Мирослав Найденов дал нови данни на прокуратурата

Той става защитен свидетел, защото имало реална опасност за живота му
Обновена: 25 апр 2013 16:50 | 25 апр 2013 16:31,
308
Мирослав Найденов дал нови данни на прокуратурата
Мирослав Найденов. Снимка: Булфото

Ексземеделският министър Мирослав Найденов е потвърдил при разпитите си в Софийска градска прокуратура всички данни, изнесени от него тази сутрин по bTV за скандала с подслушването и е добавил нови факти. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

На Мирослав Найденов е назначена лична охрана по негово искане и след като наблюдаващият поркурор по досъдебното производство срещу тримата служители на СДОТО е преценил, че може да възникне реална опасност за живота и здравето на Найденов. Арнаудова отказа да съобщи на какво се базират опасенията на Найденов и прокурора и от кого се страхува ексземеделският министър.

По-рано днес стана ясно, че на ексминистъра е назначена охрана след негова молба. По закон има два вида защита за свидетеля - като му се назначи лична охрана или ако той остане анонимен при даването на показания.

Така Найденов придобива качеството на защитен свидетел, като това по никакъв начин не облекчава положението му на обвиняем по другото производство, по което прокуратурата вече му повдигна обвинения, уточни Арнаудова.

Ексминистърът бе привлечен като обвиняем по три досъдебни производства - за принуда, корупция и злоупотреба със служебно положение.

Още по темата
Арнаудова обясни още, че засега не може да даде повече подробности относно новите данни, които е представил Мирослав Найденов на обвинението. Обстоятелства за това какви показания е дал свидетелят Найденов не мога да дам, категорична бе говорителката на СГП. По нейни думи разпитът на Мирослав Найденов е започнал много скоро след като е приключило телевизионното му участие в bTV, при което той обяви, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет на Бойко Борисов.

Днес цял ден журналисти чакат Найденов в различни сгради, където може да бъде разпитван. Малко след гостуването му в студиото на bTV обвинението разпространи съобщение, че Найденов ще даде показания в специализираната прокуратура. След като го чакаха часове наред пред тази сграда от обвинението разпространиха друго прессъобщение, от което стана ясно, че Найденов вече е разпитан. При пристигането в Съдебната палата обаче журналистите видяха Мирослав Найденов да влиза на етажа на Софийска градска прокуратура.

Арнаудова обясни, че Мирослав Найденов е продължавал да се намира в Съдебната палата, защото е изчаквал да пристигне личната му охрана. Естествено, че прокурорът ще изчака личната физическа охрана да пристигне и той да предаде лицето, обясни Арнаудова.

Тя уточни, че само земеделският министър ще се ползва с протекции на МВР, но не и семейството му. По нейни думи показанията, които е дал Найденов днес, ще бъдат проверени и чрез други способи, за да се съберат необходимите доказателства. Арнаудова отказа да каже директно дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и експремиерът Бойко Борисов също ще бъдат призовани като свидетели. Ако се наложи, всеки от тях ще бъде разпитан, категорична бе Арнаудова.

Днес Мирослав Найденов обяви, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал всички министри от кабинета Борисов и това е било широко известно. Всичко това става на фона на вихрещия се вече седмици наред скандал за незаконно подслушване на СДОТО.

След като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та, главният прокурор започна проверка и по-късно стана ясно, че две трети от сигнала за нерегламентирано подслушване на общественици, бизнесмени, политици, се е потвърдил. Трима шефове на СДОТО и един служител на звеното бяха привлечени като обвиняеми по случая. За момента ексвътрешният министър Цветан Цветанов категорично отрича да е участвал в нерегламентираното подслушване, а зад гърба му застава и експремиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно е - щом герберската прокуратура, следствие, съд и прокурор не могат ГЪК да кажат, явно доказателствата и размерите са страшни! Но то какво можеше да се очаква от милиционери, доносници, физкултурници и прочие калинки, освен да станат милионери за 4г по потресаващо нагъл и безочлив начин.
157
14
 
5
 
! Отговори
намръщен преди 11 години
До АнонименТака е, мръсните долни бесепари подхвърлят теза неща, другарю Анонимен 238. Иначе ще гледат властта през крив макарон още 20 години
156
14
 
3
 
! Отговори
намръщен преди 11 години
Жалка контраатака на един шутиран от ББ ***
155
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, че ми е кеф как всеки ден има нов грандиозен международен скандал с тъпите тикви.
154
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОМ ПРОКУРАТУРАТА МУ Е ДАЛА СТАТУТ НА ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ- ЯВНО Е, ЧЕ ДАННИТЕ, КОИТО Е ДАЛ В ПРОКУРАТУРАТА СА ТВЪРДЕ СЕРИОЗНИ.
153
3
 
2
 
! Отговори
до 235 преди 11 години
Браво! Изказване на истински ***!
152
2
 
10
 
! Отговори
БУДАла преди 11 години
Който каже за далаверите, че и сведетелства за тях бива изключен от герб! Тези избори са на живот и смърт за герб. Или печелят имунитет или в пандиза и няма апартаменти, банки, имоти, влогове в офшорки, и т.н.
151
4
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
koi znae 4ervenite s kvo go durjat ili sa otvekli neki blizak i go durjat da govori gluposti ako gi e znael tia neshta sho do sa e mal4al.
150
3
 
12
 
! Отговори
цирк ушеви преди 11 години
ГЕРБЕРИТЕ НЕ ЗНАЯТ НА КОЙ СВЯТ СА! Да видим след новите разкрития дали като членове няма да останат само Тиквата, Цвъцко -антенката и Дянков.
149
1
 
3
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Браво !
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас, просто не мога да проумея как някой иска да подслушва такива честни и почтени хора като българските министри. Българският министър е чист като капка вода, като момина сълза. ГЕРБ и Цветанов трябва веднага да напуснат политиката. Колаицията на БСП, ДПС и Кунева гарантира, че министрите при никакви обстоятелства няма да бъдат подслушвани.
147
4
 
5
 
! Отговори
toni преди 11 години
Кутев научи си платените ла.номети и на други думи освен Буда, Цоко, Боко знам че е трудно защото са неграмотни ама опитай поне избори с три думи не се печелят, успех на теб и партията ти на изборите в кндр чао тъпчовци!
146
6
 
16
 
! Отговори
алек преди 11 години
по големи *** от герб не сме виждали и няма да видим
145
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такива медии! През гъстата червена пръдня трудно се гледа!На хората какво ли още ще им се внушава?
144
5
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
от 60 г. непрестанно се подслушват българските политици и всички служители на ръководни постове, не знам какво толкова ви учудва. А от БСП ако ще ББ и Цв. Цв. в национален ефир да признаят за подслушванията, наркоканалите, апартаментите, гей- връзките и т.н. пак си остават ***.
143
2
 
5
 
! Отговори
до 213 преди 11 години
Те децата не са от него бе, да се кълне в тъщата! Геят като ви го рекна пискахте като ощипани, ама верно сте си ЦИРКАДЖИИ! Пък Цветанов (Многострадалната Геновева) все е жертва, горкичкият, жив да го ожалиш! Аре беж обратно в Народната Милиция, КОМУНИСТИЧЕСКИ ЧЕНГЕТА!
142
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найденов който продаде дюните на Несебър сега взе пари за компромат.
141
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мафията вече крои пъклените си планове.По всички телевизии радостно подскачат познати политически чадъри.Мафията срещу ГЕРБ.България - към дъното - това става днес.
140
5
 
9
 
! Отговори
NM преди 11 години
Явно не им стига че разсипаха държавата, а сега сами себе си започнаха да се унищожават, циркаджии действително се оказа много точно определение.
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ненаказано добро и това е кадрова грешка на Цветанов". Това обяви в Златоград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно скандала с изказването на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Припомняме, че Найденов заяви, че Цветанов е подслушвал всички министри, включително и премиера. Борисов добави още, че няма да иска оставката на ексвътрешния министър и зам.-председател на ГЕРБ.