Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ

От партията поискаха разширяване на периода на прокурорската проверка
Обновена: 15 апр 2013 19:14 | 15 апр 2013 19:14, Красимир Ангелов
211
Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ
От ГЕРБ защитиха Цветанов. Снимка: БТА

В доклада на Прокуратурата, който беше оповестен днес става ясно, че Цветан Цветанов, в качеството му на министър на вътрешните работи, не е разпореждал незаконни подслушвания, се посочва в декларация на ПП ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията.

"Убедени сме, че българската прокуратура, както и всички български институции, не бива да се използват за инструмент в предизборната кампания. За нас е недопустимо да се води предизборната надпревара с компромати, инспирирани скандали и агентурни методи", заявяват от доскорошната управляваща партия.

От ГЕРБ настояват за максимално разширяване на периода на прокурорската проверка по случая, след като прокуратурата е установила, че липсват ясни правила за работа на СДОТО.

"Призоваваме за повече решимост от страна на главния прокурор, за да стане ясно как са били използвани СРС-ата и как е работила службата от момента на законовото регламентиране на възможностите за използване на СРС-ата до днес. Според нас това е нужно, за да стане ясно как е работила службата при всички предишни политически ръководства на МВР", се чете в декларацията на ГЕРБ.

Още по темата

В нея се посочва още, че точно мнозинството на партията на Бойко Борисов е създало Подкомисията за контрол на СРС-ата в 41-то Народно събрание, която гарантира независим парламентарен контрол над СРС-ата.

"Преди това контролът над подслушванията се извършваше от Бюрото за контрол на СРС-та, което беше създадено от Тройната коалиция и членовете му бяха разпределени квотно по формулата 3:5:8", посочват от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов изразиха възмущение от опитите за подмяна на дневния ред на българското общество и заявяват категоричната си подкрепа за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността.

"ПП ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП", отчитат от ГЕРБ.

От там са категорични, че лидерът на БСП Сергей Станишев лъже, като според ГЕРБ най-скандалното е, че лидерът на социалистите си позволява манипулативно да коментира и доклада на Прокуратурата.

"Относно обвиненията му, че има срастване между МВР и ГЕРБ, сме длъжни да му кажем, че служителите в СДОТО не са назначавани от ГЕРБ. Нещо повече – двама от тях са били назначени от министър Михаил Миков", се чете в декларацията.

Според ръководството на доскорошната управляваща партия основните политически сили най-накрая са се самоопределили и позиционирали в политическото пространство.

"Бъдещата коалиция е ясна. Зачестилите координирани акции и призиви за оставки на ключови фигури от ГЕРБ, са ярко доказателство за стремежа им да се състезават с компромати, а не с идеи и политики. За пореден път заявяваме, че няма да позволим политическо изнудване. Не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които се съветваха с Октопода и си уреждаха срещи с оперативно интересни лица като братя Галеви, днес да се опитват да ни вкарат в уговорената помежду им политическа сделка.

Сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти. Няма да участваме в този сценарий и ще се борим за доверието на гражданите честно и по правилата на демокрацията", завършва декларацията на ПП ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов на колене, защото си абсолютен престъпник!
67
10
 
2
 
! Отговори
Кутев преди 11 години
По- смело спинозни мои по- смело!!!!
66
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА-originall преди 11 години
ДрОгарЕ ***.....Какво сте ревнали че сте подслушвани......Така ще ви пари под краката постоянно........Вие какво си мислите.......? Че още ви управляват демократични правителства като на Костов или Станишев ли .......?Свърши се вашата.......За да има ред,законност,спазване на правилата трябва да ви е постоянно чатала на врата.......Така че вече внимавайте какво говорите.......Става въпрос за всички в България да внимават защото ние сме Герб- Ние сме силни......Ние не прощаваме
65
4
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
До 94 Кажи на жена ти да ти донесе хапчетата и чаша вода.Днес не си ги пил. д-р коко
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен94Прав си това е истината, всичко друго е лъжа!Така че да подкрепим партията.
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов и ГЕРБ само лъжат и манипулират.Но един интелигентен човек не се връзва на това.Всеки,който се връзва на лъжите на ГЕРБ,значи е *** и затова държавата ни е такава и живее народа като кучета.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен94-ТОВА Е ПРАВИТЕЛСТВО..НА ГРОБ, НА МАФИЯТА,ОЛИГАРСИТЕ И ***..ДОЛУ ГРОБ.ЗАТВОР ЗА БОКО И ЦВЪЦКО-ДОЛУ ГРОБ!!!!
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено че не е Цветанов. Подслушването е поръчано от еврейска социологическа агенция по хуманитарно развитие и планиране. В следствие на социологическите резултати радио Ереван поздрави г-н Орешарски с премиерският пост.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов и другият ***,който нарича нас бъларите "ЛОШ МАТЕРИАЛ" и че "ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ИЗЯЛИ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА С МИЗЕРНИТЕ СИ ПЕНСИИ" не разбират ли колко са жалки.Народа ги изгони с камъни,а те се напъват и плащат да фалшифицират изборите!БЪЛГАРИНО,ВНИМАВАЙ И НЕ ДОПУСКАЙ ДА СЕ ГАВРЯТ С ВСИЧКИ НИ ПАК КАТО ГЛАСУВАШ ЗА ТЕЗИ НАЙ-ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПНИЦИ!НЕКА ПОКАЖЕМ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА НИ НАРИЧАТ И ТРЕТИРАТ КАТО ЛОШ МАТЕРИАЛ!
59
8
 
6
 
! Отговори
платен Гербаджия преди 11 години
Другари, Цветан Цветнов също е бил подслушван.Така че по-спокойно го раздавайте!
58
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на ГЕРБ беше единственото до сега от 1989г. което работеше за хората, успя да стабилизира държавата и да преминем през световната криза с най-малко сътресения! И този успех се дължи в голяма степен на Борисов, заради неговите честност и почтеност като политик, които предишните нямаха! Тези му качества бяха оценени от европейските ръководители и те му имаха пълно доверие и за това единствено на БГ се дадоха повече пари от предишния програмен период-цели 15 млрд. ?! И това след като само преди 4 г. бяха спрени парите по всички еврофондове и БГ се сочеше за най-крадливата страна в
57
2
 
25
 
! Отговори
Стойчев преди 11 години
ГЕРБ - прозрачно управление .... чрез тотално подслушване. 100 милиона за подслушване има, за детски добавки няма! Ура за ГЕРБ и мъдрите му ръководители!
56
5
 
4
 
! Отговори
kyro smyk преди 11 години
niama po goliama obida ot tova da te nari4at k.o.m.y.n.i.sssss
55
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Цвъц: "КОЙ МИ С*А В ГАЩИТЕ?"
54
0
 
0
 
! Отговори
86 преди 11 години
hahahahahahahaha
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7.Х.2009 г. - "Закриха Бюрото за контрол на СРС-та". Амнезията - последна опора на герберухите.
52
1
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тези не подслушват незаконно най законно си подслушват наред!Подслушаха и Цура и сега Бойко знае че сам я ибал и вдигна кръвно!
51
1
 
18
 
! Отговори
а кой? преди 11 години
сигурно е , Борисов той е наредил, а Цецо е изпълнил нареждането за подслушване. И двамцата са си лика прилика. . Само, че Цветанов е по-мъжкар, излиза и говори нещо, оправдава се, напада, а Борисов по покри като съсел.
50
0
 
6
 
! Отговори
до Анонимен 70 преди 11 години
Дано си прав!!!
49
2
 
22
 
! Отговори
fen преди 11 години
Да не си помисли някой че Дон Цеци ще се оттегли, каквото и да излезе на яве то се знае виновен е Станишев.Тъй наредил е Бочко.