Образованието ни не изкарва конкурентоспособни младежи!

Костов: Много семейства не искат да пращат децата си на училище
Обновена: 21 апр 2013 17:27 | 21 апр 2013 15:48,
171
Образованието ни не изкарва конкурентоспособни младежи!
Иван Костов. Снимка: БТА

Според Иван Костов българското образование не произвежда конкурентоспособни млади хора в европейския смисъл на думата. Лидерът на ДСБ бе в Ловеч, за да се срещне със симпатизанти и да подкрепи водача на листата на коалицията "ДСБ-БДФ" за 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район Калин Янакиев.

На въпрос от присъстващите Костов отговори, че темата за образованието ще бъде засегната и обсъждана по-обстойно в последната седмица на предизборната кампания. Според него ученикът трябва да е в центъра. "И то не ученикът като такъв - абстрактен, а ученикът като съумяващ да покрие държавните общообразователни изисквания", заяви Костов.

Според него това е първата стъпка към реформата. Втората е гаранция за сигурност, за да има дисциплина, да не се допуска насилие сред учениците. По думите му много семейства вече не искат да си пращат децата на училище.

Едно от решенията според Костов е система, която да създава стимули училищата да бъдат по-привлекателни като работни места за качествените учители. Тези училища, които покриват по най-добър начин общообразователните изисквания, които изпращат най-много ученици като студенти или в престижни гимназии, да бъдат стимулирани с нивото на заплащане на учителите.

"Младите хора ще бъдат конкурентоспособни не когато главите им се напълнени с ненужно, фалшиво, често вредно и лъжливо знание, а когато имат човешки качества, които са необходими за съревнователния характер на общността, в която ние сме влезли.

Когато имат качества да направят избор за живота си, да си изберат професия, когато могат да носят отговорност за постъпките си", коментира лидерът на ДСБ.

Той допълни, че в голямата си част родителите са против реформите и промените в образователната система.

Законът за защита на конкуренцията може да обуздае монополите, смятат пък кандидатите за народни представители на коалицията ДСБ-БДФ в Бургас. Необходими са обаче промени.

Досегашният действащ закон не дефинира злоупотребата с господстващото положение и не третира на практика проблема с монополите. Тази своя теза застъпи и лидерът на ДСБ Иван Костов по време на посещението си в Бургас в началото на предизборната кампания, като представи и трите стъпки за излизане на страната от кризата, припомниха от щаба на ДСБ в крайморския град.

Сред тях са премахване на дискриминационната данъчна ставка от 15 на сто за едноличните търговци и облагането им като самонаети физически лица, както и законодателно намаляване с 90 на сто на бюрократичните процедури.

В програмата на коалицията е и оттеглянето на МВР от бизнеса, а също и възстановяване на солидарността и справедливостта в българското здравеопазване; увеличаване на парите за здраве от 4.1 процента до 6 на сто от БВП, без повишаване на здравната вноска.

Третата стъпка е свързана с поминъка и е обещание за запазване на съществуващите работни места и валутния борд, което ще гарантира финансовата стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: Иван КостовДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко ви плати *** Мавър за ежедневната реклама, статиите, банерите и т.н.?
71
10
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
Неспособност да премине в слединдустриалния стадий. ..Преди време в стенограмите на кръглата маса четох, че Луканов (който е духовен баща на драгалевския ***) пък говори за постиндустриално общество.
70
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодарение на непознати в историята умствени *** като Костов, България навлезе в славното "постиндустриално общество". Впрочмем, идеал на Лилов и Луканов. 80 % от БВП днес се формират от услуги - тоест, въздух под налягане. Дори когато полицията бие демонстранти, това влиза в БВП(труд по чупене на глави, палки, подслушване). В графата "услуги на населението"!?"Губещите държавни предприятия" ги няма...Ами къде са печалбите от това?
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никаква отсрочкаК. ик. н. Иван Костовв. Работническо дело 30 ноември 1989 г. Официалната доктрина продължава упорито да отказва признаването на органическите пороци на системата, а те са:1. Неспособност да създаде ефективна организация на труда. Излишните работници, служители, научни сътрудници, артисти и пр., са само последица от разрушените стимули за труд. 2. Неспособност да премине в слединдустриалния стадий. ..Бел.авт.Излишните работници, служители, научни сътрудници, артисти и пр.на улицата, заместени от така нужните олигарси,бандити, *** слединдустриалния с
68
3
 
6
 
! Отговори
3 преди 11 години
АНАТЕМА!
67
6
 
9
 
! Отговори
КНК преди 11 години
ДАЛИ МИСЛЕНЕТО Е ТРУДНА РАБОТА ??? България е държава от 135 години,от тях 65 управлява БКП/БСП с клонингите си ДПС,НДСВ,ГГЕРБ,АТАКА,РЗС и др.Сега клонираха и други - Кунева, Цонев и т.н. по познатата схема.Като си спомням все успехи,все победи,все първи места в света по какво ли не,САМО НЕ И ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ !!! МАЙ ОСТАНА САМО КОСТОВ ДЕТО Е ДОНЕСЪЛ НЯКАКВА ПОЛЗА ! ПО НЕВОЛЯ ,АКО ИСКАШ ПО ДОБЪР ЖИВОТ ,ТРЯБВА ТИ КОСТОВ !!! АКО ИСКАШ МИЗЕРИЯ И ПРОСИЯ - ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ! ТРЯБВА САМО ДА МИСЛИШ!
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фирми имат да си връщат от държавата над 364 млн. лв. забавен ДДС Само през февруари дълговете на ведомствата нараснали с над 6 млн. лв. Над три хиляди фирми в България имат да получават над 364 млн. лв. от държавата, която е забавила възстановяването на данъка върху добавената стойност (ДДС). Това сочи справка, изготвена от Министерството на финансите за БГНЕС след запитване по Закона за достъп до обществена информация.
65
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван Костов е формиран още преди 1989 г. Заедно с Венцислав Димитров и още няколко "умни глави" от БСП, те разработват "прехода"- тоест реставрацията на капитализма. Мумията се завръща, гледали сте този филм. За тези бълвочи получават стотици хиляди лева хонорари по линията на профсъюзите - Кръстю Петков. Обикновено се касае за преводи на популярни статии от времето на Тачър, Рейгън. Същите тогава са болни от Алцхаймер, тоест с увредени мозъци...
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шефът на Агенция Митници Ваньо Танов бе обвинен в неделя от Лукойл България в това, че продължава своя кръстоносен поход срещу най-голямата компания в България, като използва всеки повод, включително своята и на служителите си некомпетентност.
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само неконкурентни ... тотално неориентирани ги вади образованието.
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Декември 2001 Бялата книга за управлението на ОДС твърди: Държавата е издоена законноАнгелина Петрова Нецелесъобразни решения, явни далавери и кокошкарски кражби показа рентгеновата снимка на управлението. Костов се проверява, твърди говорителят на прокуратурата Николай Марков
61
2
 
7
 
! Отговори
КНК преди 11 години
До Анонимен 68 :От 4-ри продадени за 1 марка работи само един и то без стоманодобив!!!!! А Кремиковци е продаден 5(пет)пъти по-скъпо ! И продължи да работи 12 години след приватизацията си !!!Защо сега не работи - питай Симеончо,Станишев и Бойко ??? Нали си ги избираш винаги след 2001г.!!! Виж какъв рай настана без Костов !!! Пускаш телевизора - успехи, пускаш радиота-победи,а напоследък пускаш чешмата-потича мед и вино !!! Ха-ха-ха ! От 135г. България,БКП/БСП управлява 65 !!! Дали се замисляш?
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 66 , като са ги продали за 1 марка , защо сега те работят , а нашите не работят а ?
59
0
 
4
 
! Отговори
Смех, браточка! преди 11 години
Изявление на министър-председателя Иван Костов15 март 2001 г.Управлението на ОДС показа, че може да намери и следва този единствено правилен път за България. Оттук нататък от избирателите зависи дали ще продължим напред по него вече към нови цели - създаване на работа, благосъстояние и сигурност за всички българи.
58
2
 
2
 
! Отговори
ДО 53 преди 11 години
В Източна Германия продадоха предприятията за 1 марка инямаше никакъв пробем.Стига стия измислени милиарди.Кой луд щеше да плати толкова пари в държава в която хората мислят по този начин.
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 30 ноември 1989 в. Работническо дело публикува статия на Иван Костов, озаглавена Никаква отсрочка, в която той се обръща към управляващия елит с призиви за радикална реформа, а не стабилизационна програма[6]. В статията той изтъква 2 непреодолими пречки пред катастрофиралата командно-административна система - неспособност да се създадат ефективна организация на труда, както и неспособност икономиката да се трансформира в пост-индустриална.На Кръглата маса Костов първоначално е консултант на казионния профсъюз Конфедерация на независимите синдикати в България.[7] В последствие вл
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роден е на 23 декември 1949 г. в София в семейството на Йордан Генков (р. 1923) и Поликсена Димитрова. През 1967 г. завършва средно образование в 18 СПУ Кирил и Методий, след което е работник в Слаботоковия завод Климент Ворошилов и аеролог в Института по хидрология и метеорология.През май 1970 г. Костов кандидатства в конкурс на БГА Балкан за летци и авиодиспечери и след проведените през юни-юли медицински прегледи и психотехнически тестове се класира сред избраните 15 летци от 600 кандидати. В края на август заминава за Кременчуг, Украйна, СССР, където 1,5 мес. учи в Кременчугското
55
2
 
3
 
! Отговори
10 преди 11 години
Какво образование, като то ни поставя в рамка, и не се учат важни неща, а само глупости...за новия световен ред, за ваксини и т.н. нито дума, а и като децата почнат наистина да мислят и да предлагат алтернатива, това не се поощрява, а се убива и децата се наказват...да не говорим, как се пие алкохол, цигари...просто образованието днес ни прави послушни роби на системата!
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но вие като вицепремиер подписахте договора за продажба. Защо не преговаряхте за по-висока цена?-Това изобщо не е стояло като разговор, имаше проведени преговори, нещата бяха пред подписване. Ние трябваше да подпишем, иначе нямаше да има споразумение с фонда. Не е ставало въпрос за коментари и за други условия. Трябваше да вземем политическо решение - или да има споразумение с фонда или не. Помните колко важно бе сключването му.
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обединената българска банка бе продадена от кабинета "Костов" в края на юли 1997 г. срещу $3 млн. Купувачи бяха Европейската банка за възстановяване и развитие, инвестиционният фонд "Опенхаймер и Ко" и Булбанк. 3 години по-късно те продадоха дяловете си от банката, но срещу $207 млн. на Националната банка на Гърция. Така само от препродажбата те получиха близо $204 млн. печалба.