Ако имаме 100 депутати, ще пробвам да направя кабинет

Борисов пред Ройтерс: Всяка нация сама избира дали да се срине или не
24 апр 2013 17:52, Елка Василева
563
Ако имаме 100 депутати, ще пробвам да направя кабинет
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Две седмици преди предсрочните парламентарни избори лидерът на най-голямата партия в България отказва да отстъпи пред исканията на протестиращите, които го принудиха да подаде оставка от премиерския пост, и обещава да запази строгия контрол върху разходите, съобщи Ройтерс.

Бойко Борисов, бивш бодигард на комунистическия диктатор Тодор Живков, подаде оставка като премиер през февруари по време на вълна от демонстрации срещу ниския жизнен стандарт в най-бедната страна от Европейския съюз.

Но два месеца по-късно неговата десноцентристка партия ГЕРБ, която предизвика гняв за това, че поддържаше финансова стабилност с цел да запази фиксирането на валутата към еврото и не харчеше много, увеличава преднината си пред социалистите - нейния главен противник, в социологическите анкети, пише агенция Ройтерс.

Всяка нация сама избира дали да се срине или не, посочва Борисов в интервю за агенцията. Не мога да им дам нищо оптимистично, за да удовлетворя желанието им да чуят това, което искат да чуят, добавя той.

Наричайки социалистите комунисти и казвайки, че те са същата група, която е управлявала преди революцията от 1989 г., Борисов посочи, че тяхното обещание да създадат нови 250 000 работни места е нереалистично.

Ако ГЕРБ е на власт, ще запази 10-процентния корпоративен и подоходен плосък данък и ще продължи да използва парите от ЕС за изграждане на пътища и за енергийна ефективност наред с частни инвестиции в области като производство на автомобилни части, което би създало десетки хиляди работни места, заяви той.

Макар да не пожела да коментира евентуални коалиционни сделки, Борисов каза, че ако ГЕРБ спечели 100 от общо 240 места, или 42 процента, на изборите на 12 май, ще се опита да състави правителство, вероятно с неофициалната подкрепа от по-малки партии.

Ще бъде много, много лошо, ако България не успее да състави правителство. Но ще бъде още по-лошо, ако бъде сформирано правителство на всяка цена, цитира Ройтерс думите на бившия премиер.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
428
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тая Мутра съвсем откачи! Кви 100 депутата, кви 100 лв. бе, герберуги! А на бас, че и 80 няма да имате и че ще сте втори на тези избори! На другите - трети! И на по-другите ще сте като НДСВ - мъртви!
427
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такива медии! През гъстата червена пръдня трудно се гледа!На хората какво ли още ще им се внушава?
426
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка нация сама избира дали да се срине или не, посочва Борисов в интервю за агенцията.--Вие ни сринахте ВЕЧЕ ОТ ЕВРОПА НИ СРАВНЯВАТ С КИТАЙ ПРЕДИ 90-те ТУРЦИЯ СЛАГА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ.ВЪПРОСЪТ МИ Е :ЗАЩО ВИ Е ТАЗИ ВЛАСТ КАТО НЕЗНАЕТЕ КАК СЕ УСТОЯВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ И НЕ СЕ БОРИТЕ ЗА НАРОДА СИ??? АМИ НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ 4Е НАРОДА ВИ СЕ НАГЛЕДА И ВИ СЕ НАРАДВА ВЕЧЕ БАНАЛНИ НЕ НАГЛИ СТАВАТЕ ВЕЧЕ
425
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ГО МИСЛИ ИЗБОРА, ГЕНЕРАЛЕ П Е Ч Е Л И М ПАК И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМАШ 100 ЧОВЕКА
424
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Орешарски е един перфектен професионалист - казват и "враговете", ама чак днес, когато е явно осирането на ГЕРБ тотално...
423
2
 
5
 
! Отговори
Мария преди 11 години
След като направихте всичко възможно да я сринете, облягайки се на вашите "мускулни" изцепки, моля, повече не се напъвайте - не ви вярвам!
422
1
 
1
 
! Отговори
imigracija преди 11 години
mom4eta, mnogo ste tapi, kato vjarvate. Elate v Evropa i sled tova se varnete v Bulgarija, za da sravnjwate!
421
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дръндер, *** просто! 10% дабък е едно от няколкото хубави неща, който Тиквата не успя да съсипе! А вас, БСП, трябва да ви забранят!
420
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мечтиииииииий! Този за власт е готов и ла.на да яде!
419
6
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ = БКП+ преди 11 години
Гербав *** борисоффффффффффффффф
418
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИДЯХМЕ ТЕ КАКВО МОЖЕШ - СТАВАШ ЗА ПЛАШИЛО НА БУСТАН
417
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУДА,БУДАПАК БЪЛНУВА,ИСКА МУ СЕС МАГИСТРАЛИОТНОВО ДА ЛУДУВА.
416
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойкоооо,под твоето "мъдро" ръководство държавата се срина толкова,че няма накъде повече.
415
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда пак се е размечтал.При цялата мизерия на която ни подложи,при всички скандални разкрития за корупция,подслушване и тотален страх,той още си въобразява,че хората го искат.Само днес двама млади хора са се самоубили(за тях беше съобщено,може и да са повече).Народа изтрещя от мизерия,но на кой му пука.Важното е да се докопат отново да властта,АКО ИМ ПОЗВОЛИМ.
414
3
 
15
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
"Ако ГЕРБ е на власт, ще запази 10-процентния корпоративен и подоходен плосък данък и ще продължи да използва парите от ЕС за изграждане на пътища и за енергийна ефективност наред с частни инвестиции в области като производство на автомобилни части" Ето това е всичко което ще прави ГЕРБ си признават грешките и ще ги повторят!
413
3
 
11
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
"Ако" е велика дума цапа *** и мирише а ваще *** са по пълни от памперсите на бебе! Вие яко оцапахте пейзажа а България избра да не се срине, като срине ГЕРБ и ги измете от политическата сцена!
412
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО, ГОЛЕМ СИ, НЕАМ ИМ СА ДАВАШ, ВКАРВАШ 240 ДИПУТАТИ И СИ ОК, 35 ГОДИНИ НАРОДНА ВЛАСТ И МИЛИЦИОНЕРИ, ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
411
3
 
11
 
! Отговори
sorry преди 11 години
Четири години работата ти беше проба-грешка,а сега искаш да се пробваш отново на грешка-проба.Наивник!
410
4
 
15
 
! Отговори
Тъпак преди 11 години
Мутрата отново се надява да извади тезгяха и да започне пазар на депутати от по-малките партии. Ей, поддръжници на ГЕРБ, вие луди ли сте ?
409
3
 
11
 
! Отговори
ДИСИДЕНТА преди 11 години
ОТНОВО ИСКАЛ ДА НИ ВКАРА (ГО) СТОТИНА (ПЪТИ).Я ДА ГО ИЗПРЕВАРИМ ПРЕВАНТИВНО....