Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг

"Гражданите и ГЕРБ ги делят 33 члена в Наказателния кодекс"
Обновена: 26 апр 2013 21:39 | 26 апр 2013 20:30, Елка Василева
231
Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг
Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

“Борисов да се откаже от имунитета като кандидат за народен представител”. За това призова на извънредна пресконференция Йонко Грозев, секретар на “Движение България на гражданите”, съобщи пресофисът на партията. По думите му в разпространените записи между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов има достатъчно данни за извършено престъпление срещу правосъдието.

“С този разговор пада маската от лицето на ГЕРБ и от лицето на Бойко Борисов, който се опитваше да ни убеди, че миналото му от 90-те години е забравено. ГЕРБ управлява държавата по мафиотски без никакво отношение към институции и закони. Всичко е на принципа на мафията “ти на мен, аз на теб”, допълни още  Грозев.

Председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева заяви, че политиката не е място за мафиотски уговорки. “Тези, които говорят по начина, по който чухме, ще се избият един друг”, допълни Кунева. “Това е радиация. Днес е годишнината от Чернобил. Оттук нататък радиацията ще я дишаме и ще я поглъщаме десетилетия напред”, каза още Меглена Кунева.

Още по темата

В отговор на въпрос как ще коментира думите на бившия премиер към бившия министър на земеделието – “Т’ва ти е проблем, щото са европейски пари”, Кунева отговори, че е щастлива за създаването на тези пречки пред Борисов и хората му, когато преди 8 години е подписала Договора за присъединяването на България към Европейския съюз.

Лидерът на “Движение България на гражданите” съобщи, че е получила много обаждания от жени и граждани, които са шокирани от нивото на чутото, от това как може да бъде обругаван българският език, от това, че прокурорът казва за прокурори “Нали ти си го избра”.

“Народът иска обяснение какво се случва”, категорична бе Кунева, като подчерта, че ще продължи да “създава проблеми” на Борисов.

На въпрос дали скандалът с подслушването ще даде на Кунева самочувствие да говори като бъдещ премиер, тя коментира: “Жалко е политик да черпи самочувствие от скандали. Аз черпя самочувствие от кадърните хора в листите на “Движение България на гражданите” и от хората, с които се срещам - тези, които не са се отказали и които ги е грижа един за друг и за страната”. “Има нужда от реванш на нормалното, което се надявам да се случи на 12 май”, подчерта още Меглена Кунева. Тя допълни, че между гражданите и ГЕРБ има разделителна линия от поне 33 члена в Наказателния кодекс. “Движение България на гражданите” и ГЕРБ – това са паралелни светове и милиони години да минат, трудно ще се намерят пресечни точки между тях”, каза Кунева.

“Когато чуеш такова нещо от човек, бил премиер до вчера, остава ли капка съмнение, че той е способен да милее за обезлюдени села? Смятате ли, че той разбира защо се самозапалват хората, че усеща глада? Смятате ли, че той може да си спази обещанието да се разплати с бизнеса или да спре държавата да е репресивен орган?”, коментира записите говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков.

“Питам Борисов и Цветанов така ли са се решавали съдбите на цели отрасли, които съсипаха? На подобни сбирки това ли е бил стилът им на работа?”, допълни още Прошков. Той посочи, че може би е редно президентът да свика КСНС. “Проблемът е кого ще свика, служебният кабинет не носи промяната, на която се надявахме. Оказва се, че вътрешният министър продължава да е Цветан Цветанов”, добави още Прошков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
5
 
! Отговори
да преди 11 години
шъ къ избият ама преди тва и тебе ще сдъвчат и изплюят щот горчиш гадно
90
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха-ха-ха. Такъв народ като този няма. Много обича да го тъпчат.....и да го прецакват. Иначе не се чуства жив. Ужас!
89
5
 
16
 
! Отговори
До 95 преди 11 години
Благодарение на присъединяването към ЕС България получи милиарди евро в последните години - това е фактът. Ако сте от ***, които искат да излизаме от Европа и да отиваме към Азия, няма смисъл да спорим повече - безнадежден случай сте :)
88
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУНЕВА , ако искаш да гласуваме за теб ето какво искаме:--- узаконяване на проституцията.--- премахване ДДС на българските основни храни като /хляб,мляко,олио,сирене и др./--- лесен и свободен достъп до здравеопазване--- чуждите фирми да плащат заплати колкото в Германия--- учебните места=работните места--- малка търговия като сергия или павилион с един данък от 5000 лв годишно и нищо друго.--- По високи данъци за мръсни и не подържани предблокови пространства.--- Стимулиране на хора
87
6
 
0
 
! Отговори
отново цитат преди 11 години
Финансирането на партията ѝ е повод за критики и съмнения за неясен произход на големите финансови средства с които става от страна на РЗС.
86
9
 
4
 
! Отговори
цитат преди 11 години
Остри обществени критики към Кунева, че не е защитила правата на потребителите, отправят водещи правозащитници и застъпници на свободата на словото в киберпространството в началото на 2012 г. по време на масовите протести срещу международното споразумение ACTA[28], което налага цензура в Интернет [29] [30] [31]. Критиките към Кунева са, че в качеството си на европейски комисар е участвала в три заседания на Европейската комисия, в които е обсъждано и са вземани решения по ACTA без да изрази отри
85
5
 
2
 
! Отговори
от 91 преди 11 години
Ей, и на български език го има в Уикипедия със заглавие: Присъединяване на България към ЕС. А, виж колко глави са затворени. Пак в Уикипедия прочети за госпожа Кунева, този път като напишеш името й. Да видим кой клевети и кой си измисля.
84
18
 
6
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
Дъртата. си продължава "политиката" при всеки скандал да кудкудяка и да се опитва да привлича избиратели. Докога бе, Кунева, смени го малко тоя модел! Виж, че на хората им омръзна тотално твоите жалки опити за конспирации. Ако някой има къса памет проверете в търсачката - вижте дали няма една разправия и тая . да се обяснява колко са грешки всички :@!
83
13
 
5
 
! Отговори
do 92 преди 11 години
По-голям виц не съм чувал. Кое наричаш клевета? Ей, сега ще ти покажа къде да ги намериш- на английски език. Д а видим аз ли си служа с клевета или ти си позволяваш да обиждаш честни хора, а? Колко ти плаща госпожа Пръмова?
82
3
 
18
 
! Отговори
До 91 преди 11 години
Това са жълти глупости. Интелигентните хора вярват на документи и доказателства. Вие си служите с клевети, затова няма как да имате успех :)
81
13
 
6
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Способни и интелегентни нямакакдаподкрепят другарката Пръмова, защото тя прецака и АЕЦ Козлодуй, прецака и земеделието, прецака и образованието. Точно тя- госпожа "Yes, sir'.
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземете парите на тези, които ви грабиха и скубеха 23 години и ги изпратете по затворите. Събудете се.
79
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз все повече клоня към това да гласувам за Кунева. Виждам, че я подкрепят все интелигентни и способни хора, а сред такива се чувствам добре.
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този народ трябва да се събуди и цялата политическа върхушка, която го направи роб в собствената му страна да бъде по затворите, а парите им - в държавната хазна. Ще има за пенсии, щеима за училища, за здравеопазване. Убеден съм. Ама още спят дълбок сън. Какво, ако на цялата *** не вземат милионите- няма ли да сме по-добре като народ? Стига компромати, стига мизерии.....искаме да живеем като нормални хора.
77
6
 
4
 
! Отговори
БСП преди 11 години
победа и пак победа ние подслушваме само за победа!
76
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, госпожа Yes, сър. Помним те и тебе Миленче с централите и главите за преговори, които бяха затворени преждевременно и това доведе до упадък в държавата. И ти не си по-различна!
75
1
 
14
 
! Отговори
До 81 преди 11 години
Това проучване сигурно на митинг на Атака са го правили :))) И един мармот завиваше шоколада в станиол... ;)
74
13
 
5
 
! Отговори
днк преди 11 години
Тая ку ку мявкова не пропусна и тоя път да снесе в чуждо гнездо. Вре се между шамарите само и само да бъде заебелязана. Макар и освиркана и отсвирена.Натрапчивост на ента. Да беше понаучила по-добре поне бг език. Не да се изцепва като кифла по ТВ с неграмотност от сорта "казаЛ ли сте го г-не, а вие, г-не, казаЛ ли сте го, а вие казаЛ ли сте го" ... Миналите причастия на Л, ЛА, ЛО, ЛИ не е труден урок, ама с фуния не се налива. ЧеЛИ ли сте тоя урок, другарке? Казали сте ДА. Ама НЕ! Лидерка. ХАХА
73
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глътка свеж европейски въдхух в бг политиката е Меглена Кунева! Твърдо за нея съм и призовавам всички интелигентни хора също да я подкрепят! :)
72
11
 
3
 
! Отговори
magdalena преди 11 години
живея в германия според немска социологическа агенция 53 % от запитаните по улиците на софия ще гласуват за атака