РЗС сезира КС заради гласове от Турция

Яне Янев: Най-големият победител от изборите е ДПС
19 май 2013 17:41, Елка Василева
116
РЗС сезира КС заради гласове от Турция
Яне Янев. Снимка: архив, Булфото

„Ред, законност и справедливост“ ще сезира Конституционния съд за 51 784 гласа от Турция. Това каза на пресконференция председателят на РЗС Яне Янев. Той сигнализира за нарушения в избирателните секции в Турция.

Янев твърди, че във всичките 86 секции в Турция има фалшификации. В понеделник РЗС ще оповести чрез  коя институция ще внесе жалба до Конституционния съд, в която се настоява касиране на изборите в секциите в Турция. Според Янев там е имало дописване на избиратели, които не са имали право на глас, купувани са номера на невалидни български документи за самоличност и са подавани повече от 936 гласа в секция, което надвишава максимума. Има секции, в които са подавани над 1 200 гласа, каза Янев и изчисли, че ако изборите в секциите в Турция бъдат касирани, ДПС ще изгуби 5 депутатски мандата.

Според РЗС ДПС е най-големият победител на тези избори, защото е постигнал мюсюлманизиране на еднородни български територии. Ако се сформира правителство, то БСП и ДПС ще управляват с по малко от 19% от имащите право на глас, каза Янев и посочи, че няма да си подаде оставката, докато не се приеме нова конституция.

Партията на Янев направи първото си публично изявление, след като не успя да прескочи 4-процентовата бариера и няма да присъства в новия парламент. Пресконференцията беше посветена на анализ на изборните резултатите и намеренията на РЗС за действията оттук насетне. Нашата оценка за изборите е, че парите победиха достойнството, заяви Янев. Такъв политически разврат, какъвто се случи на тези избори, никога не е имало в България за последните 20 години. Този разврат е предвестник на края на този провален политически модел, каквото и да се случва оттук нататък, който и да съставя правителство, който и да победи на следващи избори, винаги ще бъде губещ, смята лидерът на РЗС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
8
 
! Отговори
prosti hora преди 10 години
ne razbrahte li 4e DPS pe4eli vinagi na Izboti , nezavisimo dali ima 3-ta ili 4-ta Svetovna voina
29
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лелееее, как се е наклал като прасе... Нищо, сега ще има време да заслабне трайно.
28
8
 
26
 
! Отговори
terry преди 10 години
Яне, Яне, щеше да уволняваш Бойко, а сега си се оставила да те яздят всички. Няма такава жалка изтривалка като Янка.
27
4
 
7
 
! Отговори
Gey преди 10 години
nema i edin avtobus ot Turcia , kav e problema be Gey?
26
8
 
9
 
! Отговори
ПЕС преди 10 години
Другари!!!За подкрепим нашите хидро- и атомни инженери от Движението за Права и Пар... пардон - Свободи!! Само заедно ще построим най- големия енергиен комплекс на Балканите! Нашите другари
25
21
 
18
 
! Отговори
Яне, кажи си! преди 10 години
Яне, кажи си, колко от тези 350 000 хиляди бюлетини бяха за РЗС. Готвеха ви за бъдеща коалиция с ГЕРБ, нали! А сега си кажи с какъв компромат те държаха управляващите от ГЕРБ?Изведнъж им стана върл съюзник. Ако в победата си не си бил достоен, приеми достойно поржението си.
24
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС отстъпи гласове на БСП в смесените райони.В чисто Турски села *** имат по 40-50 гласа,което никога не се е случвало.Така,че ПАЗАРЛЪЦИ майна.
23
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
До тъпчо,яна да се сърди на приятеля на приятеля му ердоган,защото неможа да агитира нашите изселници да гласуват за бетонджията от Варненските села касим дал.
22
8
 
20
 
! Отговори
rrrr преди 10 години
според в протоколите на ЦИК в варна са гласували над 1 милион като над 750 хиляди гласа били за герб... Неможе такава наглост и диктатура това е буквално преврат... според преброяването варненска област има население от близо 500 хиляди души... че кога стана а един милион?
21
6
 
13
 
! Отговори
мето преди 10 години
Абе и аз искам да сезирам конституционния съд, ама не съм депутат, бе Яне...
20
9
 
25
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Той Янето е ясен на всички ама в едно е прав. Сега го сметнах - при 13 часа отворена секция и 1200 гласували се пада по........39 секунди на гласувал. Нон стоп през цялото време! Всички от вас са ходили да гласуват та помислете дали е възможно.
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС не е никакъв победител на тези избори. През 2009 г. получиха към 610 хил. гласа, през 2013 г . - 400 хил. Намаление с 1/3. ГЕРБ са още по-зле - загубата е към 35-36 %. Атака също е загубила малко над 1/3 ог гласовете си. Само при БСП има увеличение с 20 %, но какво от това? По-малко от 950 000 души са гласували за червените на 12 май при близо 7 млн. имащи право на глас. Големи победители, няма що. Но никога няма да го признаят. Чака ни тежка година.
18
7
 
18
 
! Отговори
патерицата на ГЕРБ преди 10 години
НФСБ е новото РЗС
17
6
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Яне може да сезира КС, както и всяка друга партия,участвала на изборите. Не се изказвайте по теми,в които сте лаици,моля.
16
5
 
21
 
! Отговори
рррр преди 10 години
Яне кажи че най-голямата фалшификация на избори е била в варна... Днес.бг защо още не го публикуват?
15
7
 
28
 
! Отговори
Параход с комин преди 10 години
Янев се клати налево-надесно. Ту с единия-ту с другия. Съюзник ту на ДПС, ту на ГЕРБ, ту на Костов или БСП. Хамелеон. Сменя си цвета, а езикът му голем.
14
12
 
23
 
! Отговори
Политолог преди 10 години
Господин Янев, и на предишните избори (доказано) и на сегашните ДПС печели с купуване на гласове. А в България има вече двама осъдени за купуване на гласове на сегашните избори.Ама те по друг начин не могат хората, как иначе да построят някой язовир?
13
11
 
17
 
! Отговори
ххххх преди 10 години
Ама на тоя кой му дава трибуна.А бе тоя заедно с началника му Борисов и зам. началника му Цветанов,трябва да си делят една килия.*** как въобще се показва по медийте.Той се скъса да купува гласове по 40лв. и той тръгнал да ми казва къде е мястото на корупцията.Но много правилно на клипа показваше,къде ще живеят с началството си.
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яне,Яне,Янеее...докаде я докара,Янеее...македонски върти потури,Янеее...!!!!????
11
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този няма ли кой да му каже, че вече не е депутат и мястото му е при кравите, а не по медиите.