РЗС сезира КС заради гласове от Турция

Яне Янев: Най-големият победител от изборите е ДПС
19 май 2013 17:41, Елка Василева
116
РЗС сезира КС заради гласове от Турция
Яне Янев. Снимка: архив, Булфото

„Ред, законност и справедливост“ ще сезира Конституционния съд за 51 784 гласа от Турция. Това каза на пресконференция председателят на РЗС Яне Янев. Той сигнализира за нарушения в избирателните секции в Турция.

Янев твърди, че във всичките 86 секции в Турция има фалшификации. В понеделник РЗС ще оповести чрез  коя институция ще внесе жалба до Конституционния съд, в която се настоява касиране на изборите в секциите в Турция. Според Янев там е имало дописване на избиратели, които не са имали право на глас, купувани са номера на невалидни български документи за самоличност и са подавани повече от 936 гласа в секция, което надвишава максимума. Има секции, в които са подавани над 1 200 гласа, каза Янев и изчисли, че ако изборите в секциите в Турция бъдат касирани, ДПС ще изгуби 5 депутатски мандата.

Според РЗС ДПС е най-големият победител на тези избори, защото е постигнал мюсюлманизиране на еднородни български територии. Ако се сформира правителство, то БСП и ДПС ще управляват с по малко от 19% от имащите право на глас, каза Янев и посочи, че няма да си подаде оставката, докато не се приеме нова конституция.

Партията на Янев направи първото си публично изявление, след като не успя да прескочи 4-процентовата бариера и няма да присъства в новия парламент. Пресконференцията беше посветена на анализ на изборните резултатите и намеренията на РЗС за действията оттук насетне. Нашата оценка за изборите е, че парите победиха достойнството, заяви Янев. Такъв политически разврат, какъвто се случи на тези избори, никога не е имало в България за последните 20 години. Този разврат е предвестник на края на този провален политически модел, каквото и да се случва оттук нататък, който и да съставя правителство, който и да победи на следващи избори, винаги ще бъде губещ, смята лидерът на РЗС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
14
 
! Отговори
Карагьоз преди 10 години
Ааааа, как ще касирате изборите бре??? Само 12 човека от Държавна Сигурност има в Народното Събрание - вие сте тръгнали да вдигате ръка на Местан!!!
49
2
 
37
 
! Отговори
Регистриран преди 10 години
Аз предлагам касиране на цялата държава и започване на прехода отначало.
48
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я, Янето и той направил гушка.. какво кльощаво земеделче беше едно време ;)
47
8
 
22
 
! Отговори
Рашко Орешарски преди 10 години
Нови избори трябва да бъдат насрочени час по-скоро . Трябва да има еднакъв достъп до медиите на всички кандидати . Стига са лансирали разни политически трупове . Стига сме допускали с купен вот да ни управляват .
46
7
 
17
 
! Отговори
удхаус преди 10 години
тоя къв пък беше????
45
17
 
22
 
! Отговори
sostin преди 10 години
Ето ви , нали сте много отворени , нали рънзахте против Бойко , те ви са Сергей бей с циганиските гласове на *** партии от Коалиция за България и фесовете с нелегалните турски гласове . А да ви е честито ! А и малко фашисти за разкош ше има да е по-пълна помията. Див народ , Слаба държава ееееееей.
44
6
 
25
 
! Отговори
ТЪЙ АМИ преди 10 години
БАРАБАР ЯНКА С МЪЖЕТЕ...
43
9
 
23
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
Кво мачка Сидеров? той предаде и продаде всичките си избиратели и симпатизанти! пък янето може да е и всякакъв, но отвреме навреме изкарваше на видело нечии кирливи ризи!
42
24
 
19
 
! Отговори
gude преди 10 години
ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ НА 21 МАЙ! НАРОДЪТ НА БУНТ, САМ КАСИРА ИЗБОРИТЕ! 1 милион българи се събираме, за да пометем СерГЕЙ и Местан БЕЙ", надъхва хората друг народен вопъл.
41
19
 
31
 
! Отговори
nqkoi преди 10 години
Вън турците от Българския парламент!
40
9
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Единственото добро от тези избори е че Янето и Кокстов няма да ги виждаме в този парламент. Те са долни продажници и мястото им е на бУнището.
39
5
 
19
 
! Отговори
жертва преди 10 години
Яне, стана жертва на собствената си глупост и двуличие. Спри се, огледай се и ако можеш да се ориентираш бъди принципен , не се подлагай на всеки, от когото имаш полза.
38
17
 
31
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 10 години
Докога ще гледаме мазните физиономии на Яне Янев, Цветанов и Бойко Борисов на челните места в новините ! Айде, байгън вече, холъм !Пфу ! И червените са ми еднакво неприятни, но определено предпочитам лицата на Орешарски или Райков пред тези !
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък Янка е най-големия губещ така, да не лае много!!
36
8
 
36
 
! Отговори
ПЕС преди 10 години
Яне, много подценяваш турците и червените. За тях 250 000 работни места или 250 000 "нови" избиратели не са никакъв проблем.
35
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янке, никой не обича фурнаджийски лопати, дори и той самия да е такава!Грешно избра страната на пумака алексейчо, грешно избра страната на другата мутра!
34
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво е това РЗС и кой беше тоя Яне,че не мога да се сетя.Тоя долнопробен ***...ще гледа парламента през крив макарон.
33
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво мачка Сидеров? Защо говори само за последните 4 години? Защо не каже дума и за предните...бързо омекна май, питката е опечена вече - да знаете! Воленчо подкрепя с две ръце БСП и ДПС! Ще видите вие заплати през крив макарон, те парите да не би да падат от небето-трябва да се работи, а няма кой(няма и къде)! Браво на Яне, как може хора, които не знаят български език да гласуват кой да ни управлява нас? Абе махнете я тая партия бе,кой я поддържа бе-срам и позор, това го няма никъде по тоя свят!
32
22
 
16
 
! Отговори
атакист преди 10 години
В момента нашият вожд Сидеров мачка по БТВ!
31
10
 
11
 
! Отговори
CARVULI преди 10 години
taa carvulska partia RZS , samo izrazgodva naprazno pari na Darjavata , dosega absolutno ni6to