Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Той подава оставка като председател на "Движение Гергьовден"
13 май 2013 18:38,
124
Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Любен Дилов - син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден” и иска преучредяване на СДС. Това става ясно от негова позиция, разпространена до медиите.

Припомняме, че след изборите вчера нито една от партиите от т.нар. “традиционна десница“ не влиза в 42-то НС. Днес лидерът на ДСБ Иван Костов и цялото ръководство на партията подаде оставка, такова решение взе и председателят на СДС Емил Кабаиванов.

"Какво може да се направи днес? Нещо, към което Гергьовден призоваваме от 2001 година: преучредяване на СДС като продължител и наследник на онова СДС от 1990 г. Това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязаха или бяха сателитни на СДС през години, но – най-важното – с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 година и практически няма спомени за първото десетилетие на прехода", се казва в съобщението.

"Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница. Казвам това, с желание да остана сред мечтателите, а не сред претендиращите за лидерство на подобна организация. Смятам собствената си скромна фъфлеща особа за част от това минало, от което предлагам начин най-после да излезем и да погледнем напред. По тази причина намирам за съвсем нормално да подам оставка и като председател на „Движение Гергьовден”, за да отворя път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект", се казва в съобщението до медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
24
 
! Отговори
Подръжник на ДСБ преди 11 години
До 1Казваш, че КОСТОВ се включил в кампанията срещу ГЕРБ, така , както се включили комунистите. А що не си спомниш надменното държане на Борисов, че бил Гаргамел и т.н. А Цветанов? Не пропуска да обиди КОСТОВ и сините. Разцепиха СДС с помощта на оная ливада Кабаиванов - най-тъпият председател на СДС в историята на партията. Изгориха мостовете към най-близката им партия. А сега гледат като напикано мушкато и ще върнат мандата, защото сбора другите три партии в Парламента са равни точно на бкп.
16
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС съсипа България и сега старото СДС ще прави ново СДС с хора, дето не помнели 90-те години??? Това е тъпизма на петилетката, браво СДС!!!
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този, пък, *** иска да се опита да съживи плесенясал труп!
14
2
 
17
 
! Отговори
2 думи за папийонкат преди 11 години
Че е син, син е. Ама нали беше в някакъв "Гергьовден". Този ме дразни с напиращото като тесто за козунак желание да се показва пред публика. Дали ще е в някое ТВ-предаване, дали като всезнаещо жури, ама наднича отнякъде! Стана ми досаден с неговата меркантилност! Не може да се отрече, че е интелигентен и има дар слово, но това не е достатъчно!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още мога да мечтая,но мечтите ми нещо не се свързват да стана съучредител на каквото и да било с това лице на снимката.
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да ме управляват десни!
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СмЕх,та този хамелеон не беше ли с герберасткото СДС?едно време искаше да става районен кмет на Младост, като щеше да се откаже от депутат.Що не си гледа шоуто и прочие? Не става за нищо!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Умря коня, да си търси нов, че с тоя на другите избори и партийна субсидия няма да види.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Дека са тука коментиращите,бре?Или тоя не е интересен за оплюване?!?"Че с какво да е интересен?
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Късно е, либе, за китка!Народът вече никому не вярва, ми добре, че са ***, та да спасяват избирателната активност!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дека са тука коментиращите,бре?Или тоя не е интересен за оплюване?!?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tози пък другия нереализиран политик. В сдс-тата само такива ги събират.
5
2
 
6
 
! Отговори
bh преди 11 години
В политиката се иска комуникативност , гъвкавост , подход .... Колко интелигентен е Костов за да не го разбира това!? Никой да не се обижда Костов е обиколки напред по интелект от обикновения изпортен матерял в тая държава но чак мъдър Костов не е , никой да не се обърква. Инак достоен ход след оставката му поне теоретично е възможно да започнат процеси на обединение в дясно на които дори гласувалите за ГЕРБ като пишещия симпатизират . Сполай!
4
1
 
9
 
! Отговори
bh преди 11 години
Правилните решения във политиката не са сложни ( след 200 години пример на западната демокрация ...) те са почти очевидни и всички партии правят това което трябва да се прави за момента ( например лявата БСП докарва най-дяснта мярка - плосък данък ) но каквото и да правиш се постига това което е възможно само... Ако в политиката интелигентноста беше фактор то партията на теоретичнюте физици щеше да печели винаги изборите .... Политиката е състезание по харизма, по патриотизъм, по печелене на доверие на ШИРОКИ НАРОДНИ МАСИ , които се предимно от ид.иоти не на файтони от интелигенти ....
3
9
 
6
 
! Отговори
bh преди 11 години
Костов е честен политик , оставяме заслугите му като министър-председател когато я изправи на крака тая държава , после всички по същество (дори комунистуте от кабинета на Станишев ) продължават неговата политика ... но Костов не е мъдър политик , въпреки истерията на зомбитата му колко бил интелигенен и те колко интелигентни... А реалноста е че нито Костов нито зомбите от файтона му разбират народопсихологията на българина за да вземат адекватни решения, нито полтиката е някакво състезание по интелигентност.
2
1
 
6
 
! Отговори
bh преди 11 години
И така ДСБ се обезличи а масата от свестните българи искат ясна алтернатива на управление на комунистите и го видяха само в ГЕРБ в това говорене всички срещу ГЕРБ ... някой от интелигентния файнтон на Костов с хваща ли тука нещо!? Ако има нещо добро никой не се заблуждава вече че Костов е фактор някакъв във дясно и още по-малко алтернатива на комунистите в тоя смисъл няма да разпилява десния вот.
1
6
 
10
 
! Отговори
bh преди 11 години
Достоен акт на Костов за първи път от доста години насам. Ще го сдъвча за най-интелигентните политици от ДСБ каква беше най-значимата грешка в тая кампания на Костов. А именно че в политическото говорене против ГЕРБ, ДСБ се обезличиха защото изпозваха същия речник като комунистите , същите високи емоции сякаш ГЕРБ не е най-естествения съюзник на ДСБ ако бяха в парламента а някакво библейско зло ... И така ДСБ се обезличи а масата от свестните българи искат ясна алтернатива на управление на комунистите... [Прочети целия коментар] и го видяха само в ГЕРБ в това говорене всички срещу ГЕРБ ... няк