Вивиан Рединг вярва в независимостта на съдебната ни система

Правото на свободно движение в ЕС не подлежи на преговори
Обновена: 8 май 2013 21:43 | 8 май 2013 18:27, Елка Василева
10
Вивиан Рединг вярва в независимостта на съдебната ни система
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вивиан Рединг изрази доверие в българската съдебна система и смята, че тя ще си свърши работата по случая с незаконните подслушвания.

На пресконференция в Брюксел Рединг отхвърли идеята на някои страни за промяна в правилата за свободно движение заради така наречения социален туризъм от България и Румъния, предаде БНР.

Запитана как се отнася към разкритията за незаконни подслушвания у нас, заместник-председателят на Европейската комисия реагира лаконично. „Имам пълно доверие в независимостта на българската съдебна система, така че тя трябва да си свърши работата. Това са вътрешни разследвания и ние не можем да ги коментираме по никакъв начин“, каза Вивиан Рединг.

Още по темата

Рединг е сред комисарите, до които е адресирано неотдавнашното писмо на вътрешните министри на Австрия, Великобритания, Германия и Холандия с искане за по-строги, практически мерки срещу социалния туризъм, включително експулсиране и забрана за повторно влизане в съответната страна за хора, които са злоупотребили със социалната й система.

По тази тема Рединг беше категорична и заяви, че „правото на свободно движение не подлежи на преговори – нито днес, нито утре. То е и ще остане един от основополагащите принципи на нашия Европейски съюз и не виждам никакви причини дори да засягаме тази тема. Никоя страна не ни е предоставила факти за съществуването на социален туризъм, има ясни правила за отпускане на социални помощи и не разбирам защо са тези вълнения по темата – освен за целите на партийни и политически кампании“, каза заместник-председателят на Еврокомисията Вивиан Рединг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еми, вервайте. то сеа никой не ви пречи.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз вярвам че кокошката е умна птица!
4
0
 
2
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Точно така протакаха Делата за Проект Възродителен Процес и накрая дело през крив макарон , сега след 23 години абсолютно същата Система , нищо не се е променило от Тодор Живковия МОДЕЛ
3
1
 
2
 
! Отговори
jan преди 10 години
злобно изкопаемо
2
0
 
5
 
! Отговори
Rina преди 10 години
"Вивиан Рединг вярва в независимостта на съдебната ни система"Te и лудите вярват в някакъв невидим човек, когото наричат бог, ама нормалните все така не им вярват.
1
1
 
7
 
! Отговори
Петракиев преди 10 години
Тая трябва незабавно да бъде освидетелствана!!!