ДКЕВР да избират 2/3 от депутатите, предлага ГЕРБ

"Въпреки че сме в опозиция, си изпълняваме програмата"
Обновена: 22 май 2013 12:35 | 22 май 2013 12:21,
27
ДКЕВР да избират 2/3 от депутатите, предлага ГЕРБ
Делян Добрев Снимка: Impact Press Group

Съставът на ДКЕВР да се избира с две трети парламентарно мнозинство от НС, а не както досега от Министерския съвет. Това предлагат от ГЕРБ с промени в Закона за енергетиката.

Делян Добрев припомни, че подобно предложение е имало още в предното Народно събрание.

Считаме, че тази тема трябва по най-бързия начин да бъде разгледана в пленарна зала, посочи Добрев. Той припомни, че в 41-вото НС е имало консенсус по темата и допълни, че се надява това да не се е променило.

Тези предложения са вписани в управленската програма на на ГЕРБ, така че въпреки че сме в опозиция, ние изпълняваме нашата програма, заяви още ексминистърът на икономиката, енергетиката и туризма. Надяваме се на подкрепа от останалите партии, допълни той.

В предложението на ГЕРБ е записано още, че ДКЕВР ще трябва да прави и ежегодни одити на всички дружества по веригата за ценообразуване на електроенергия. Тези дружества ще бъдат подложени и на проверки от Сметната палата.

Добрев припомни, че в някои ЕРП-та са били намерени редица нарушения при проверките, направени в началото на годината. По думите му трябва да се засили контролът от регулатора и този контрол трябва да се прави всяка година, а не както досега – веднъж на пет години.

С този акт показваме нашата последователност и конструктивност, заяви депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски, който също призова за подкрепа и консенсус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ГЕРБДКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
3
 
! Отговори
Зарче преди 11 години
Деляна да се раследва за злоупотреби и вреди, които нанесе на държавата. Същото важи и за съветниците в МИЕТ и в БЕХ.
25
2
 
0
 
! Отговори
ммм преди 11 години
И още нещо,тои е роден да бъде беден и в същноста си е ниш и кармата му е да изпита болка и страдание .
24
2
 
4
 
! Отговори
999 преди 11 години
Тоя *** на снимката трябва да се разследва за подписването на договора за Бургас Алексондрополист за непреемливите хлаузи в догувора които ощетяват Държавата и Облагодетелстват него и лица от определен кръг фирми. И за получените пари в знак на благодарност. Този *** е за затвора поне 20 години.
23
3
 
2
 
! Отговори
falkone преди 11 години
Не е проблема в дкеврпроблема са крадците-политици
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кога ще има профани в парламента ?
21
1
 
5
 
! Отговори
Тестуване преди 11 години
Много забавно предложение. Как ще се стигне до консенсус на 75% от Това НС за избор на членове на ДКЕВР, да не говорим за председателя. Защото в ДКЕВР значение има само председателя.Според мен, ако такъв избор наистина се приеме и проведе, ще стане ясно дали ДКЕВР ще е независим орган, какъвто трябва да бъде, или всички тия в парламента разиграват поредния цирко-театър. Ако изберат действително специалист по ценооразуването на тези услуги, ще знаем, че няма договорка, ако ли не - цирк правят!!
20
1
 
6
 
! Отговори
Yonex преди 11 години
Добре, ДКЕВР ще избира 2/3 от депутатите, а другата 1/3 ще избира народа с избори?!? Не ми се вижда разумно, по-добре другата 1/3 да се избират от Държавната инспекция по корабоплаването или от Националния метрологичен институт, така няма да се налага да правим избори. То и без това нагласена работа, поне да спестим пари, да има повече за депутатски заплати.
19
1
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Да се обеси не, да се помилва.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поради каква причина пак ще предлага всякакви политически назначения в ДКЕВР?За да са сигурни , че лобитата на електро, газо и ВЕИ ще си имат свои хора ли?Там и сега е пълно с лобисти и не специалисти.Самата председателка е нагла пост комунистическа лелка, която цял живот е била среден ешалон в ЕСО.Да не говорим за т.н. членове ,безлични нагаждачи, жени и любовници на ГЕРБ и БСП.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво ни е ДКЕВР, нали има министерство по въпроса, дето и без това се пука по шевовете от администрация и безделници?
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... Много притеснителен е фактът, че работата на администрацията в сферата на възлагането на обществени поръчки не се подобрява и Агенцията дори отчита повече нарушения в тръжните процедури в сравнение с предходната година.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фокус в тазгодишното издание са нарушенията при обществените поръчки. Последните данни от отчета на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за 2011 г. показват, че при 821 от общо проверените процедури за обществени поръчки на стойност над 1 млрд. лв. са установени 2,458 нарушения, т.е.,при 60% от общия брой на проверените процедури и за около 73% от стойността им, са установени нарушения......
14
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 11 години
Пак питам, къде бляха 4 години, когато имаха властта? Иначе, предлагам дори с 3/4 да се избират ДКЕВР, поне ще е по- малка вероятността да има политически фигури и ще видим един път да има консенсус сред "народните" представители.
13
5
 
4
 
! Отговори
Shop преди 11 години
До кога ще ни омагьосват с дялово разпределение " и пр. простотии- нали има измеретелни уреди?------------- Когато се преместиш да живееш в еднофамилна къща, тогава ще имаш индивидуален договор.
12
3
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 11 години
Направо с единодушие да се произнасят по всички въпроси - *** от герб кво друго да предложат. И се присъединявам към останалите форумци, че заглавието е подвеждащо и това вероятно е направено преднамерено, за да се прочете статията.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак връх на журналистическата грамотност, правилен стил на изразяване и т.н."ДКЕВР да избират 2/3 от депутатите, предлага ГЕРБ" - комисията да избира 2/3 от депутатите. А къде останаха изборите? Изборното право на народът? Само останалата 1/3 ли ще се избира на избори или и нея ще я избира някой друг?
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро ще поискат и всички решения на Народното събрание, в това число с какъмв цвят да е тоалетната хартия , да се избират с 2/3. като видяха че нямат достатъчно депутати да направят правителство и почнаха с глупостите.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да се избира ДЕВР , НС да предприеме незабавни и спешни мерки към енергоразпределителите и гербаджийската общинска фирма Топлофикация София АД.До кога Топлофикация София ,под мъдрото ръководство на Фандъкова , ще краде хората - кога ще се внесат промени в ЗЕ и ще се въведат индивидуални договори ?До кога ще ни омагьосват с дялово разпределение " и пр. простотии- нали има измеретелни уреди?Персонажите на гербаджийската перачница топлофикация София са за разстрелГербаджийската
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ДКЕВР да избират 2/3 от депутатите"Да ви имам словореда! ДКЕВР да избират депутатите??? Или депутатите да избират ДКЕВР??? То бива, бива обратен словоред, но когато се променя смисълът, хич не го ползвайте, че не звучи интересно (каквато навярно е целта) а изглежда направо идиотско!
7
1
 
18
 
! Отговори
zaz преди 11 години
Депутатите се избират от народа чрез избори. Може би предложението е ДКЕВР да се избира от депутатите?!?! Аман от калпави журналисти, не знаещи български език.