Скандалът с подслушванията руши доверието, отсече Попова

За вицепрезидента изходът от проверката няма значение
19 апр 2013 13:58,
63
Скандалът с подслушванията руши доверието, отсече Попова
Маргарита Попова. Снимка: архив Булфото

Не е важно какъв ще бъде ходът и как ще завърши скандалът с подслушването, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова.

“Българският Уотъргейт“, или както стана модерно да се нарича наскоро “Цветановгейт“, избухна, след като лидерът на левицата Сергей Станишев внесе при главния прокурор Сотир Цацаров сигнал за нерегламентирано подслушване в СДОТО, ръководено лично от ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Миналата седмица обвинението потвърди, че две трети от сигнала е верен.

По думите на Попова обаче нямало значение дали сигналът ще се докаже или не, защото и в двата случая се руши доверието на гражданите в институциите и в страната.

Задължение на прокуратурата беше да поеме този сигнал и да направи проверка. Аз съм била свидетел и знам, че преди повече от десет години подобна проверка, във връзка със скандал за подслушвания, е правена - грандиозна, мащабна проверка, по времето на бившия главен прокурор г-н Филчев", допълни Попова.

По този начин вицепрезидентът припомни т.нар. “Филчевгейт“, когато стана ясно, че тогавашният главен прокурор е бил подслушван.

Тя припомни, че тогава били открити много организационно-административни нередности. Какво ще се случи сега, как ще продължи проверката, според нея, не е работа да го коментира. По нейни думи не бива да възхваляваме действията на прокуратурата, защото това поведение се дължи по закон. Веднага след обявяването на резултатите от проверката се чуха много одобрителни думи за действията на обвинението.

Попова коментира и предизборната кампания.

"Лично моята оценка е, че може би се говори малко повече. Ние си го правим това вече 20 години. Може би е време малко по-малко да приказваме, а поведението ни да бъде по-модерно, по-европейско и да си вършим нещата по-добре. Много приказки, убедила съм се отдавна, не са нужни", заяви още вицепрезидентът, цитирана от БТА.

По нейни думи по време на предизборната кампания трябва да се търси поведение на възпитани, толерантни хора, просветени, които познават правилата, зачитат резултатите, които се уважават помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Дреме ми на оная работа за вашите подслушвания. Що никой не говори за енергетика и по-специално за цените на тока ,а? Народа има ИСТИНСКИ проблеми, *** политически чавки такива.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сякаш светът не ни знае, какви *** сме!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 до 7Проблемът е в Бг-СЪД. СИСТЕМА !Всичко стига ,опира до нея ,и ....нищо !Всички доклади за Бг ,от ЕК на ЕС ,фиксират като 1-ва точка ---тя вече е КОНСТАНТНА :---СЛАБА СЪД. СИСТЕМА в Бг ---,от там идва и СЛАБА ДЪРЖАВНОСТ ,И ВСИЧКО НАДОЛУ!
8
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха.... преди 11 години
Какво доверие да рушиш ,когато него изобщо го няма?
7
0
 
10
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Ех Попова, сякаш народа не си знае институциите какви *на са, ми точно от този скандал са го научили !?!И тази се е взела на сериозно, нищо че в съдилищата всичко се е вмирисало (също)!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1Не се излагаме , ние сме си такива!Такива са ни управляващите!
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"По думите на Попова обаче нямало значение дали сигналът ще се докаже или не, защото и в двата случая се руши доверието на гражданите в институциите и в страната."Това не може да го каже един юрист , камо ли вице презирент!Недопустимо е ! Тук опира до възпитание!По неграмотни президент и вице президент сме няма ли до сега!***!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха!Ново двайсет!"Подслушването нямало значение"!Допустимо ли е такъв скандал в демократична държава"да няма значение"?За такова нещо в САЩ, Никсън за нула време получи шут в ***!ТОВА ,КОЕТО ТЯ ИЗ...РА Е ПРИСЪЩО ЗА ТОТАЛИТАРНО ДЪРЖАВА!!!
3
17
 
8
 
! Отговори
БСП "на оружие& преди 11 години
С две думи - "позитивната" изборна кампания на БСП е в ход ! СерГейчо започна да включва един след друг всички вентилаторни лай*омети ! Ха да видим, дали няма да затъне и той във фекалиите !
2
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попова е права ,не е нужно толкова плюване !
1
2
 
18
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 11 години
Излагаме се, пред света !