Първанов има сметки в черни офшорни зони, скочи Янев

Ще го съдя, така и на избори не се лъже, закани се потърпевшият
Обновена: 20 апр 2013 12:55 | 20 апр 2013 12:53,
283
Първанов има сметки в черни офшорни зони, скочи Янев
Георги Първанов Снимка: БТА

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов има сметки в черни офшорни зони чрез подставени лица, твърди лидерът на РЗС Яне Янев.

В предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия Янев разкри, че в списъка с въпросните подставени лица влиза и вдовицата на банкера Емил Кюлев – Весела Кюлева.

"В списъка е и Георги Гергов, пак с близки негови подставени лица. Директно ще се намери финансова взаимовръзка между Първанов и Георги Гергов", каза още Янев.

Според Янев в списъка има политици, които "с типичната си селска хитрост са преразпределили капитала измежду много фигури, които да им управляват финансите.

Георги Първанов веднага обяви, че ще съди лидера на РЗС за твърденията му. Казаното от Яне Янев е груба и долна лъжа, беше категоричен Георги Първанов.

"Дори по време на избори не може да се лъже така”, отсече Първанов. Той обеща, че ако се докаже, че той притежава такива авоари, те ще бъдат дарени на партията на Янев. Ако не се открие обаче, Янев трябвало да си понесе заслуженото.

Според информацията на Янев, получена от институции в чужбина, сметки в черни, сиви и бели офшорни зони имали още няколко десетки българи. Сред тях са „крупен банкер, който по българските студия се изживява за някакъв бонвиван, недосегаем, с голяма заплата и е близък с един експремиер. И дъщерята на въпросния експремиер е в списъка, каза още Янев.

Екскметът на Варна Кирил Йорданов също имал авоари в страни, където данъците са ниски или дори нулеви.

Офшорни сметки имал и "най-богатият български социолог", който по думите на Янев имал "яркочервено лице и яркочервено съдържание". Лидерът на РЗС обаче не пожела да му каже името, но загатна, че социологът е в съдружие с друг социолог, който е "много темпераментен, много ръкомаха" .

„В дъното на енергийната мафия стои Красимир Георгиев-Фронтиера, а негов повелител и чадър е Румен Овчаров”, заяви още Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
8
 
! Отговори
Daniel преди 11 години
До АнонименЕ то много ясно е намекнато кои са - Левон Хампарцумян (близък до Костов и дъщеря му, шеф на Булбанк), социолозите би трябвало да са Стойчев и Райчев, дъщерята трябва да е щерката на Костов, която беше в Уникредито Италия (собственици на Булбанк). Поне това би трябвало да са хората, ако се вярва на тази информация в Днес.бг
143
5
 
7
 
! Отговори
Какъв преди 11 години
До Анонимен Министър на какво? На спорта или на културата ? Боже пази България!
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
deeee palq4oto!kat 6e kazva6 ne6to kaji go -ko redi6 gatanki sme6nik !
141
3
 
17
 
! Отговори
До ЛОШ МАТЕРИАЛ преди 11 години
Поставих ти може би вторият плюс и си мислех, че ще бъдеш пълен с минуси и се учудвам наистина. Да, нашият народ сигурно си има и плюсове, но има една лоша черта, характерна за мнозинството ни: прави се на сляп, глух и ням, когато види, че нещо нередно се прави. Правим се на луди, че не разбираме, за какво става дума. Прекарваме се един друг. Дано и аз бъда правилно разбран от участниците във форума и да насочим усилията си и да станем по-добри, честни и справедливи, дано !
140
5
 
13
 
! Отговори
минаваща преди 11 години
България никога няма да е добре, докато слугува на другите. Трябва не да слугува, а да отстоява собствени позиции .Как да ги отстоява като ги няма, как да ги има като не знае какво иска, как да знае какво иска като хората вместо да работим здраво и да изискваме съскаме и назидаваме и се давим в собствената си злоба.....на роба..........
139
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Касим Дал го държат на каишка", защото бил разкрит при опит да внесе в България големи количества стрелково оръжие и експлозиви К4. Скандалното разкритие направиха в студиото на Нова телевизия лидери на Легия Антимафия". Те предадоха папка с документи на водещия Сашо Диков, който не можа да реагира адекватно. Искаше сензация, ето ти бомба", заяви Григор Здравков. Той е категоричен, че имало разработка на службите.Според Легия "Антимафия" опитът за оръжеен внос е бил направен малко преди атентата на летище Сарафово".
138
4
 
26
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Другари ето къде са парите на пенсионерите.
137
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само гоце и седеров ибрика има на сейшелите. А гоце изгоря в кипър.
136
5
 
19
 
! Отговори
Това е ясно преди 11 години
Е то това е обществена тайна за Гоце. Той е милионер но не е млад :). Имаше млада любовница обаче преди няколко години. Даже я прати на Евровизия по едно време.
135
6
 
7
 
! Отговори
66 преди 11 години
ХОРА КОЙТО ПОДКРЕПЯТ ИЛИ НАПАДАТ ЯНЕТО Е ТЕСТ ЗА ЛУДОСТ
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При толкова милиарди поне зъбите да си беше оправил.
133
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи Дянков е бил прав за "младия милиардер".
132
5
 
21
 
! Отговори
до Румен Леонидов преди 11 години
Днес е 20 ти апрелий, денят в който българите въстанаха срещу турците!
131
2
 
26
 
! Отговори
ЛОШ МАТЕРИАЛ преди 11 години
Всички, които са били в изпълнителната, законодателната и съдебната власт, както и в правоохранителните органи МВР, прокуратура, данъчни, общински органи, митници, разните му агенции, партии и други са участвали в корупционни практики - обществото ни е мнаго гнило и болно.Най-лошото е, че почти ВСЕКИ от нас би се съгласил да извърши престъпление от този вид заради пари. Не знам дали съм прав и сигурно ще ми пишете минуси, но мисля, че сами сме си виновни, като народ за положението ...
130
5
 
16
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Браво бе Яне,ти откри топлата вода,само незнам Гоце как ще се оправдава пред братушките за АЕЦ Белене
129
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
янето е еманацията на продажничеството и идиотизма българскикато чета не са малко последователите му
128
8
 
1
 
! Отговори
яя преди 11 години
до arhar-всички в герб ги изкара истински мъже.остава значи само ти подлогата да си жената в партията.ясно чий г-з е разпран.в този случай има необективност на оценката ти щото си от и-аната страна
127
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕРГЕЙЧО МАМИН ЗНАЕ ЗА ПАРИТЕ НА ГОЦЕ И ЗА ТОВА ТОИ НЕ СМЕЕ ДА РИТА
126
10
 
25
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Никога повече няма да плюя Янето защото в такива моменти трябва да има и един луд ,на който не му пука и назовава нещата точно такива каквито са.
125
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ги мислете ***! Те са устроили и пра пра внуците за 20 години! Изобщо им е през оная работа какво мислите!:D:D:D Вие мислете за разпраните си зад.....и а не за тях! Те ще се върнат на власт да ви ..... още преди да сте си зашили докрай гащите! :D:D:D