** към мека, да хвърля камъни по дявола и да не се връща.
34
1
 
3
 
! Отговори
мюслиме преди 11 години
Сикимчо!
33
2
 
17
 
! Отговори
пирата преди 11 години
ТОЯ Е ПО-ДОЛНА ГАД И ОТ ФЪФЛЯКА ДОГАН!!!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лутви Местан да *** моят КУРан.....:):):) ха ха ха
31
2
 
17
 
! Отговори
селянин преди 11 години
България за българи който се смята за друг да си ходи няма нужда от дпс
30
3
 
10
 
! Отговори
Ники преди 11 години
***..........
29
6
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
никога АМА никога не вярвайте на ***(турчин)
28
3
 
15
 
! Отговори
Geiorge1 преди 11 години
Тая *** партия ДПС трябва да бъде забранена и нейният псевдо лидер пискливият гей Павел да бъде вкаран в затвора за доста дълго време.
27
1
 
2
 
! Отговори
do:27 преди 11 години
priqtel VLASITE da ne bi da sa Balgari v Balgariq :)))
26
6
 
6
 
! Отговори
Геноцид в България преди 11 години
Cамо не разбрахме кога ще има съд за Възродителен Процес в Хага , след II-та Световна война най големия Геноцид в България , които така Манипулативни скриха от Света
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лъжете ефенди...
24
3
 
5
 
! Отговори
резил преди 11 години
серго волен и лютви, три влюбени души!тримката ние си пазим гъзовете!тримката ще се любим до откат!а серго наш е винаги там.. отзадзад мене си лютви аз знам!аз волен никога няма да те предам!
23
7
 
5
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Разбира се че всички гербери са комунисти те и заради това се провалиха . Но сега обещават и мислите че ще направят нещо за привличане на инвестиции и ще преборят престъпността и корупцията-никога и не трябва да се допуснат до властта. Те са интриганти и безочливи, некомпетентни.