Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ

От партията поискаха разширяване на периода на прокурорската проверка
Обновена: 15 апр 2013 19:14 | 15 апр 2013 19:14, Красимир Ангелов
211
Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ
От ГЕРБ защитиха Цветанов. Снимка: БТА

В доклада на Прокуратурата, който беше оповестен днес става ясно, че Цветан Цветанов, в качеството му на министър на вътрешните работи, не е разпореждал незаконни подслушвания, се посочва в декларация на ПП ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията.

"Убедени сме, че българската прокуратура, както и всички български институции, не бива да се използват за инструмент в предизборната кампания. За нас е недопустимо да се води предизборната надпревара с компромати, инспирирани скандали и агентурни методи", заявяват от доскорошната управляваща партия.

От ГЕРБ настояват за максимално разширяване на периода на прокурорската проверка по случая, след като прокуратурата е установила, че липсват ясни правила за работа на СДОТО.

"Призоваваме за повече решимост от страна на главния прокурор, за да стане ясно как са били използвани СРС-ата и как е работила службата от момента на законовото регламентиране на възможностите за използване на СРС-ата до днес. Според нас това е нужно, за да стане ясно как е работила службата при всички предишни политически ръководства на МВР", се чете в декларацията на ГЕРБ.

Още по темата

В нея се посочва още, че точно мнозинството на партията на Бойко Борисов е създало Подкомисията за контрол на СРС-ата в 41-то Народно събрание, която гарантира независим парламентарен контрол над СРС-ата.

"Преди това контролът над подслушванията се извършваше от Бюрото за контрол на СРС-та, което беше създадено от Тройната коалиция и членовете му бяха разпределени квотно по формулата 3:5:8", посочват от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов изразиха възмущение от опитите за подмяна на дневния ред на българското общество и заявяват категоричната си подкрепа за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността.

"ПП ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП", отчитат от ГЕРБ.

От там са категорични, че лидерът на БСП Сергей Станишев лъже, като според ГЕРБ най-скандалното е, че лидерът на социалистите си позволява манипулативно да коментира и доклада на Прокуратурата.

"Относно обвиненията му, че има срастване между МВР и ГЕРБ, сме длъжни да му кажем, че служителите в СДОТО не са назначавани от ГЕРБ. Нещо повече – двама от тях са били назначени от министър Михаил Миков", се чете в декларацията.

Според ръководството на доскорошната управляваща партия основните политически сили най-накрая са се самоопределили и позиционирали в политическото пространство.

"Бъдещата коалиция е ясна. Зачестилите координирани акции и призиви за оставки на ключови фигури от ГЕРБ, са ярко доказателство за стремежа им да се състезават с компромати, а не с идеи и политики. За пореден път заявяваме, че няма да позволим политическо изнудване. Не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които се съветваха с Октопода и си уреждаха срещи с оперативно интересни лица като братя Галеви, днес да се опитват да ни вкарат в уговорената помежду им политическа сделка.

Сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти. Няма да участваме в този сценарий и ще се борим за доверието на гражданите честно и по правилата на демокрацията", завършва декларацията на ПП ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
9
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА-originall преди 11 години
Чета тук коментарите на *** как Герб щял да загуби катастрофално изборите и много се смея......Сега да ви кажа фактите за да млъкнете веднъж - завинаги.....1 процент= 60 000 гласа....Герб има сигурни 63 000 гласа от Българските полицаи+ техните семейства са - 2 процента...40 000 военни + техните семейства още 2 процента...250 000 Държавни служители +техните семейства са - 6 процента....500 000 ромски гласа - 9 процента....Имаме сигурни 19 процента от полицаи,военни и роми.....ТОВА Е
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИНТЕРЕСНО,ТАТЯНА ДОНЧЕВА ЗНАЕШЕ ДАЖЕ КОЙ ОТ СЛУЖБАТА Е СЛЕДЯЛ И ЖЕНА СИ С ТЕХНИКАТАГОЛЯМА ГРЕШКА ЦВЕТАНОВ,ЧЕ ОСТАВИХТЕ КАДРИТЕ НА БСП В СЛУЖБИТЕ...
86
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен121Абе незнам дали герб ще напълнят един затвор,но на теб със сигурност може да ти се напълни устата с една кофа л****!
85
1
 
11
 
! Отговори
ХАХА преди 11 години
Ясно е Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА, ДА БЕ ДА,
84
0
 
9
 
! Отговори
дядо преди 11 години
Ясно е ,как да не е ясно-Станишев,тройната и Костов са виновни-разбра ли мат'реале...
83
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ега ти ***, правят ни на *** ! Кой е министъра на МВР ? разбира се Цветанов и само той е нареждал незаконното подслушване и сега ГЕРБ си го оправдава, че той нищо не знаел. Тогава кой е наредил след като не е прокуратурата и съда ? Тези са изпълнявали неговата устна заповед и това е факт и няма за какво да ни лъжат. Спомнете си за докторите от Търговище когато Цветанов ги изкара престъпници също с подобно подслушване.
82
0
 
14
 
! Отговори
Славян преди 11 години
Разбира се, че Цв. Цв. не е поръчвал подслушване. Подслушване са поръчвали патокът Доналд и Крокодилът Гена.
81
0
 
0
 
! Отговори
nik преди 11 години
До Христовпак ще са същите данни, така че, няма смисъл :))))
80
1
 
14
 
! Отговори
Фидоска преди 11 години
О, и мен са ме снимали докато рупах трюфели.
79
6
 
4
 
! Отговори
Съселов преди 11 години
Подслушван съм,даже имам чувството че,със скрита камера са ме заснели когато бях по прашки.
78
0
 
17
 
! Отговори
Христов преди 11 години
Време е Мира Радева да направи "социологическо проучване".
77
0
 
13
 
! Отговори
коко преди 11 години
Лоши хора има в тази страна.Кой с..ра в гащите на Цецо???
76
1
 
13
 
! Отговори
ЕК-Шенген преди 11 години
Частна Корпорация `МВР`със собственици - Бойко Борисов,Цветан Цветанов и Калин Георгиев управлява България !
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ГЕРБ вай всички са меки китки !Не държат на думата си !
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ нанесли удар в сърцето на нещо несъществуващо вече 25 години.Ако Цветанов все още се смята за служител на ДС,значи удара е върху него.
73
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ е единствената политическа партия,която за изминалите три години и половина успя да върне България в руслото на Европа.
72
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека си дадем сметка, че според доклада на прокуратурата, докато Бойко и Цветанов са били подслушвани от собствените си служители, НИТО ЕДИН ЧЛЕН НА БСП не е бил послушван. Става ясно за размаха на Позитанските делавери в МВР и за влиянието на най-черната кумунизка организация ДС върху работата на държавните служители. Нищо чудно, че у по-податливат на влияние част от населението се набива безспирно идеята, че ГЕРБ са се провалили! "Да ама не" както казваше видния антикумуниз Петко Бочаров.
71
2
 
14
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Едва ли някой се е съмнявал, че ГЕРБ, и по-специално Цветан Цветанов използва МВР за да подслушва опонентите си.
70
3
 
10
 
! Отговори
До 94 преди 11 години
Първо разбери как се получават еврофондове и времето,за което се стига до получаване.Тогава ще разбереш поредните лъжи на Бойко.Дотогава си само еди ***,който е много лесно да лъжат и използват за свои нужди,когато си поискат.Иначе казано-не се излагай!
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен94 е човека който единствен до сега казва истината едно към едно.