РЗС сезира КС заради гласове от Турция

Яне Янев: Най-големият победител от изборите е ДПС
19 май 2013 17:41, Елка Василева
116
РЗС сезира КС заради гласове от Турция
Яне Янев. Снимка: архив, Булфото

„Ред, законност и справедливост“ ще сезира Конституционния съд за 51 784 гласа от Турция. Това каза на пресконференция председателят на РЗС Яне Янев. Той сигнализира за нарушения в избирателните секции в Турция.

Янев твърди, че във всичките 86 секции в Турция има фалшификации. В понеделник РЗС ще оповести чрез  коя институция ще внесе жалба до Конституционния съд, в която се настоява касиране на изборите в секциите в Турция. Според Янев там е имало дописване на избиратели, които не са имали право на глас, купувани са номера на невалидни български документи за самоличност и са подавани повече от 936 гласа в секция, което надвишава максимума. Има секции, в които са подавани над 1 200 гласа, каза Янев и изчисли, че ако изборите в секциите в Турция бъдат касирани, ДПС ще изгуби 5 депутатски мандата.

Според РЗС ДПС е най-големият победител на тези избори, защото е постигнал мюсюлманизиране на еднородни български територии. Ако се сформира правителство, то БСП и ДПС ще управляват с по малко от 19% от имащите право на глас, каза Янев и посочи, че няма да си подаде оставката, докато не се приеме нова конституция.

Партията на Янев направи първото си публично изявление, след като не успя да прескочи 4-процентовата бариера и няма да присъства в новия парламент. Пресконференцията беше посветена на анализ на изборните резултатите и намеренията на РЗС за действията оттук насетне. Нашата оценка за изборите е, че парите победиха достойнството, заяви Янев. Такъв политически разврат, какъвто се случи на тези избори, никога не е имало в България за последните 20 години. Този разврат е предвестник на края на този провален политически модел, каквото и да се случва оттук нататък, който и да съставя правителство, който и да победи на следващи избори, винаги ще бъде губещ, смята лидерът на РЗС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
London Anglia преди 10 години
Ey kakiv narod sme samo tuk v London nie bg.glsuvahme a vie tam v BG ne. Tiy ce Turci da uprravlevat e po dobre za BG.
89
0
 
1
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
До АнонименТук въпроса не е одобряваме ли РЗС,а това че хора,които не говорат български език и не живеят в страната ,искат да определят управлението.
88
1
 
1
 
! Отговори
АнтиДПС преди 10 години
Лудата Янка май полудя от мъка.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луд мира няма. Такова безгръбначно и безпринципно същество е Янето, че думи нямам.
86
1
 
8
 
! Отговори
Йоханесбург - ЮАР преди 10 години
Някои тук са много загрижени за гласовете от Турция. По-добре се погрижете за това, че половината народ в България не си мръдна *** да отиде до близкото У-ще да гласува. Аз живея в ЮАР и все пак отидох на 40 км до посолството да гласувам. Ако всички гласуваха, отдавна да сме изритали руските ***, комундерите и оная пасмина от БКП-ДС вън от всяка политика. Загрижили се тук за 60 хил. гласа от ТР. А в същото време 3 милиона не са си мръднали *** в самата БГ да гласуват. Срамота!
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей защо не избрахте Янето бе вместо Атака.То горкото веднага щеше да направи коалиция с Тиквуна и да управляват славно без да искат касиране и тем подобни.
84
3
 
3
 
! Отговори
! преди 10 години
Този некадърник говори абсолютни простотии. Ако имаше измами в Турция те щяха да са за сметка на КАСИМ ДАЛ, а не на ДПС. Всеки който чете вестници и гледа новини знае, че Ердоган е изключително близък приятел на Бойко и подкрепят очевадно Касим Дал, а не ДПС.Смешно е това твърдение...
83
2
 
7
 
! Отговори
Галя преди 10 години
Някой го е страх от нов вот.Ами защо тези,които толкова яростно обясняваха как изборите са купени и фалшифицирани по никакъв начин не желаят касирането им.Нали имало безспорни доказателства за нарушаване.Не разбирам.
82
4
 
7
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 10 години
А БЕ КОЙ СЕ ВЪРЗВА НА ТОЯ ***,КАКТО КАЗВА НЕГОВОТО ГУРО БОКО ТИКВАТА.ЕХ ЯНЕ ЩО ТЪЙ БЕ РАЗПРАНО ДУПЕ,ЩО ТЪРСИШ ПРОВАЛА ТИ ТАМ КЪДЕТО ГО НЯМА.МИ ХАЙДЕ ДА КАСИРАМЕ И ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ.ТОЯ Е ПЪЛЕН *** И *** НА БОКО *** И ЦВИНОКИО.
81
2
 
1
 
! Отговори
ДО 89 преди 10 години
Резервните бюлетини се намират в РИС а не в Костинброд.
80
5
 
10
 
! Отговори
Галя преди 10 години
Дайте си сметка,че колкото и нелицеприятен да е този,той казва една истина.*** как ще се учи турски в български училища...боже опази.И с какво право хора,които от 20 години не живеят в България,ще ми решават кой да ме управлява.Трябва да се забрани на хора,които последните 5 години не са живяли в България да гласуват.Знам,че има много,които не са в Турция а в Испания,САЩ и т.н,но това ще е единствения вариант да секнат тези гласове ...дано не ми се ядосат онези,които се чувстват истински българи.
79
6
 
6
 
! Отговори
проста аритметика! преди 10 години
за прости хора! при 6 милиона избиратели, са нужни 6 милиона бюлетини! ако някъде се унищожат трябва да има и резервни! казват че по закон трябва да има 10% отгоре! 10% на 6 милиона, това са 600 000 бюлетини в повече! намерените са почти 2 пъти по малко! значи са напечатани законно! за какво ревете тогава и се оставяте да ви правят на маймуни? ясно е че като не могат с друго, комунистите и ДПС (държавна сигурност) идват на власт с измами и манипулации!!!
78
11
 
19
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
Абе вие не разбрахте ли, че ПО ДОГОВОР С ДЪРЖАВАТА печатницата е длъжна да отпечата 10% ПОВЕЧЕ бюлетини, които да съхранява и доставя при поискване? БСП знаят това, понеже досега само техни хора са печатали бюлетините. Просто се възползваха от простия необразован българин и го заблудиха с глупостите си. Цялата работа е цирк, организиран от Станишев и ДПС. С участието на гейчето Бареков дето има претенции да стане новият Сидеров.
77
3
 
15
 
! Отговори
От чужбина преди 10 години
За пореден път ще повторя, че НЕ искат касиране на изборите тези дето си купуват гласовете. Щото ако има нови избори тези пак ще трябва да плащат, а и този път ще им излезе по-скъпо. Нека от БСП или ДПС да поискат касиране на изборите. Нали и без това ревът против ГЕРБ, че манипулирали изборите! Нека поискат, ако им стиска, ама то там няма мъжкари, има само п*дали. Нека поне един от БСП или ДПС да обясни каква би могла да е схемата за използване на бюлетините напечатани в повече. Нака дада
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** като не е в парламента като какъв се изказва и иска обяснения??
75
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 10 години
До didnqakoi ne vijdat razlikata mejdu jivee6tite ot 24 godini vıv TR i jivee6tite vıv BG kakvo sa napravili za BG pone kato si idvat vıv BG pravqat oborot za BG ikonomika har4at pari pravqat tırgoviqa :)
74
3
 
24
 
! Отговори
аз преди 10 години
До Bizon16Така ще е докато не се забрани със закон да се гласува от граждани без средно образование и пребиваващи в чужбина. Аз също живея в чужбина от 20г, но милея за България и съм съгласен да нямам право на глас, но и тези гласоподаватели от турски произход извън границите на Бг да не могат. Страшно е, че такива ще решават съдбата на милата ни родина!
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Дон Кольоte tia u4eni va6ite okumu6i det mu vikat nali gi vijsdame v parlamenta i sredno za glasuvane tipi ste vsi4ki da imat pravo na glas asim za tova
72
9
 
16
 
! Отговори
alf2 преди 10 години
Скоро и Атака ще е като РЗС и Кунева! Яне е лика прилика с лъжепатриота Лидеров! фурнаджийски лопати! Интересува ги само колко субсидия ще лапнат.....
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя жив ли е?