Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?

Лютви Местан смята, че така се губи време за съставяне на правителство
Обновена: 21 май 2013 11:37 | 21 май 2013 11:29, Камелия Цветанова
125
Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

След като е ясно, че ГЕРБ няма как да състави правителство, защото нито една парламентарно представена партия не иска да ги подкрепи, лидерът на ДПС Лютви Местан попита президента Росен Плевнелиев нужно ли е изобщо да дава мандат на партията на Бойко Борисов.

„Г-н президент, нека да сме коректни пред суверена, в рамките на този парламент не може да се състави легитимен кабинет на ГЕРБ, ако е вярна политическата ви теза, че националният интерес предполага бързо съставяне на правителство, има ли нужда от 7-дневен проучвателен мандат“, обърна се към държавния глава Местан на първото заседание на 42-рото Народно събрание.

Още по темата
Лидерът на ДПС отново настоя максимално бързо да бъде формирано правителство на базата на експертно политическото начало, а пред парламента като основна задача очерта нуждата „да изведе България от злополучията от управлението на Бойко Борисов“.

„Днешният ден сякаш не е много за тържествени слова, има нещо различно в акустиката на пленарната зала спрямо 2009 г. , няма я еуфорията на победителите, няма ги погледите отгоре. Днес е началото на първия парламент, в който няма да доминира месията, това е качествената промяна и всички днес дължим правилния прочит на вота на избирателите, които отрекоха модела на ГЕРБ“, каза Местан.

В същото време той призна, че въпреки, че хората свалиха ГЕРБ от власт, не са "качили" друга партия, така че не може да става въпрос за еднопартийно управление.

„Вотът отреди да има нов модел на управление – партийната егоцентричност трябва да отстъпи на нов управленски модел“, повтори тезата си лидерът на ДПС.


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ДПСпарламентместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОГАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА Е ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ! МЕСТАН ЗНАЕ ,ЧЕ ДА ГАЗИШ БЪЛГАРСКИ ЗАКОН НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!ПРАВОТО НА РАЗМИСЪЛ беше нарушение на КОНСТИТУЦИЯТА И ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН и НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ВЪЗПРОТИВИ! КУПУВАНЕ НА 40 000 гласа във ВАРНА ДАЖЕ НЕ ПОЛУЧИ ТАКА МАЩАБНАТА ОТКРЕТОСТ НА ЦАЦАРОВ!МИЛИОНА НА ХИДРОИНЖЕНЕРА-ЗАКОНЕН! ПРИЗНАТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НЕЗАВИСИМ СЪД!НАРУШЕНИЕТО НА ЗАКОНА Е ПРАВО НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА ПРАВА И СВОБОДИ,но КЪДЕ СА ПРАВАТА И СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИТЕ!ИМАТ ПРАВОТО да НАПУСНАТ БГ!
71
0
 
25
 
! Отговори
инженер преди 10 години
Защото президента е длъжен по закон да даде мандата на спечелилата партия първи. Този турски *** вече си мисли че е господ.
70
1
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
До ИсмаилМръсна ***, скрий се под спарените шалвари на майка си и не вземай отношение по въпроси, касаещи България.
69
3
 
37
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
СЛУШАЙ БЕ, *** - ТИ ЛИ ЩЕ КАЖЕШ НА ПРЕЗИДЕНТА КАКВО ДА ПРАВИ БЕ!!!?????????ГЕРБ Е С НАЙ-МНОГО ГЛАСОВЕ БЕ, ИБРИК ДОЛЕН!!! ТИ ЛИ ЩЕ ПОСТАВЯШ В ИЗОЛАЦИЯ МИЛИОН И ПОЛОВИНА БЪЛГАРИ??? ТИ ЛИ БЕ, КУЧЕ???!!!!!!!!!!П.С. МНОГО *** НАРОД СТЕ ТОВА БЪЛГАРИТЕ - ТОЗИ ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ВЪРЗАН НА ПОЗОРНИЯ СТЪЛБ???
68
29
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Само ДПС мислят за народа и се стремят да работи държавата.ДПС са истинските патриоти.
67
0
 
21
 
! Отговори
vesko преди 10 години
Бързат ли бързат от грижа за обикновените хора.
66
1
 
26
 
! Отговори
ch преди 10 години
ДПС много бързо започнаха да прескачат правилата ?!?
65
2
 
15
 
! Отговори
sgtodor преди 10 години
Този,който забрани ДПС като етническа,антибългарска и противоконституционна партия,извади България от НАТО и ЕС той ще управлява и нашата държава!!!С тия комунисти,ченгета и турски *** родината ни ще изчезне.Трябва бързо да се обедини останалата десница и да се създаде в най-скоро време истинска народна партия.България след 10-15 г. ще изчезне бе хора!!!Този парламент няма дя го бъде,то е ясно.От всички вътре в него нито един! не мисли за родината и българския народ.Как ще управляват???Мафия!
64
0
 
20
 
! Отговори
Koko преди 10 години
Ще му го даде, защото така следва от Конституцията... Местан се изказва като изключителен ***.
63
1
 
7
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До msimovПрав си, макар и да не знаеш защо. Тази коалиция наистина е по-малкото зло, защото ако изобщо я направят, ще дърпат чергата в 3 различни посоки и няма да могат да си прокарат мошенничествата напълно. Особено при такава опозиция като ГЕРБ. Щурава работа се е заформила, само седи и гледай.
62
0
 
9
 
! Отговори
neanonimen преди 10 години
Поредното доказателство, че този пришълец и цялото му движение не уважават закона и институциите и са готови да правят всичко в името на интереса. Кога ли ще дойде деня, в който българина ще осъзнае, че е по-силен от тази шепа *** в парламента и да им приготви бесилата на жълтите павета.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е сега вече ще ни затрият!
60
0
 
17
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Пуснете Октайчо от ареста,момчето да си довърши работата. Това момче скри топката на плямпалата от Атака.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей кавали като блокирахте коментарите без регистр. Поне го направете и за Смарт устройстваПаплач платена
58
0
 
12
 
! Отговори
Samuilov преди 10 години
Тоя нагъл ибрик за пореден път показва неуважението си към българските институции и правов ред.
57
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 10 години
Закриваййй!!!!!
56
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
turska *** gadna zaradi vas sme na toq hal van gad mrasna
55
2
 
13
 
! Отговори
sharan-bg преди 10 години
Aз съм убеден, че турците в РБ са почтени хора! Дори и тези , които на няколко пъти са изселвани доброзорно. Като цяло, тях ги бърка политиката. От една страна тази, която идва отвън. За това си има хора. От друга страна това е политиката на точно тези нещастници, като Доган, Местан и пр., които назидаделно ми размахват пръст от екрана на телевизора и сами не знаят на кой Господ служат. Това са подлеци от класа ! И найвече към хората от своя етнос! Какво добро сториха за тях за 23г.6м. и 11 д.
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чакам с нетърпение да забранът тази етническа партия
53
5
 
32
 
! Отговори
Мен преди 10 години
ДПС + БСП реално ще управляват с гласовете на под 15% от българските избиратели. Тия от Турция въобще не ги броя за български избиратели.