Първанов има сметки в черни офшорни зони, скочи Янев

Ще го съдя, така и на избори не се лъже, закани се потърпевшият
Обновена: 20 апр 2013 12:55 | 20 апр 2013 12:53,
283
Първанов има сметки в черни офшорни зони, скочи Янев
Георги Първанов Снимка: БТА

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов има сметки в черни офшорни зони чрез подставени лица, твърди лидерът на РЗС Яне Янев.

В предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия Янев разкри, че в списъка с въпросните подставени лица влиза и вдовицата на банкера Емил Кюлев – Весела Кюлева.

"В списъка е и Георги Гергов, пак с близки негови подставени лица. Директно ще се намери финансова взаимовръзка между Първанов и Георги Гергов", каза още Янев.

Според Янев в списъка има политици, които "с типичната си селска хитрост са преразпределили капитала измежду много фигури, които да им управляват финансите.

Георги Първанов веднага обяви, че ще съди лидера на РЗС за твърденията му. Казаното от Яне Янев е груба и долна лъжа, беше категоричен Георги Първанов.

"Дори по време на избори не може да се лъже така”, отсече Първанов. Той обеща, че ако се докаже, че той притежава такива авоари, те ще бъдат дарени на партията на Янев. Ако не се открие обаче, Янев трябвало да си понесе заслуженото.

Според информацията на Янев, получена от институции в чужбина, сметки в черни, сиви и бели офшорни зони имали още няколко десетки българи. Сред тях са „крупен банкер, който по българските студия се изживява за някакъв бонвиван, недосегаем, с голяма заплата и е близък с един експремиер. И дъщерята на въпросния експремиер е в списъка, каза още Янев.

Екскметът на Варна Кирил Йорданов също имал авоари в страни, където данъците са ниски или дори нулеви.

Офшорни сметки имал и "най-богатият български социолог", който по думите на Янев имал "яркочервено лице и яркочервено съдържание". Лидерът на РЗС обаче не пожела да му каже името, но загатна, че социологът е в съдружие с друг социолог, който е "много темпераментен, много ръкомаха" .

„В дъното на енергийната мафия стои Красимир Георгиев-Фронтиера, а негов повелител и чадър е Румен Овчаров”, заяви още Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия сметки в офшорките са комисионните за Белене, заради които спретнаха и мизериите през зимата!
183
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това комунистите нямате срам.Вместо да плюете по хората защитавайте лидерите си те имат нужда.ДА, ама ви е ясно,че това е загубена кауза.
182
9
 
4
 
! Отговори
иван преди 11 години
яне, хапчетата!
181
8
 
5
 
! Отговори
лекар преди 11 години
отвратен съм от тези нагли некадърници, които се правят на загрижени за здравеопазване, образование , култура и т. н. ! Напускам с огромна радост тази дупка и съветвам всички млади и способни хора да направят същото ! Смърт на тази " държава " !!!
180
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човещинка.
179
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 240Това е пренаписано!!!
178
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на ГЕРБ беше единственото до сега от 1989г. което работеше за хората, успя да стабилизира държавата и да преминем през световната криза с най-малко сътресения! И този успех се дължи в голяма степен на Борисов, заради неговите честност и почтеност като политик, които предишните нямаха! Тези му качества бяха оценени от европейските ръководители и те му имаха пълно доверие и за това единствено на БГ се дадоха повече пари от предишния програмен период-цели 15 млрд. ?! И това след като само преди 4 г. бяха спрени парите по всички еврофондове и БГ се сочеше за най-крадливата страна
177
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
parvanov e edin nagal predatel moshenik i prestapnik .s ostanalite boklyci v bg.
176
15
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Предизборните шмекерлъци на Кулезич .Двамата с лудото Яне са си лика прилика -за парички са готови и на най долните лъжи.Срам за Нова телевизия.
175
11
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
Събота и неделя гледам по Нова телевизия как Люба Кулезич и Кеворк Кеворкян се вживяват като адвокати и треперят някой да не каже лоша дума за любимците им Цветанов и Борисов ,незнам колко пари са получили за тази цел но сигурно не са малко.ЕДИН ЧАС СЛУШАХМЕ ТОЗИ НЕНОРМАЛНИК ЯНЕ,СПОРЕД МЕН ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ДАВА ДУМАТА НА ТОЗИ ***,НО ДРУГАРКАТА КУЛЕЗИЧ ЯВНО МИСЛИ ДРУГО.МНОГО ЖАЛКО КЕВОРК ДА СЕ ВЖИВЯВАШ КАТО АДВОКАТ НА ГЕРБ В КРАЯ НА КАРИЕРАТА СИ-ПАРИТЕ СИГУРНО СИ ЗАСЛУЖАВАТ.
174
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
към администратора :добре де няма да ги псувам повече ,ама всички политици са ми мноо противни(и все още ми идва да им тегля една българска ама както аз си знам)
173
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aaaaa
172
10
 
8
 
! Отговори
Янка преди 11 години
Кои ли му вярва на Янка вече!Само пушилка вдига! А и няма да влезе в парламента вече с неговите изцепки!Щеше да уволнява Борисов после взе да лиже!
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
крупен банкер, който по българските студия се изживява за някакъв бонвиван, недосегаем, с голяма заплата и е близък с един експремиер. И дъщерята на въпросния експремиер е в списъка,...Хампарцумян, приватизаторът на Иван Костов
170
2
 
0
 
! Отговори
бате Боко преди 11 години
До РУМЕН221
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че е така, таке е, но Янето няма как да го докаже. А и не мисля, че иска да го направи.Все пак трябва да има някакъв инстинкт за самосъхранение.
168
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със сигурност има сметки в офшорни зони бившия Президент на РъБъ, едва ли някой се съмнява в това, но е недоказуемо, освен ако името му случайно изскочи от списъка на Офшорлийкс. Янето ще бъде осъден за клевета, ще си плати глобата и туй то. Всяко чудо за 3 дни.Спечелилият делото ще си харчи парите, както досега, а овцете ще блеят възмутено за справедливост и възмездие.
167
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako zhiveem v normalna durzhava tozi otdavna da e v zatvora.
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Синът на касим дал как на 21 годищен милионер станал касим дал как се сдобил 400 тежки машини бетоновъзел и как са излъгали свои гласоподатели на миналите избори касим дал и колко са усвоили пари и за тях да говорят срещу ДПС говорят клеветяват къде са били до сега много са свесни фурнаджийски лопати ако намерите някой *** да Ви защат нямаме нищо напротиф.Всеки има свой избор.
165
3
 
12
 
! Отговори
пол преди 11 години
Ще го съдя, така и на избори не се лъже, закани се потърпевшиятЯвно опита си е опит....па я глассувах за Гоце, а он ни е ...омайвал? Блаженнии сме вярващирте електорални овчици, наше е царството небесно. А земното е на лъжците.