Мирослав Найденов дал нови данни на прокуратурата

Той става защитен свидетел, защото имало реална опасност за живота му
Обновена: 25 апр 2013 16:50 | 25 апр 2013 16:31,
308
Мирослав Найденов дал нови данни на прокуратурата
Мирослав Найденов. Снимка: Булфото

Ексземеделският министър Мирослав Найденов е потвърдил при разпитите си в Софийска градска прокуратура всички данни, изнесени от него тази сутрин по bTV за скандала с подслушването и е добавил нови факти. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

На Мирослав Найденов е назначена лична охрана по негово искане и след като наблюдаващият поркурор по досъдебното производство срещу тримата служители на СДОТО е преценил, че може да възникне реална опасност за живота и здравето на Найденов. Арнаудова отказа да съобщи на какво се базират опасенията на Найденов и прокурора и от кого се страхува ексземеделският министър.

По-рано днес стана ясно, че на ексминистъра е назначена охрана след негова молба. По закон има два вида защита за свидетеля - като му се назначи лична охрана или ако той остане анонимен при даването на показания.

Така Найденов придобива качеството на защитен свидетел, като това по никакъв начин не облекчава положението му на обвиняем по другото производство, по което прокуратурата вече му повдигна обвинения, уточни Арнаудова.

Ексминистърът бе привлечен като обвиняем по три досъдебни производства - за принуда, корупция и злоупотреба със служебно положение.

Още по темата
Арнаудова обясни още, че засега не може да даде повече подробности относно новите данни, които е представил Мирослав Найденов на обвинението. Обстоятелства за това какви показания е дал свидетелят Найденов не мога да дам, категорична бе говорителката на СГП. По нейни думи разпитът на Мирослав Найденов е започнал много скоро след като е приключило телевизионното му участие в bTV, при което той обяви, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет на Бойко Борисов.

Днес цял ден журналисти чакат Найденов в различни сгради, където може да бъде разпитван. Малко след гостуването му в студиото на bTV обвинението разпространи съобщение, че Найденов ще даде показания в специализираната прокуратура. След като го чакаха часове наред пред тази сграда от обвинението разпространиха друго прессъобщение, от което стана ясно, че Найденов вече е разпитан. При пристигането в Съдебната палата обаче журналистите видяха Мирослав Найденов да влиза на етажа на Софийска градска прокуратура.

Арнаудова обясни, че Мирослав Найденов е продължавал да се намира в Съдебната палата, защото е изчаквал да пристигне личната му охрана. Естествено, че прокурорът ще изчака личната физическа охрана да пристигне и той да предаде лицето, обясни Арнаудова.

Тя уточни, че само земеделският министър ще се ползва с протекции на МВР, но не и семейството му. По нейни думи показанията, които е дал Найденов днес, ще бъдат проверени и чрез други способи, за да се съберат необходимите доказателства. Арнаудова отказа да каже директно дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и експремиерът Бойко Борисов също ще бъдат призовани като свидетели. Ако се наложи, всеки от тях ще бъде разпитан, категорична бе Арнаудова.

Днес Мирослав Найденов обяви, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал всички министри от кабинета Борисов и това е било широко известно. Всичко това става на фона на вихрещия се вече седмици наред скандал за незаконно подслушване на СДОТО.

След като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та, главният прокурор започна проверка и по-късно стана ясно, че две трети от сигнала за нерегламентирано подслушване на общественици, бизнесмени, политици, се е потвърдил. Трима шефове на СДОТО и един служител на звеното бяха привлечени като обвиняеми по случая. За момента ексвътрешният министър Цветан Цветанов категорично отрича да е участвал в нерегламентираното подслушване, а зад гърба му застава и експремиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До "стара планина& Нееееееееееееееее, а за да му опростят някоя и друга годинка! Мисля, че това е правилна сделка. Не се грижи за парите мууууу!
197
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дооообре , а след психозата какво- ...... ше ядете к. ра на комунистите и турците :)
196
1
 
4
 
! Отговори
до 285 преди 11 години
Ти допускаш ли, че герберастите са некорумпирани? Няма ли контрабанда на наркотици, цигари и горива? Няма ли? Всеки ли може да си построи фотоволтанична централа. Приятел, които има пари се оплака, че не му давали. Колко герберчета се облажиха с такива? А тези смешници от парламента? Далавераджии, лобисти, лъжци. Веднъж вече гласувах за тях и НЕ ОПРАВДАХА ДОВЕРИЕТО МИ. България се превърна в *** заради тях. До тук!!!
195
3
 
0
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Алексиев от БОП Сливен е наи добрия полицай
194
1
 
10
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
До "стара планина&Той Миро парите отдавна ги е взел след като си прати домочадието навън, едва ли са на мотел 2 *!? Обаче го е страх, че тези дето са му ги дали сега си търсят барабар с лихвите...Плюят се един друг, единия е с охрана от МВР, другия го пази НСО... кой ли толкоз им се е наточили защо ние да плащаме за всичко това?
193
4
 
6
 
! Отговори
"стара планина& преди 11 години
За пари ли се продаде Миро? За мноооооооооого ли пари?
192
1
 
3
 
! Отговори
Печенката преди 11 години
До 280То явно нямаш много интелект, щом не приемаш чуждо мнение от по-еродирани хора и щом смяташ че подслушването е най-големия проблем в страната. Хората, които бяха наскоро по улиците искаха по-добър и достоен живот и не се интересуват от това че ще бъде подслушван някой олигарх или корумпиран политик. А по твоята "логика" в САЩ демокрацията би трябвало да е погазена най-грубо - те слушат целия свят. Поправи си малко речника, много е беден и в него преобладават селски изрази и обиди
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 275Не съм от ГЕРБ и дори не симпатизирам на никого. Не смятам, че тази партия е "По-мутренска" от която и да е предходна. При БСП, ДПС и НДСВ също имаше министри, на които им беше повдигнато обвинение. Дано да са повече и се радвам, че и на Найденов са повдигнати такива. За какви скандали става въпрос. За това че политическата мафия се е оплашила предизборно да не би МВР да ги хване да купуват гласове, поради което им отрязаха всички правомощия? А кой според теб го направи ГЕРБ...не мисля
190
3
 
10
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
Ти трябва да си доста кух, ако си мислиш, че подслушванията не са един от реалните проблеми на обществото. ГЕРБ грубо погазиха демокрацията. А интерес да пишеш глупости имаш ти, защото вече няколко часа пишеш, не водиш дискусии а изливаш помия срещу истинските факти. Това е защото си жалък нискоителигентен *** който мечтае да се издигне сред 10мата симпатизанти на ГЕРБ от някой селски комитет...
189
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са свършени! Никога повече ГЕРБ. Предлагам да се дерегистрират като политическа партия.
188
1
 
5
 
! Отговори
Печенката преди 11 години
Няма как на Найденов семейството да е в опасност. Този човек е в развод с жена си и тя отдавна си живее отделно от него, а той си има друга. Просто недоумявам какво става та журналистите не знаят нищо по този въпрос. По медиите се говори постоянно за подслушвания, а не за реалните пробелми на обществото. И кой преди изгбори има полза от това...мисля, че не е ГЕРБ. А защо тези същите ни използват за пореден път толкоз елементарно??? Вие сами си отговорете
187
7
 
6
 
! Отговори
до 277 преди 11 години
Миро е от село до Враца ама поне е станал министър. Ти си селска душица и форумен плъх...Браво на Мирослав Найденов и Трайчо Трайков за доблестта.Сбогом ГЕРБ. Здравей затвор за Цветанов и Борисов!!
186
3
 
7
 
! Отговори
до 275 преди 11 години
Ами толкова по-зле за ГЕРБ, че имаха такъв министър, че и ви беше министъра с най-висок рейтинг. Приятелю, каквото и да пишеш пп ГЕРБ е свършена. тя е един политически труп, който ще бъде изяден от лешоядите на народното недоволство, защото скандалите станаха твърде много. В този форум сте един или двама човека който подкрепяте ГЕРБ и цял ден пишете коментари. Партията ГЕРБ отдавна няма симпатизанти. има само подставени лица.Партия без идея и без кадри. С две думи: мутренска партия!!
185
3
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Не е за вярване, че държава ще плаща за охраната на Миро Найденов, както бе и с Доган. Този човек е за затвора. Брат му още преразпределя пари от корупционната му дейност във Врачанско. Само да добавя, че Миро е от село до Враца
184
1
 
2
 
! Отговори
ЗЗКИ преди 11 години
Това за забраната за попълване на въпросниците по отношение проучване със ЗЗКИ е пълна глупост. Приятелю няма как длъжностно лице, което е встъпило в длъжност да не попълни такъв въпросник, при положение че длъжността му изисква да има достъп до някаква класифицирана информация. Ако си попълвал такъв въпросник, ще разбереш, че в него няма въпроси касаещи имуществото и доходите, а самолични данни на попълващия и неговите близки. А ти да не си от тези студенти, за които БСП плаща да пишат глупости
183
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ц.Ц. и Б.Б. не са толкоз черни, колкото Найденов твърди. Имайки предвид миналото на Найденов по прякор "Миро Мазния", същият направи много бели. В родния си край изгради мрежа от корупционни канали, пред които скандала с Калина е направо детска шега. Същият този министър направи така, че за 2 дни сиренето и каймата скочиха двойно поради някакви си приети "стандарти" - БДС и "Стара планина - а реално не е така. Просто взе много пари за това от различни големи фирми. Така, че да не ни занимава с .
182
2
 
6
 
! Отговори
матрял преди 11 години
Кофти е матряла, боко, кофти е матряла! Ама най- кофти от целия матрял е гербавият.
181
2
 
5
 
! Отговори
СЛУЖИТЕЛ преди 11 години
ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО ИНТЕРЕСНО ! ТЕПЪРВА БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВА В ПРОКУРАТУРАТА И ЗА ОЩЕ ЕДНО ГРУБО НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА . СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА ,ЗАЩО Е ЗАБРАНИЛ НА СВОИТЕ КМЕТОВЕ И ДРУГИ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ,ДА ПОПЪЛВАТ ВЪПРОСНИЦИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОУЧВАНЕТО ИМ ПО ЗАКОНА ЗА КЛАСИФИЦИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ ! А , ТАМ ,В ТИЯ ВЪПРОСНИЦИ, ИМА МНОГО ИНТЕРЕСНИ ВЪПРОСИ НА КОИТО МУТРЯГИТЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ЧЕСТНО И ПОЧТЕНО -ИНАЧЕ ГИ ГРОЗЯТ СЪДЕБНИ ДЕЛА И ЗАТВОР ! ИНТЕРЕСНО ,НАЛИ ?
180
5
 
6
 
! Отговори
ГМ Димитров преди 11 години
Става интересно.След като Алексей Петров,като съветник на Станишев,му отмъкна няколко секретни папки и ги представи на ББ,като дойде на власт,да му се докара,но нашият не му обърна внимание.И сега,разследваният за три престъпления МН,преди да "проговори"небивалиците си,се посъветвал със същия АП,който,познат като Октопода и Трактора,и е разследван за жестоки престъпления! Хайде,има ли други,пропагандната машина на столетницата има нужда от още храна,плаща добре,спонсори от олигарси до престъпниц
179
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аут- сайдер,/ника ти е подходящ/Ти наистина си много,ама много простичко ***-изказваш се неподготвен.Всъщност,кажи му червена *** и го отмини.Никога вече червената чума БСП!