ГЕРБ aтакува вота, внесе 3 жалби за касиране в КС

Партията вкара и жалбите на РЗС и НФСБ
Обновена: 22 май 2013 17:50 | 22 май 2013 17:50, Камелия Цветанова
230
ГЕРБ aтакува вота, внесе 3 жалби за касиране в КС
В 16,30 ч. депутати от ГЕРБ внесоха жалбите в КС. Снимка: Булфото

Депутати от ГЕБР внесоха три искания за касиране на изборите на 12 май в Конституционния съд.

При внасянето стана ясно, че вместо една - само жалбата на ГЕРБ за касиране на вота заради нарушения в деня за размисъл, депутатите са внесли искане за касиране и от името на РЗС и НФСБ.

Депутатът Красимир Ципов обясни, че в папките, внесени в КС, има описани много нарушения.

Те се отнасят не само за деня на размисъл, когато гръмна скандалът с намерените в склад в Костинброд 350 000 бюлетини, но и за самия изборен ден.

Още по темата
Става дума за нарушения както в страната, така и в секциите в чужбина. РЗС оспорва резултатите от секциите в Турция, а НФСБ иска касиране заради драстични нарушения в районните комисии.

Приложили сме и доказателства за тези съществени нарушения, обясни Ципов.

Жалбата на ГЕРБ е подписана от 96 представители на партията в НС от общо 97. Единственият, който не я е подписал, е Александър Ненков, за да няма съмнения за конфликт на интереси, защото е син на конституционния съдия Румен Ненков.
 
КС трябва да се произнесе винаги когато е сезиран, това не пречи държавата да се развива, каза Ципов в отговор на въпроса дали не е по-добре да се върви към работещо правителство, а не към нови избори предвид ситуацията в
страната. Той заяви, че ГЕРБ не оказва натиск върху КС.

Други са представителите на политически субекти, които са оказвали, оказват и ще продължат да оказват натиск върху КС, допълни Ципов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: гербКСкасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
11
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До msimovВинаги съм се чудил, на какво точно мяза "***" и що за животно е!? От вчера в момента в който мерна Сидера и аналогията се автоматизира на мига. :)
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е не ще оставим председател - Миков! Който веднага почна да се държи като диктатор! Грубо, арогантно, ехидно, безпардонно... А до него - Манолова и Бисеров! как заповяда днес на премиера да се яви веднага много се вживяха тоя миков фъфли Манолова травестит ужас
43
0
 
19
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
При тази нова тройна коалиция на ПЕС, ФЕС и Атака е все тая дали ГЕРБ има 97 или 117 депутата защото ако нямат 121 депутата , все тая колко са спечелили.Най смешното е че ДПС и Атака се гушнаха в името да поделят софрата.Другото което съм сигурен , че ако ГЕРБ бяха спечелили 121 депутата , сега БСП, ДПС и АТАКА нямаше въобще да искат да влязат в народното събрание , ами вече прокурора , мюфтията и мешерето щяха да искат касиране.
42
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турската *** Боко е недоволен от купените и фалшифицирани резултати. Не успя Ердоган да му вкара Касим Дал като патерица.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джедай Мастър, бъди спокоен скоро ще гледаш само приятни физиономии на "мъжът" с такова "благородно" излъчване Станишев, на "скромния и загрижен" за българските турци Местан, освен ако не се съгласиш, че Делян Пеевски е по-представителен с затрогваща от своята почтеност физиномия и накрая, но не и по значение на невероятния "естет" по отношение на жените и "абсолютен джентълмен" Сидеров. Този последния срещу пари може да ти се стори още по-симпатичен на чаша френско шампанско!!!!
40
2
 
5
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До тъпчоЩо се абиш? Не ти ли прави впечатление, че постовете, лекинко си приличат? Загледай се и ще видиш "крадът", "най после", "по късно", "мисий" и т.н. Едни и същи грешки в почти еднакво ориентирани стилово коментари. За мен обяснението е, че има няколко нерегистрирани чиляка, които това правят по-цял ден. Не вярвам някой да им плаща - правят го от убеденост и природна тъпота. Та...не му се аби на номер 13, по грешката ще му познаеш постовете.
39
6
 
3
 
! Отговори
London преди 10 години
Az v London za DPS ne me puka ce sa Turska partia omrizna mi ot nasite glupavi partii.Neka Turcin da upravleva da ima hleb I za bednia Bulgarin.
38
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 10 години
Емко как се е наперил, а дали разбира от правна материя ?
37
4
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Тези ченгета много охранени. Явно добра е била храната.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те не работят за народа...а сега борят за влас.....микерета
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
но протести със сигурност ще има и нови избори и тогава атака изобщо няма да влезне
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искат касиране, защото нямат влас сега при стеклите се обстоятелства.... !
33
11
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
ГЕРБ са пълни ***. Вместо да работят те се опитват само да се докопат пак до власта.
32
7
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
ГЕРБ са пълни ***. Вместо да работят те се опитват само да се докопат пак до власта.
31
4
 
7
 
! Отговори
Неутрално преди 10 години
Бате Бой и неговите апостоли би трябвало да си дават сметка, че след като именно те са внесли жалбата на НФСБ в Конституционния съд, последното, което могат да очакват в сегашното Народно събрание, е подкрепа от депутатите на Атака.
30
9
 
8
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
какви нелицеприятни типове на снимката
29
4
 
16
 
! Отговори
до другарите преди 10 години
Пародията е пълна ...другаря Сергей и другаря Местан , най много плакаха , че изборите са фалшифицирани , а сега са по ниски от тревата.Конституционния съд само ако изгледа пресконференцията на БСП след изборната нощ и види как Сергей започва изказването си с думите ....ГЕРБ2 тоест служебното правителство проведе най нечестните избори в историята на България ...Дори в този момент полочаваме стотици сигнали за нередности в изборния ден ...Това са думи на Серьогата ..
28
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тази герберска *** имат очи да претендират . След всичко до сега -- ГРОБ е вреден за България !!!
27
8
 
8
 
! Отговори
Го преди 10 години
5 НАХЪСАНИ ГЕРБЕРЧЕТА
26
2
 
10
 
! Отговори
ЧБГ КВО ДА ИМ ТЪРСИШ преди 10 години
До тъпчоТЕ ЧЕРВЕНУГИТЕ, СА ИЗУЧИЛИ И РУСКИЯ ЕЗИК И ЗАТОВА СА ЧУДАТ НА КЪВ ДА ПИШАТ! АМА ЯЗЕ ИМ ПИША НА СЕЛСКИ, ЧЕ НАЙ ДОБРЕ ГО ФАТАТ!!!