Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Той подава оставка като председател на "Движение Гергьовден"
13 май 2013 18:38,
124
Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Любен Дилов - син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден” и иска преучредяване на СДС. Това става ясно от негова позиция, разпространена до медиите.

Припомняме, че след изборите вчера нито една от партиите от т.нар. “традиционна десница“ не влиза в 42-то НС. Днес лидерът на ДСБ Иван Костов и цялото ръководство на партията подаде оставка, такова решение взе и председателят на СДС Емил Кабаиванов.

"Какво може да се направи днес? Нещо, към което Гергьовден призоваваме от 2001 година: преучредяване на СДС като продължител и наследник на онова СДС от 1990 г. Това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязаха или бяха сателитни на СДС през години, но – най-важното – с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 година и практически няма спомени за първото десетилетие на прехода", се казва в съобщението.

"Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница. Казвам това, с желание да остана сред мечтателите, а не сред претендиращите за лидерство на подобна организация. Смятам собствената си скромна фъфлеща особа за част от това минало, от което предлагам начин най-после да излезем и да погледнем напред. По тази причина намирам за съвсем нормално да подам оставка и като председател на „Движение Гергьовден”, за да отворя път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект", се казва в съобщението до медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде точно па тоя фъфляк да не се прави на умен! Ако Костов има 1.5% популярност, този ще има 0.15%.Един съвет: труповете се заравят в земята. Ако ги развявате по улиците и ги правите все едно сами се движат само ще се омирише на леш картината, а може и в лудницата да отидете.
36
4
 
9
 
! Отговори
ФИЛИП преди 11 години
ФИЛИП:Очевидно коментарите са само от червени провокатори. Но вярвам, че демократично мислещите хора наистина ше се обединят напук на червената ***.
35
13
 
8
 
! Отговори
bh преди 11 години
синята идея никога не е умирала. Малко или много на всички избори е имало алтернатива на комунистите които са архизлото в тая държава. Синята идея днес живее в ГЕРБ ( за тях гласуват младите образованите по добре платените... ) , малко ще е трудно да го преглътнат ЕГОистите в дясно дето лежат на кълката ,ох колко сме интелигентни па народа е толкова ***! ... но им пожелаваме услех! Синята идея не е същата , но и ние не сме същите , които плакахме когато СДС загуби първите свободни зибори през 1990 ... Синя идея винаги ще има поне докато комунистите не я унищожат напълно тая държава, н
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този като иска да гледа лошо, поне да си смени цвета на очилата!
33
1
 
3
 
! Отговори
Kolov преди 11 години
Ako mu darji, da doide nezavisim kandidat na majoritarnite izbori drugia mesez.
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ти луд ли си любене тъкмо се оттървахме от този тумор и сега пак ли да го връщаме......
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да удавим водещият Дилов, защото излъга, че е син, а се оказа съсвсем, съвсем червен!
30
7
 
15
 
! Отговори
ФИЛИП преди 11 години
Стига глупости! Без да съм фен на Любен Дилов, разберете че е прав. Поне тези три десни партии трябва да се обединят веднага. И да се призовът към същото и други партии от център - дясно. Нима предпочитате да ни яхат Сергей и Местан Доганич? Господи! Проявете разум. Стига с тези лични вражди кой да води бащината дружина. Поне сега не табрахте ли че са пагубни. Само провокатори на червената мафия могат да поддържат нарочно разделението.
29
1
 
6
 
! Отговори
bh преди 11 години
32, не е да не си прав бъгарите са един от най-простите народи на земята. Но има нещо повече от това в България се провежда геноцид на поколението на 60-70 годишните над младите, над собствените им деца и вече и внуци ... Резултата ще е още емиграция ( когато в Източна Европа по същество е свършила емиграцията, дори Румъния има 10 пъти по-малка емиграция от България !!!!!) и после се завърта кръга - застаряване на населението , иконоимиката буксува, когато другите летят напред, още емиграция .... Жалка картинка е България!
28
5
 
11
 
! Отговори
Архитекта преди 11 години
От 2 години чакам да се сетите...знам,че ще бъде трудно лидери да преглътнат манията си за величие но то е спасението на България.Нито едно ляво правителство в трудни времена каквито са днешните не успява да се справи с кризата.Иска ми се едно обединение на всички дясно мислещи хора и политици наред с.....Надежда,Костов,Емил Кабаиванов,Любен Дилов и още много десни лидери.Заедно с нови и млади хора с дясно мислене може да накараме държавата да тръгне напред,но със стори комунисти нищо не става..
27
4
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Фъфльо след като си изостави семейството изостави и "Гергьовден". Сега след като "съучреди" СДС, после ще го изостави. Какво да се прави и той е част от втръсналите ни български политици.
26
6
 
23
 
! Отговори
Хехе преди 11 години
Събуди се , чадо! Синята идея с всичките си нюанси отплува! Това беше и замисълът- да се създаде и да изчезне след точно определен период от време. Много хора останаха излъгани. А малцината, които я употребиха, забогатяха мнооого! Къде е кака ти Надка- дето скача и подвиква! И само тя ли - то не бяха посланически постове, приватизации и на финала една цяла нация се оказа излъгана! За каква синя идея бленуваш......
25
2
 
7
 
! Отговори
Ник преди 11 години
То и баща му,да вземе да го по/пре/направи! То друго няма да е,ама поне няма да фъфли!Което не е сигурно!
24
1
 
16
 
! Отговори
Диагнозата преди 11 години
Любчо, Вие от старото СДС станахте като БЗНС - та и Комунистическите партии - много вождове , малко индианци !Пробвайте се отново , може и да стане една партия, ама надали!И причината е че в Б-я няма автентична десница, защото няма кой да я генерира - няма го българския бизнесмен!Убихте го и то Вие и Костов /65% данъци сборно/, Бойко рекет и изнудване и накрая се оказа че само Станишев работи за тоя бизнес , който ще генерира десницата в Б-я - въведе плоския данък!!!АНОМАЛИИ!!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любене, Любене ти мой човек си беше най-добре в екипа на Слави преди той да поеме волана и да *** всичко. Ти ако попаднеш в подходящ екип можеш да направиш нещо хубава, ама като си сам не се получават нещата.
22
3
 
4
 
! Отговори
Мечтател преди 11 години
Ами пич, ние си мечтаехме добре за гергьов ден, за чевермета и бира! А твоята "скромна фъфлеща особа" почна да се занимава с простотии!
21
16
 
15
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Отрупайте ме с минуси, но за мен Дилов-син и хората около него са единствените, които могат да съживят синята идея и дано го направят. До вчерашния ден винаги съм гласувал за сините, вчера не гласувах и не съжалявам за това, просто никое от тези мекерета не заслужава моя, и вашия глас. Тъжно е, дано възродят синята идея, без нея майка България, не може да се надява на нищо добро!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов през цялото време мълчаливо подкрепяше ГЕРБ и търпеливо чакаше своето, но така и не го получи. Безкрайното му его обаче не му позволи подобно на Сидеров да се покая публично и да се извини на избирателите си, за което беше наказан.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме смотани,затова гласувате за мен ! цитат на Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ. Ликуйте, роби! Вие, които сте слепи за демокрация, свобода на духа, свобода на позицията и изпитвате мазохистична страст да ви мачкат, да ви ругаят, да ви подслушват, да ви унижават и да ви държат на каишка като кучета, на които подават пържолки за да квичите угоднически. Вие, които нямате рефлекс, усет и чувство за истината и за най-важното, което трябва да браните свободата и демокрацията."
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Късно е, свинчо,за китка!