Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг

"Гражданите и ГЕРБ ги делят 33 члена в Наказателния кодекс"
Обновена: 26 апр 2013 21:39 | 26 апр 2013 20:30, Елка Василева
231
Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг
Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

“Борисов да се откаже от имунитета като кандидат за народен представител”. За това призова на извънредна пресконференция Йонко Грозев, секретар на “Движение България на гражданите”, съобщи пресофисът на партията. По думите му в разпространените записи между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов има достатъчно данни за извършено престъпление срещу правосъдието.

“С този разговор пада маската от лицето на ГЕРБ и от лицето на Бойко Борисов, който се опитваше да ни убеди, че миналото му от 90-те години е забравено. ГЕРБ управлява държавата по мафиотски без никакво отношение към институции и закони. Всичко е на принципа на мафията “ти на мен, аз на теб”, допълни още  Грозев.

Председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева заяви, че политиката не е място за мафиотски уговорки. “Тези, които говорят по начина, по който чухме, ще се избият един друг”, допълни Кунева. “Това е радиация. Днес е годишнината от Чернобил. Оттук нататък радиацията ще я дишаме и ще я поглъщаме десетилетия напред”, каза още Меглена Кунева.

Още по темата

В отговор на въпрос как ще коментира думите на бившия премиер към бившия министър на земеделието – “Т’ва ти е проблем, щото са европейски пари”, Кунева отговори, че е щастлива за създаването на тези пречки пред Борисов и хората му, когато преди 8 години е подписала Договора за присъединяването на България към Европейския съюз.

Лидерът на “Движение България на гражданите” съобщи, че е получила много обаждания от жени и граждани, които са шокирани от нивото на чутото, от това как може да бъде обругаван българският език, от това, че прокурорът казва за прокурори “Нали ти си го избра”.

“Народът иска обяснение какво се случва”, категорична бе Кунева, като подчерта, че ще продължи да “създава проблеми” на Борисов.

На въпрос дали скандалът с подслушването ще даде на Кунева самочувствие да говори като бъдещ премиер, тя коментира: “Жалко е политик да черпи самочувствие от скандали. Аз черпя самочувствие от кадърните хора в листите на “Движение България на гражданите” и от хората, с които се срещам - тези, които не са се отказали и които ги е грижа един за друг и за страната”. “Има нужда от реванш на нормалното, което се надявам да се случи на 12 май”, подчерта още Меглена Кунева. Тя допълни, че между гражданите и ГЕРБ има разделителна линия от поне 33 члена в Наказателния кодекс. “Движение България на гражданите” и ГЕРБ – това са паралелни светове и милиони години да минат, трудно ще се намерят пресечни точки между тях”, каза Кунева.

“Когато чуеш такова нещо от човек, бил премиер до вчера, остава ли капка съмнение, че той е способен да милее за обезлюдени села? Смятате ли, че той разбира защо се самозапалват хората, че усеща глада? Смятате ли, че той може да си спази обещанието да се разплати с бизнеса или да спре държавата да е репресивен орган?”, коментира записите говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков.

“Питам Борисов и Цветанов така ли са се решавали съдбите на цели отрасли, които съсипаха? На подобни сбирки това ли е бил стилът им на работа?”, допълни още Прошков. Той посочи, че може би е редно президентът да свика КСНС. “Проблемът е кого ще свика, служебният кабинет не носи промяната, на която се надявахме. Оказва се, че вътрешният министър продължава да е Цветан Цветанов”, добави още Прошков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 11 години
Добър опит, ама не е същото :) Когато излезе запис на Кунева, в който се чува как тя прави нещо нередно, тогава ще е същото. За мен запис и някакъв автор, който си прави свои изводи, не са едно и също :)
110
4
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
до 135ама на теб на книга ли трябваше да го напишат за да го разбереш
109
1
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 11 години
Аз не оспорвам документите. Оспорвам изводите, които господинът прави възоснова на документите. Всеки факт може да бъде тълкуван различно според пристрастията на автора. Няма един уличаващ Кунева в някакво престъпление документ. Има само изводи на господина. Да ме прощава, ама е на ниво жълта преса. Неслучайно и текстовете му в интернет се публикуват все в жълти сайтове. Звучиш ми като умен човек - не се връзвай на такива манипулации.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички искат да са пидали
107
2
 
1
 
! Отговори
до бай Иван преди 11 години
приличаш на един много познат еврейски *** шизофреник- айнщайн !
106
7
 
3
 
! Отговори
Паметлив преди 11 години
Когато СтаниШеф сдаваше на ББ каза: "Аз един ден спокоен няма да ти оставя." Явно е използвал времето да крои компромати. Това е лична вендета и тя няма нищо общо с принципна политическа платформа. Добре е ПЕС да се сезира какъв председател са си избрали. Това просто не е държавническо поведение. Освен това става ясно че не са ББ и ЦЦ които подслушват ами СерГей СтаниШеф. Добре е честните членове на БСП да си помислят кого следват. А и нечестните защото тази кампания няма да се забрави.
105
3
 
2
 
! Отговори
jan преди 11 години
"Европейският съюз е готов да предприеме действия, ако предизборната битка в България застраши позицията на чешката електрическа компания ЧЕЗ в страната.Това обеща президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой на чешкия президент Милош Земан, съобщи Хинек Кмоничек, началник на отдел Външна политика в канцеларията на президента, пред CTK, цитиран от ceskenoviny.cz."Това също е ЕС - който е толкова възхваляван по-надолу. Истината - ЕС е желан от монополите и обслужва техните интереси.
104
4
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
когато лъвовете се бият, мишките да траят
103
3
 
4
 
! Отговори
jan преди 11 години
Предизборната борба е в разгара си и по форумите. Платени драскачи се мъчат да вдигнат рейтинга на изгряващи партийки. Други се надяват, че новата партийка ще бъде по-честна от останалите.Аз обаче не вярвам - доказателство са и НДСВ и ГЕРБ. Излъгват добродушните, накрадат се и дим да ги няма. А ние все оставаме - и все сме от *баната страна.
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скрий се, бе нагло крадливо и лъжливо същество !
101
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради тя Пръмовица - преждевремено ни натресоха и акциза за домашната ракия!
100
17
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
Лично аз не виждам за кога да гласувам. Затова ще гласувам за умен човек, а по-подходящ от Костов не виждам. Нито един от тях не зиведе България от кризата, само костов успя.
99
11
 
4
 
! Отговори
том преди 11 години
до сега бях за ГЕРБ но и те са били същите мафиоти както останалите,,,вече ставам националист и ще гласувам за Атака или друга малка партия
98
1
 
16
 
! Отговори
До 107 преди 11 години
Държавата оцеля в последните години благодарение единствено на парите от ЕС. От тях се взимаха и за пенсии, и за субсидии на земеделци и за какво ли още не... Не е хубаво, че е така. Никак не е хубаво даже! Много по-хубаво щеше да е да си имаме работеща икономика и от нас да си идваха парите. Затова мислете хубаво като гласувате!!!
97
13
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Какво й е готиното? Говори добре и до тук. И блокове от АЕЦ Козлодуй затвори и колко глави, които трбяваше да бъдат на масата на преговорите. И критики има към нея заради АКТА. Ами била снаха на компартиини деятели. Какво и е доброто? По-добре Костов, че поне е умен и има преценка.
96
6
 
11
 
! Отговори
До 108 преди 11 години
Има за кого - за Кунева :)
95
0
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
Лошото е, че няма закои да гласуваме: или милиционер или партиен функционер преди 90, а след 90-а милионер. А народа живее зле, песове по улиците, застаряваща нация...Само тези в управлението и преди и сега - все са добре и но водят за носа. Не знам дали ако им се вземе имуществото в полза на държавата и бъдат натикани по затворите - няма да изплатим дори външния си дълг.
94
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕДИН ВЪПРОС ДО 99. ТИ КАКВО РАЗБРА ОТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ ЗА КОИТО ПИШЕШ? ПИТАМ ТЕ ЗАЩОТО МНОГО ХОРА НЕ РАЗБРАХА НИЩО ОТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ. КОЙТО И ДА ПОПИТАШ ОТ НАРОДА ЩЕ ТИ КАЖАТ ЧЕ ОТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ РАЗБРАХА САМО ТЕЗИ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТЕ. ЩОМ КАТО ПИШЕШ ЗА ТЯХ ИЛИ СИ СЕ ОБЛАЖИЛ ИЛИ СИ *** КАТО ДЪБ КАКВИТО СА 50 % ОТ ОВЧОТО ПЛЕМЕ.
93
7
 
3
 
! Отговори
до 99 преди 11 години
Твоите разсъждения са пълни с логически противоречия, просто не е истина това, че пишеш на компютър.
92
9
 
5
 
! Отговори
до 99 преди 11 години
Мой човек от *** не съм и клеветник - не съм. Но ти явно не си от свестните хора, защото който не споделя миражите ти или е *** или клеветник. Това че госпожа Пръмова прецака България, не означава, че е лошо за България да е в Евросъюза. Разбира се, не. Но можеше условията за България да са много по-изгодни. Да не е Кунева незаменима или благодарение на нея да сме влезли в Евросъюза? Моля те....не преписвай заслуги на госпожата - такива каквито няма. Аре....